ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Αντέ Μπικέ: "The Rock"

Αντέ Μπικέ: "The Rock"
Αντέ Μπικέ

Ο Αντέ Μπικέ είναι ένας σταρ των γηπέδων. Διαβάστε για τους τσαμπουκάδες με τον Τζέραρντ, το ξέσπασμα που του έδωσε το προσωνύμιο "the rock" και τα δυο γκολ που πέτυχε μετά από πέντε χρόνια (videos)

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν είχαμε διαπιστώσει το πρόβλημα του Παναιτωλικού στο κέντρο της άμυνα μιας και η ομάδα του Αγρινίου στις 3 πρώτες αγωνιστικές μετρούσε 2 ήττες και 1 νίκη (οι 2 ήττες εκτός με 4 γκολ παθητικό).

Έτσι η τελευταία προσθήκη για το καλοκαίρι ήταν εκείνη του Καμερουνέζου άσου Αντέ Μπικέ που υπέγραψε στις 16 Σεπτεμβρίου συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναιτωλικό.

Ο Μπικέ μπήκε κατευθείαν στα... βαθιά και αμέσως κέρδισε τους πάντες τόσο με τις εμφανίσεις του όσο και με το πάθος που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο.

Την Κυριακή (10/11) ο 28άχρονος άσος ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Παναιτωλικού με 2-1 επί του Λεβαδειακού, αφού πέτυχε και τα δυο γκολ των "καναρινιών" θυμίζοντας σε όλους πως είναι ένας σταρ των γηπέδων.

Μάλιστα σκόραρε δυο τέρματα μετά από πέντε χρόνια! Η τελευταία φορά που το πέτυχε ήταν στις 31/4/2008 και τον αγώνα της Ρέντινγκ με την Μπέρμιγχαμ. Όπως και τώρα έτσι και τότε η ομάδα του νίκησε με 2-1.

Πως ήρθε και πως... έφυγε

Το φλερτ ανάμεσα στον Μπικέ και τον Παναιτωλικό ξεκίνησε λίγο νωρίτερα απ όταν υπέγραψε. Οι αρχικές επαφές ανάμεσα στον μάνατζερ του παίκτη και την διοίκηση ήρθαν τον Αύγουστο, όμως ο ποδοσφαιριστής είχε υψηλές οικονομικές απαιτήσεις και τα πράγματα πάγωσαν.

Ο Μπικέ έψαξε, έμαθε, ρώτησε και τελικά έβαλε νερό στο κρασί του, ρίχνοντας τις απαιτήσεις του, υπογράφοντας με τον Παναιτωλικό μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο λόγος που υπέγραψε για ένα χρόνο είναι πως το παρελθόν του Καμερουνέζου αμυντικού είναι σημαδεμένο με κάποιες απίστευτες αποβολές και αντιδράσεις, γεγονός που προβλημάτισε, αρχικά, τους ανθρώπους του Παναιτωλικού και γι αυτό επέλεξαν να τον... τεστάρουν πρώτα.

Όπως αναφέρουν από το Αγρίνιο ο Μπικέ είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, αρκετά ήσυχος και χαμογελαστός, έχει έρθει στην Ελλάδα με την οικογένεια του (έχει δυο παιδάκια) και ταίριαξε αμέσως τόσο με την πόλη όσο και με την ομάδα.

The rock!

Πως βγήκε όμως αυτό το "The rock"; Ο Μπικέ πέρασε αρκετά από τα χρόνια της καριέρας του στην Αγγλία (8 χρόνια), αφήνοντας κι εκεί το σημάδι του. Αγαπήθηκε, απαξιώθηκε, αποθεώθηκε και τελικά... αποχώρησε.

Στα highlights οι τσαμπουκάδες με τον Τζέραρτζ, ο γνωστός και σε μας πλέον πανηγυρισμός με την τριπλή τούμπα, η αποβολή και το ξέσπασμα, σκίζοντας τη μπλούζα του, με την Μπέρλνι, που έφερε τιμωρία 5 αγωνιστικών συν βαρύ πρόστιμο και άλλες στιγμές που τον έκανα αξέχαστο σε Ρέντινγκ, Μπρίστολ Σίτι, Μίντλεσμπρο και πλέον τον Παναιτωλικό.

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ