STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 1-0

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις του το 2012 κερδίζοντας τον Ατρόμητο με 1-0 στο Καραϊσκάκη. Η ανασκόπηση, το φιλμ, που κρίθηκε το ματς και videos με τα highlights και το νικητήριο γκολ του Μαρκάνο.

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη για το νέο έτος δεν είχε τα πολλά γκολ με τα οποία αποχαιρέτησαν οι ερυθρόλευκοι το 2011 αλλά το γκολ του Μαρκάνο έδωσε τους πολύτιμους 3 βαθμούς στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Το απόγευμα στο Φάληρο θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο για του πρωταθλητές αν ο Τζεμπούρ ήταν πιο εύστοχος στο πρώτο ημίχρονο αλλά με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν ανησύχησαν και πήραν μία σχετικά άνετη νίκη. Αγωνία για Μιραλάς που αποχώρησε τραυματίας.

Ταυτότητα Αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)

Α' Βοηθός: Ελευθερίου Φλώριος (Αθηνών)

Β' Βοηθός: Αναστόπουλος Δήμος (Αρκαδίας)

4ος Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)

Παρατηρητής: Γιανναδάκης Εμμανουήλ (Λασιθίου)

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μανιάτης, Mοδέστο (46' Μακούν), Τζεμπούρ, Μιραλάς (82' Μέλμπεργκ), Φετφατζίδης, Φουστέρ (64' Γέστε), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Τοροσίδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Τόμας, Καραγκούνης (69' Μπρίτο), Νάστος, Αναστασάκος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Καραμάνος, Δημούτσος (62' Πίτου Γκαρσία), Ζουέλα, Μακρής.

Σκόρερ: 53' Μαρκάνο

Κίτρινες κάρτες: 32' Παπαδόπουλος, 86' Χολέμπας, 90' + 2' Τοροσίδης (Ολυμπιακός), 29' Δημούτσος, 67' Ζουέλα, 86' Μπέλιτς (Ατρόμητος)

Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση Αγώνα

Δίχως κάποια ιδιαίτερη έκπληξη παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η προτίμηση του Μαρκάνο αντί του Μέλμπεργκ ήταν για λόγους τακτικής, ενώ ο Φετφατζίδης είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα και πάλι. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να βρει λύσεις για να καλύψει τα κενά των απουσιών (Τάτος, Μήτρογλου, Σκόνδρας, Μπάλλας).

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση όπως μας έχει συνηθίσει σε κάθε αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Έτσι λοιπόν, δεν άργησαν να πάρουν το κέντρο από την αποδυναμωμένη ομάδα του Γιώργου Δώνη και να ελέγξουν το παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και σε ελάχιστες περιπτώσεις περνούσαν τη μεσαία γραμμή.

Ο "τρομοκράτης" έψαχνε τ' όπλο του...

Οι ευκαιρίες λοιπόν, δεν άργησαν να έρθουν με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να μετατρέπεται σε μοιραίο, αφού είχε δύο σπουδαίες στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη ήταν στο 12ο λεπτό, όπου αστόχησε ελάχιστα με το κεφάλι, ενώ η δεύτερη στο 18' είχε την ίδια κατάληξη, μόνο που προήλθε από σουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός έπεφτε κι αυτό λειτουργούσε υπέρ των φιλοξενούμενων, που άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και να βγαίνουν δειλά δειλά προς την εστία του Μέγιερι. Οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν στροφές, δεν πέτυχαν το πολυπόθητο γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος και ήταν κάπως επηρεασμένοι όσο κυλούσε ο χρόνος.

.... και ο Ατρόμητος υπνώτιζε τους Πειραιώτες

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Ατρόμητος έκανε το παιχνίδι του και εφάρμοζε έξυπνη τακτική, ροκάνιζε το χρόνο σπάζοντας τον ρυθμό του Ολυμπιακού και τελικά κατάφερε να πάει στο ημίχρονο με το 0-0, που του έδινε ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα στο Φάληρο.

Στην επανάληψη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του και έβαλε έναν πιο δημιουργικό παίκτη στο ματς. Ο λόγος για τον Μακούν που πήρε τη θέση του Μοδέστο, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός επιθετικά και δεν μπορούσε να βρει κενούς διαδρόμους για να φτάσει προς την εστία του Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος μάλιστα δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο 51' όταν ο Νάστος έκανε το σουτ εντός περιοχής στην αντεπίθεση, αλλά ο Μέγιερι έσωσε την εστία του. Η συγκεκριμένη φάση, βγήκε σε καλό στους Πειραιώτες, αφού αντέδρασαν, απάντησαν και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Ιβάν έδωσε τη λύση (1-0)

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος (53'), ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαρκάνο με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του Περιστερίου. Ο Χολέμπας λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 55', αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Προσπάθησαν να... κλέψουν τον βαθμό στο τέλος

Ο Ατρόμητος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν απείλησε τον Ολυμπιακό αλλά στα τελευταία λεπτά του αγώνα προσπάθησε να... κλέψει τον βαθμό στο Καραϊσκάκη. Οι γιόμες των φιλοξενουμένων δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μέγκιερι που καθάρισε τις σέντρες και οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βλαβέρδε συνέχισαν το σερί των νικών και κράτησαν το "μηδέν" για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Που κρίθηκε το ματς

Το γκολ του Μαρκάνο στο 53ο λεπτό έκρινε μία αναμέτρηση με λιγοστές φάσεις. Η κεφαλιά του Ισπανού έλυσε το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Ολυμπιακού και μεγάλωσε τη διαφορά από τον 2ο Παναθηναϊκό που σκόνταψε στο Αγρίνιο.

Η συνέντευξη Τύπου

Βαλβέρδε: " Δεν μου αρέσει να αλλάζω την ομάδα στη μέση της σεζόν. Θα είμαι ειλικρινής: αισθάνομαι όπως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Παρακαλάω να τελειώσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος".

Στατιστικά

1

Γκολ

0

1

Ασίστ

0

11

Τελικές προσπάθειες

6

2

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

1

7

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

2

2

Κεφαλιές

3

5

Αποκρούσεις

5

5

Επεμβάσεις

16

9

Κλεψίματα

17

11

Φάουλ

13

2

Οφσάιντ

1

7

Κόρνερ

1

45

Λάθη

48

8/27

Γεμίσματα

4/11

Το φιλμ του αγώνα

12' Σέντρα του Μιραλάς από αριστερά, κεφαλιά του Τζεμπούρ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

17' Ο Μανιάτης με ωραία πάσα βρήκε τον Τζεμπούρ στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, αλλά ο Αλγερινός αστόχησε προ του Ιτάνζ.

39' Ο Φουστέρ βρίσκει χώρο λίγο έξω από την περιοχή και κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα περνά πάνω από τα δοκάρια του Ατρομήτου.

51' Επικίνδυνη αντεπίθεση για τον Ατρόμητο, με τον Μέγκιερι να αποκρούει το σουτ του Νάστου από δεξιά μέσα στην περιοχή.

53' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Μαρκάνο (1-0)! Ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Μαρκάνο νίκησε στον αέρα τους αντιπάλους βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.

55' Ο Χολέμπας επιχείρησε με το δεξί σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ.

63' Εκτέλεση φάουλ του Καραμάνου, κόντρες στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Μέγκιερι τελικά να εξουδετερώνει την κεφαλιά του Τόμας.

Στο 82' ο Μέλμπεργκ πήρε την θέση του Μιραλάς, ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ