STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δόξα Δράμας - Ολυμπιακός 0-0

Δόξα Δράμας - Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε άθλια εμφάνιση στο Καυτανζόγλειο και υποχρεώθηκε σε αναπάντεχη γκέλα κόντρα στην Δόξα Δράμας (0-0), που δεν συμπλήρωσε αποστολή! Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά και videos με highlights!

Το Καυτανζόγλειο αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά γούρικο για τον Ολυμπιακό και τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Πέρσι, ήταν η ήττα την πρώτη αγωνιστική από τον Ηρακλή και φέτος μια γκέλα που κανείς δεν περίμενε από την παθιασμένη και άξια, Δόξα Δράμας.

Οι Πειραιώτες πήγαν στην Θεσσαλονίκη νομίζοντας πως θα πάρουν... χαλαρά τη νίκη όπως και στο "Καραϊσκάκης" (6-0), όμως βρήκαν το μπελά τους και έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στον δρόμο προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Πως έγινε όμως αυτή η γκέλα που ίσως είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών (με βάση τη δυναμική του αντιπάλου); Από μικρές λεπτομέρειες. Αν ο Μιραλάς πετύχαινε το γκολ στην ευκαιρία που είχε στα πρώτα δευτερόλεπτα (20-25), το ματς θα ήταν διαφορετικό και λογικά ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μια εύκολη νίκη. Με τα "αν" όμως δεν κερδίζεις βαθμούς και στην πραγματικότητα οι Πειραιώτες έχασαν δύο άκρως σημαντικούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Και για να περάσουμε στα βαθύτερα αίτια αυτής της γκέλας, με τέτοια υπεροψία, τόση σιγουριά και τόσο μπλαζέ ύφος, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για το πρωτάθλημα. Η εμφάνιση με τον Ατρόμητο ήταν μια προειδοποίηση, αλλά κανείς στον Πειραιά, δεν άκουσε το καμπανάκι της Τετάρτης. Ευθύνη φέρει ο Βαλβέρδε που δεν προετοίμασε καλά τους παίκτες, όμως την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν όσοι αγωνίστηκαν, καθώς δεν έδειξαν ούτε θέληση, ούτε πάθος, ούτε ενέργεια και πραγματοποίησαν μια άθλια εμφάνιση, σπαταλώντας έτσι 90+ λεπτά. Ευκαιρίες έγιναν από τους Πειραιώτες, όμως τελικά δεν τους έφτασαν, αφού την μεγαλύτερη διάρκεια ήταν ασύνδετοι, δίχως ψυχραιμία στο δημιουργικό κομμάτι και με λάθη στην άμυνα.

Σ' ότι αφορά στους γηπεδούχους, που πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, λίγες ημέρες μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για την μεγάλη υπερπροσπάθεια. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια ομάδα που δεν συμπλήρωσε αποστολή στο ματς με τον Ολυμπιακό, έχει τόσα προβλήματα, όλοι θεωρούν δεδομένο πως θα πέσει, αλλά "έκλεψε" τον βαθμό από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Μάκης Κατσαβάκης έστησε μαεστρικά την ομάδα του, οι γηπεδούχοι είχαν ένα πλάνο που το ακολούθησαν πιστά μέχρι το τέλος, έκλειναν κάθε διάδρομο προς την εστία τους και στις αντεπιθέσεις θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημία αν ήταν πιο αποτελεσματικοί. Ακόμα και ο ένας πόντος είναι σημαντικός τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης. Το σίγουρο είναι πως η Δόξα του Μάκη Κατσαβάκη δεν είναι πλέον σάκος του μποξ για κανέναν!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά και τις βαθμολογίες

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Τσολάκης (Αθηνών)

Τέταρτος: Γιάχος (Χίου)

Παρατηρητής: Μπέρσης (Αρκαδίας)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Συνθέσεις:

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Κατσικογιάννης, Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης (66' Τοπούζης), Στεργιανός (46' Κούμπρογλου).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μακούν (71' Μόνχε), Φουστέρ (46' Γέστε), Φετφατζίδης, Μιραλάς, Πάντελιτς (46' Τζιμπούρ).

Σκόρερ: -

Κίτρινες κάρτες: 35' Αμπουμπακάρι, 59' Σικαλιάς, 90+2' Αγγελούδης / 56' Μέλμπεργκ, 88' Μαρκάνο, 90+3' Μανιάτης

Κόκκινες κάρτες: -

Ανασκόπηση αγώνα

Με τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης, τον Μακούν να ξεκινά βασικός μετά από περίπου 1μιση μήνα (19/11 με τον Παναθηναϊκό το τελευταίο του ματς) και δίχως πειράματα και δοκιμές παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, γνωρίζοντας πως η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα και δεν χωρά ρίσκο. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ισοπαλία στην έδρα της ΑΕΚ και ήθελαν να συνεχίσουν τα καλά αποτελέσματα.

Ο υπνωτισμένος Ολυμπιακός...

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν όπως πρέπει το παιχνίδι και έφτασαν πολύ κοντά σ' ένα γκολ από τα αποδυτήρια. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης (20-25), ο Φουστέρ έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Μιραλάς, αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ και το 0-0 παρέμενε.

Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη, αφού ναι μεν οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο, την κατοχή της μπάλας (πάνω από 60% σ΄όλο το ημίχρονο) και έβγαιναν συχνά πυκνά στην αντίπαλη εστία, όμως το πρόβλημά τους ήταν πως δεν δημιουργούσαν φάσεις. Οι μοναδικές στιγμές που προσπάθησαν να απειλήσουν τον Σέρεμετ ήταν με μακρινά σουτ, δίχως όμως αποτέλεσμα.

... και η παθιασμένη Δόξα

Αντίθετα, οι παίκτες της Δόξα Δράμας είχαν ένα πλάνο και προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να το εφαρμόσουν. Ήταν προσηλωμένοι στην άμυνα, απέφευγαν και το παραμικρό λάθος και έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους. Λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στο 42', όταν ο Λίμα με μακρινό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μέγιερι, αλλά δεν τα κατάφερε. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος, που δεν είχε φάσεις, ούτε και θέαμα.

Στην επανάληψη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να μεταμορφώσει προς την ομάδα του και να δώσει ανάσα στην επιθετική λειτουργία, βάζοντας στην θέση του... άφαντου Πάντελιτς τον Τζιμπούρ και στη θέση του Φουστέρ τον Γέστε. Παρόλα αυτά, η άσχημη εικόνα των "ερυθρολεύκων" συνεχίστηκε και γενικότερα το θέαμα ήταν κακό.

Η Δόξα Δράμας πάντως εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη και επικίνδυνη και έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν στο 48' ο Αμπουμπακάρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο και το 0-0 δεν άλλαξε.

Η δόξα στην... Δόξα

Κάπως έτσι ήταν και η συνέχεια του δεύτερου ημιχρόνου. Αρκετά λάθη, κακό θέαμα και λίγες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 59', όταν ο Τζιμπούρ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ την προσπάθεια του Αβραάμ Παπαδόπουλου εξουδετέρωσε ο Σέρεμετ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο το άγχος των φιλοξενούμενων αυξανόταν και τόσο οι γηπεδούχοι κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις με σκοπό να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Η αγωνία κορυφωνόταν στα τελευταία λεπτά και οι Πειραιώτες έκαναν τις τελευταίες του προσπάθειες.

Ο Βαλβέρδε βλέποντας αυτή την κατάσταση, έδωσε εντολή στον Μέλμπεργκ να προωθείται και να παίζει σαν επιθετικός, αλλά ούτε εκεί βρήκε λύση. Οι γηπεδούχοι δίχως να αγχωθούν πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που άξιζαν πέρα ως πέρα.

Που κρίθηκε το ματς

Είναι άδικο να την... πληρώσει μονάχα ο Μιραλάς, όμως είναι γεγονός πως αν είχε πετύχει το γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα θα βλέπαμε διαφορετικό ματς. Ευθύνεται κυρίως η αδιαφορία ή καλύτερα η υπεροψία των παικτών του Ολυμπιακού, που νόμιζαν πως θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα όπως και στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά τελικά την πλήρωσαν και έκαναν μια οδυνηρή γκέλα. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε η υπερπροσπάθεια και η εξαιρετική εμφάνιση των γηπεδούχων.

Συνέντευξη Τύπου

Χαρούμενος με την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Μάκης Κατσαβάκης , υπογραμμίζοντας πως η ομάδα του είχε τύχη, αλλά τελικά βρήκε τον τρόπο να αγχώσει τους Πειραιώτες και να πάρει τον βαθμό.

Απογοητευμένος ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την γκέλα με την Δόξα Δράμας και εξήγησε τους λόγους του αναπάντεχου αποτελέσματος.

Στατιστικά αγώνα

0

Γκολ

0

0

Ασίστ

0

6

Τελικές προσπάθειες

8

2

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

2

0

Κεφαλιές

3

3

Αποκρούσεις

1

24

Επεμβάσεις

6

49

Κλεψίματα

26

25

Φάουλ

12

2

Οφσάιντ

6

0

Κόρνερ

9

44

Λάθη

56

0/5

Γεμίσματα

17/40

Το φιλμ του αγώνα

1' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ωραία κάθετη του Φουστέρ, ο Μιραλάς κάνει με τη μια το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέρεμετ.

20' Εξαιρετικό 1-2 του Φουστέρ με τον Μιραλάς, ο δεύτερος χάνει και πάλι την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

27' Μακρινό, "ξερό" σουτ του Μανιάτη, άουτ.

42' Μακρινό σουτ του Λίμα με τον Μέγιερι να είναι εκτός εστίας, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

48' Ευκαιρία με την Δόξα, όμως το σουτ του Αμπουμπακάρι από ευνοϊκή θέση ήταν άστοχο.

59' Ο Μιραλάς βγάζει την σέντρα, ο Τζεμπούρ παίρνει την κεφαλιά, που καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Σέρεμετ.

68΄Σουτ του Μιραλάς εκτός περιοχής, ο Σέρεμετ δεν δυσκολεύεται να μπλοκάρει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κάνει την προβολή και με υπερένταση ο Σέρεμετ σώζει ένα σίγουρο γκολ.

72' Κεφαλιά του Τοροσίδη για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Σέρεμετ.

76' Σουτ του Τοπούζη εντός περιοχής, η μπάλα στην αγκαλιά το Μέγιερι.

81' Στην αντεπίθεση η Δόξα, με τον Αραβίδη να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα να περνά άουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ