ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στους δύο τρίτος δεν χωρεί

Στους δύο τρίτος δεν χωρεί

Την στιγμή που ο Κώστας Μανωλάς μετακομίζει στην αιώνια πόλη για λογαριασμό της Ρόμα, ο Ολυμπιακός ψάχνει δύο ακόμη μεταγραφές για να κλείσει το ρόστερ της φετινής σεζόν. Γιατί υποχωρεί του Σαντόμ.

Μπορεί πλέον η θερινή μεταγραφική περίοδος να διανύει τα τελευταία της 24ωρα, αλλά στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μόνο ήσυχοι δεν είναι...

Ο Κώστας Μανωλάς θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης της Ρόμα , αφού από το πρωί της Τρίτης (26/8) βρίσκεται στην αιώνια πόλη προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους "τζαλορόσι", την στιγμή που ο Ολυμπιακός προβλέπεται να βάλει περί τα 15 εκ. ευρώ στα ταμεία του.

Περνάει από ιατρικές εξετάσεις ο Μανωλάς

Η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται άμεσα με την υπόθεση αντί-Σάμαρη. Μπερδευτήκατε; Ίσως, αλλά τα πράγματα είναι απλά. Ο Αλμπέρτο Μποτία ανακοινώθηκε την 1η Αυγούστου με την προοπτική να είναι ο στόπερ που θα καλύψει το κενό σε ενδεχόμενη πώληση του Μανωλά.

Με την παρουσία των Παπαδόπουλου, Αμπιντάλ και Σιόβα (ο Αυλωνίτης επιστρέφει ως δανεικός στον Πανιώνιο), ο Ολυμπιακός έχει κλείσει την γραμμή των κεντρικών αμυντικών. Οπότε κι άλλη μεταγραφή στην συγκεκριμένη θέση δεν προβλέπεται.

Αντίθετα ο Μίτσελ επιθυμεί έναν κεντρικό μέσο που θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε η παραχώρηση του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα. Οπότε στον Πειραιά κινούνται σε αυτό το μοτίβο, έχοντας πλέον και έναν "αέρα" παραπάνω στο οικονομικό μετά και την συμφωνία με την Ρόμα.

Ψηλά στην λίστα ήταν ο Κλεμάν Σαντόμ. Και λέμε ήταν γιατί σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Γαλλία ο παίκτης εντέλει θα μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα δεν έχει γηγενείς να δηλώσει στην λίστα του Champions League, πλήρωνε αρκετά πρόστιμα τα τελευταία χρόνια και κατά πάσα πιθανότητα θα κρατήσει στο ρόστερ της τον 27χρονο κεντρικό μέσο.

Από την άλλη το όνομα του Παπακουλί Ντιοπ δεν έχει "καεί" και ίσως επανέλθει στο δυναμικά στο προσκήνιο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός εξετάζει και μια ακόμη λύση με όνομα παίκτη το οποίο δεν έχει διαρρεύσει και η φημολογία θέλει να είναι ιδιαίτερα... ιντριγκαδόρικο.

Φαντάζει δύσκολο το σενάριο για δύο ακόμη φορ

Εκτός από κεντρικό μέσο, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει έναν ακόμη σέντερ φορ. Η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Μεξικού για τον Άλαν Πουλίδο αναμένεται πολύ σύντομα (ίσως και τις επόμενες ώρες) και εφόσον είναι υπέρ του 23χρονου επιθετικού, τότε αυτός θα ενσωματωθεί άμεσα στους Πρωταθλητές Ελλάδας, αφού ήδη έχουν πέσει υπογραφές σε τετραετές συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αν ο παίκτης δεν δικαιωθεί τότε θα καταφύγει σε FIFA και CAS για να βρει το δίκιο του, σε μια εξέλιξη που ίσως αποβεί χρονοβόρα (αν και υπάρχει πάντα η λύση της προσωρινής έκδοσης άδειας μέχρι να βγει η απόφαση), γεγονός που θα στρέψει τα αντανακλαστικά του Ολυμπιακού σε άλλη περίπτωση επιθετικού.

Τα ονόματα των Ζόνας και Μήτρογλου ( όσο δεν κλείνει αλλού τίποτα δεν αποκλείεται ) είναι πάντα στα υπόψιν, δίχως αυτό να σημαίνει πως και εδώ οι Πειραιώτες κρατάνε "μυστικές" και άλλες λύσεις.

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι πως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο το σενάριο να αποκτήσει δύο ακόμη φορ ο Ολυμπιακός. Και οι δύο λόγοι που στηρίζουν αυτή την άποψη έχουν να κάνουν με τον Μίτσελ.

Μπενίτες και Πουλίδο είναι αμφότεροι παίκτες της επιλογής του Ισπανού τεχνικού που πιστεύει πάρα πολύ στις ικανότητες τους. Παράλληλα ο 51χρονος προπονητής έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια του Διαμαντάκου σε όλη την περίοδο προετοιμασίας και είναι αποφασισμένος να τον ανταμείψει με αρκετό χρόνο συμμετοχής μέσα στην χρονιά.

Οπότε εύλογα καταλαβαίνει κανείς πως με την απόκτηση και τέταρτου επιθετικού -ειδικά αν είναι πρώτης γραμμής- τουλάχιστον ένας από τους Μπενίτες, Πουλίδο και Διαμαντάκο "καίγεται". Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλει ο Μίτσελ.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη στράικερ που θα πλαισιώσει τους Μπενίτες και Διαμαντάκο.

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με το μέγεθος του ρόστερ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει τονίσει επανειλημμένως την προτίμηση του σε ένα ρόστερ 26-27 παικτών και ο Ολυμπιακός ήδη μετράει πάνω από 30, δίχως να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτό τον αριθμό τους δύο ακόμη παίκτες που αναμένονται. Επομένως δεν βγαίνουν τα κουκιά...

Προς Γκινγκάμπ ο Γιαταμπαρέ

Το ενδιαφέρον της Γκινγκάμπ για την απόκτηση του Σαμπού Γιαταμπαρέ, αποκαλύπτει η γαλλική ιστοσελίδα "foot-national.com". Η Κυπελλούχος Γαλλίας θέλει ως δανεικό τον ερυθρόλευκο μέσο από το Μάλι, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2017.

Ο Γιαταμπαρέ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 από την Μπαστιά (2,2 εκ. ευρώ και τετραετές συμβόλαιο) και επέστρεψε στην ίδια ομάδα ως δανεικός τον Γενάρη του 2014.

Βρέθηκε κανονικά στο Ζέεφελντ για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού, ταξίδεψε με την αποστολή και στην Αμερική αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Μίτσελ στο ICC. Ο δανεισμός του 25χρονου κεντρικού μέσου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ