ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα υψηλά εμπόδια για Κάρλος Εντουάρντο

Τα υψηλά εμπόδια για Κάρλος Εντουάρντο

Ο Σίλβα έχει προτείνει στη διοίκηση του Ολυμπιακού τον Κάρλος Εντουάρντο, αλλά τα "αγκάθια" είναι πολλά και έχουν να κάνουν φυσικά με τα οικονομικά δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ο δανεισμός φαντάζει πολύ πιο εύκολος.

Ο Μάρκο Σίλβα φαίνεται ότι έχει προτείνει κόσμο και κοσμάκη στη διοίκηση σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει από την Ιβηρική δύο ονόματα.

Το ένα είναι του Ντιόγο Φιγκέιρας της Σεβίλλης και το δεύτερο του Κάρλος Εντουάρντο της Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία. Ο Φιγκέιρας είναι μία προσιτή οικονομικά περίπτωση. Οι πληροφορίες από την Ανδαλουσία αναφέρουν ότι το deal μπορεί να κλείσει το πολύ στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Κι αυτό που ακούγεται στη Σεβίλλη είναι ότι αποτελεί και διακαή πόθο του Σίλβα, καθώς τον έχει στο μυαλό του για τρεις θέσεις. Ότι μπορεί να προσφέρει ως δεξιός μπακ, ως αριστερός μπακ και ως δεξί εξτρέμ!

Βατό σενάριο ο δανεισμός με οψιόν αγοράς

Πάμε τώρα στον Κάρλος Εντουάρντο, για τον οποίο ακούστηκε έντονα χθες (19/5) στην Πορτογαλία ότι ο Ολυμπιακός έκανε μία πρώτη προσέγγιση στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας. Πάντως, από το λιμάνι δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Για τον Βραζιλιάνο χαφ, ο οποίος με τον Σίλβα στην Εστορίλ έπαιζε και δεύτερο αμυντικό χαφ, και πίσω από τον επιθετικό, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι ότι κοστίζει πολλά! Κι όταν λέμε ότι κοστίζει πολλά, εννοούμε ότι η Αλ Χιλάλ τον κοστολογεί με 10 εκατ. ευρώ και... βάλε.

Τον Ιανουάριο είχε πάει η Κορίνθιανς στους Σαουδάραβες, τους πρόσφερε 10 εκατομμύρια και η απάντηση που πήραν ήταν "με 15 και... αν"! Όπως καταλαβαίνετε, οι Βραζιλιάνοι έκλεισαν αμέσως τα τηλέφωνα. Μεγάλο ρόλο είχε παίξει βέβαια και η παρουσία του Γιώργου Δώνη στην Αλ Χιλάλ, καθώς ήθελε να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας του Ριάντ.

Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει για τα καλά. Ο Κάρλος Εντουάρντο δεν το κρύβει ότι θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και είναι δεδομένο ότι τα 15 εκατομμύρια που ζητούσαν τον Ιανουάριο δεν πρόκειται να τα ξαναζητήσουν.

Τι καλύτερο λοιπόν για τον ίδιο να ξαναβρεί τον Μάρκο Σίλβα, τον άνθρωπο που τον έφερε στην Ευρώπη από την Βραζιλία το καλοκαίρι του 2012 και τον ανέδειξε ουσιαστικά στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι σαν πνευματικό του παιδί.

Ο Κάρλος Εντουάρντο στην Αλ Χιλάλ κατά κύριο λόγο έπαιζε όπως ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό. Την προηγούμενη σεζόν στην Πόρτο είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο ρόλο που έχει ο Κασάμι και ο Καμπιάσο στους Πειραιώτες. Ο Σίλβα στην Εστορίλ τον είχε και ως Φορτούνη, και ως Καμπιάσο.

Για να επανέλθουμε όμως στα του οικονομικού σκέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης, αυτό που ακούγεται στην Πορτογαλία είναι ότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Κάρλος Εντουάρντο, το πιθανότερο είναι να τον αποκτήσει δανεικό με οψιόν αγοράς και όχι με αγορά. Ίδωμεν... Το καλοκαίρι είναι μακρύ.

Τι συμβαίνει με τον Φιλένα της Φέγενορντ

Στην Ολλανδία αποκάλυψαν ότι ο Ολυμπιακός, η Ίντερ και η Εσπανιόλ είναι τρεις ομάδες που εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του 21χρονου χαφ της Φέγενορντ, Τόνι Φιλένα. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και οι τρεις έχουν κάνει κρούση στον παίκτη που μένει ελεύθερος από την ομάδα του Ρότερνταμ. Η δε Φέγενορντ του έχει κάνει επίσημη πρόταση, αλλά ο Φιλένα ζήτησε χρόνο για να απαντήσει.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που η λογική λέει δεν θα άφηνε ασυγκίνητο τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για έναν 21χρονο χαφ (γεννημένος τον Γενάρη του 1995) που αγωνίζεται και ως αμυντικό χαφ και ως "οκτάρι", ορισμένες φορές έχει παίξει και αριστερό εξτρέμ και φαίνεται να έχει το πακέτο που θα αναζητούσαν οι "ερυθρόλευκοι". Παίκτης σε καλή ηλικία δηλαδή και με μεταπωλητική αξία.

Προς το παρόν όμως δεν επιβεβαιώνεται ότι οι Πειραιώτες τον έχουν ψηλά στη λίστα τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούν κιόλας. Άλλωστε, εκπνέει το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την Φέγενορντ και σίγουρα θα βρεθούν κι άλλες ομάδες για να τον διεκδικήσουν.

Οπότε, αν πράγματι τον θέλει ο Ολυμπιακός, προφανώς θα πρέπει να βιαστεί. Στην παρούσα φάση πάντως, πιο ζεστά φαίνεται πώς ασχολείται η Ίντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διευκρινίσεις και νέες μηνύσεις από την ΠΑΕ Ολυμπιακός
Ξανά για Κάρλος Εντουάρντο ο Ολυμπιακός
Στο Μαξίμου Μαρινάκης - Μώραλης
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ