ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαρύ το πρόστιμο από Μαρινάκη

Βαρύ το πρόστιμο από Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Πρόστιμο 500.000 ευρώ έριξε στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την απαράδεκτη εμφάνιση στον αγώνα με τη Δόξα Δράμας. Τελειώνει ο Γέστε. "Γκάζια" στον Ιμπαγάσα. Διαβάστε τι είπε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Η ισοπαλία (0-0) με τη Δόξα Δράμας και κυρίως η πολύ κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού εξόργισαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έριξε βαρύ πρόστιμο στους "ερυθρόλευκους".

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρέθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, όπου έτριξε τα δόντια στους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να μην επαναληφθεί η εμφάνιση της Κυριακής (08/01) στο μέλλον.

Μάλιστα, το πρόστιμο του Μαρινάκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς έφτασε τις 500.000 ευρώ. Ουσιαστικά, πήρε πίσω το πριμ των 300.000 ευρώ του προηγούμενου μήνα και άλλο ένα 200.000 ευρώ που είχαν πάρει μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" .

Προσοχή όμως! Το συγκεκριμένο πρόστιμο θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Τι είπε ο Μαρινάκης

Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών έκανε ειδική αναφορά στους μεσοεπιθετικούς παίκτες, τονίζοντας πως δεν δίνουν την μπάλα, κάνοντας πολλές ατομικές προσπάθειες, που δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και τους έθεσε προ των ευθυνών τους.

Στήριξε με τα λεγόμενά του τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ όσον αφορά στη συνέχεια, ξεκαθάρισε στους παίκτες ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και πρέπει να παλέψουν δυνατά γι' αυτό.

Επιπλέον, μίλησε για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, λέγοντας πως του δόθηκε το δικαίωμα να μιλήσει απαξιωτικά για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

" Χθες το βράδυ εγώ αλλά και όλοι οι οπαδοί μας δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε, από τα νεύρα, την πίκρα και τη στενοχώρια μας. Παίξατε με τη Δόξα που ουσιαστικά είναι ομάδα της δεύτερης κατηγορίας και όμως με το πάθος τους κατάφεραν και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Εμείς δώσαμε δικαίωμα στη μισή Ελλάδα να μας χλευάζει και να μιλάει απαξιωτικά μέχρι και ο προπονητής του Παναθηναϊκού για εμάς.

Όλο το επιτελείο μου και εγώ παλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μην σας λείψει το παραμικρό στο Ρέντη, στα σπίτια σας, στα αυτοκίνητά σας, στις πληρωμές. Εσείς χθες απαντήσατε με την αδιαφορία σας. Μήπως θέλετε να σας συμπεριφερόμαστε όπως γίνεται σε πολλές άλλες ομάδες που έχουν τους παίκτες τους μήνες απλήρωτους, για να έχουμε έτσι και περισσότερο… ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα;

Όλα αυτά τα κάνουμε από αγάπη και μόνο για τον Ολυμπιακό. Χθες είδα μερικούς από εσάς να συμπεριφέρονται σαν βετεράνοι. Δεν θεωρώ ότι ξεχάσατε φυσικά τη μπάλα που ξέρετε, αλλά πρέπει να το δείχνετε και να ματώνετε τη φανέλα. Σας το έχω ήδη πει και σας το ξαναλέω ότι η συνεργασία μου με τον Βαλβέρδε ήταν και είναι άριστη. Στον αγώνα με τη Δόξα δεν χρειαζόσασταν προπονητή γι να κερδίσετε. Αρκεί να υπάρχει ψυχή. Με λύπη μου οφείλω να σας ανακοινώσω ορισμένα μέτρα.

Δεν θα γίνει καμία ανανέωση συμβολαίου μέχρι το τέλος Μαρτίου. Είχατε 200 χιλιάδες πριμ με τον Π.Α.Ο.Κ. και 300 χιλιάδες για τις τελευταίες έξι συνεχόμενες νίκες. Σύνολο 500 χιλιάδες μπόνους. Αυτό είναι και το πρόστιμό σας. Αν κερδίσετε τον τίτλο σας το χαρίζω. Αν δεν πάρετε το Πρωτάθλημα το κρατάμε. Στο χέρι σας είναι να παίξετε όπως στο Λονδίνο και στη Μασσαλία. Να αποδείξετε ποιοι είστε. Να ματώσετε τις φανέλες σας.

Όταν φιλάτε το σήμα του Ολυμπιακού πρέπει να το νιώθετε. Να ξέρετε ότι κανείς δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Όλοι παίζουν τα καλύτερα παιχνίδια τους με τον Ολυμπιακό γιατί έτσι γράφουν ιστορία και καλά κάνουν. Στο χέρι σας είναι όμως να τους κερδίζετε. Δεν θα ήθελα να ξανακάνουμε τέτοια συνάντηση. Ξέρετε ότι είμαι πάντα κοντά σας και στις χαρές και στις λύπες και φυσικά θα συνεχίσω να το κάνω, αλλά μόνο με όλους αυτούς που αγαπούν πραγματικά τη φανέλα. Οι τουρίστες δεν έχουν θέση εδώ μέσα. Στο χέρι σας είναι να το γυρίσετε. Μπορείτε, από εσάς εξαρτάται".

Μετά το τέλος της ομιλίας του ζήτησε από τους Μάρκο Πάντελιτς, Ραφίκ Τζεμπούρ και Κέβιν Μιραλάς να παραμείνουν στην αίθουσα και τους είπε:

" Είστε η καλύτερη τριάδα επιθετικών του Πρωταθλήματος. Δεν με ενδιαφέρει όμως καθόλου ποιος από εσάς θα είναι ο πρώτος σκόρερ. Ούτε μπόνους παραπάνω θα πάρει, ούτε θα τον συμπαθήσω περισσότερο. Δεν θέλω να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σας. Να παίζετε μόνο για την ομάδα".

Τέλος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι από σήμερα και για ένα μήνα απαγορεύονται οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις προς όλα τα Μ.Μ.Ε.

Διαβάστε την άποψη του Παντελή Διαμαντόπουλου για το παιχνίδι στο "Καυτανζόγλειο", αλλά και όλα όσα θα ακολουθήσουν.

Τελειώνει ο Γέστε

Ο πρώτος που θα πληρώσει το μάρμαρο είναι όπως φαίνεται ο Φραν Γέστε. Ο Ισπανός μέσος έχει απογοητεύσει με τις ως τώρα εμφανίσεις του κι η εμφάνιση του την Κυριακή αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήδη έχει ενημερωθεί ο ατζέντης του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για λύση συμβολαίου.

Αιτία πάντως δεν ήταν η κακή εμφάνιση με την Δόξα Δράμας, απλά αυτό ήταν το αποκορύφωμα. Το γυαλί είχε ραγίσει όταν ο Γέστε είχε κάνει αρθροσκόπηση στην Ισπανία (αρχές Οκτώβρη) δίχως να ενημερώσει τους ανθρώπους της ομάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο .

Παρόλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" αν και ενοχλημένοι έδωσαν μια νέα ευκαιρία στον Φραν Γέστε, προκειμένου να δείξει την αξία του και να δικαιολογήσει τα χρήματα που παίρνει. Ο Ισπανός ήταν για αρκετό διάστημα τραυματίας και εκτός από την ασίστ στο ματς με την Μαρσέιγ δεν έκανε κάτι περισσότερο, με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση να τελειώσει από την ομάδα του Πειραιά.

Γκάζια σε Ιμπαγάσα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παράλληλα έδωσε εντολή να "παγώσουν" όλες οι συζητήσεις που αφορούν τις ανανεώσεις συμβολαίων. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να στείλει μήνυμα στους ποδοσφαιριστές ότι θα πρέπει να παλεύουν για τη θέση τους σε κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε ιδιαίτερη συζήτηση και με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος δεν έχει ενισχύσει τους Πειραιώτες ουσιαστικά εδώ και αρκετές βδομάδες. Χαρακτηριστικά ο Αργεντίνος αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς και έχει τεθεί εκτός πλάνων σε αρκετές αναμετρήσεις, όπως συνέβη κόντρα στη Δόξα Δράμας. Για αυτό κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να μιλήσει μαζί του και να του ζητήσει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε ότι αφορά την αγωνιστική του ετοιμότητα.

Δεν ασχολούνται με τον Σηφάκη

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξέτασαν την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη και αποφάσισαν να μην ασχοληθούν. Διαβάστε το γιατί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ