STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας 6-0

Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας 6-0
INTIME SPORTS

Μετά τη γκέλα από τον Αστέρα, ο Ολυμπιακός έγινε... εξάστερος και με πρωταγωνιστές τους Πάντελιτς, Χαβίτο και Μιραλάς ξέσπασε (6-0) στην Δόξα Δράμας. Που κρίθηκε το ματς, η ανάλυση, τα στατιστικά και videos με τα highlights και τα γκολ.

Ένα γρήγορο γκολ του MVP της αναμέτρησης Μάρκο Πάντελιτς (στο 2') ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να... ξεμπουκώσει και να μετατρέψει το εξ' αναβολής ματς της πρώτης αγωνιστικής σε (αγωνιστικό) περίπατο.

Οι Πειραιώτες έδειξαν πως συνήλθαν από τη μεγάλη γκέλα στην Τρίπολη και επέστρεψαν στις νίκες, με τον πιο εμφατικό τρόπο. Βοήθησε βέβαια και η δυναμικότητα του αντιπάλου, ο οποίος δεν δείχνει να αντέχει στην πίεση και στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον χρόνο και την ηρεμία που κέρδισε ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί της Δόξας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε αρκετές αλλαγές προκειμένου να ξεκουράσει τους παίκτες που έχουν τραβήξει το περισσότερο κουπί τη φετινή περίοδο και δεν του βγήκε σε κακό το ροτέισον.

Ο Χαβίτο έπαιξε ως δεξί μπακ και εντυπωσίασε (1 πανέμορφο γκολ και 1 ασίστ), ο Πάντελιτς ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος βασικός και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου (πέτυχε δύο γκολ, έβγαλε μια ασίστ και έτρεχε μέχρι το τελευταίο λεπτό) και έτσι πήραν ανάσες οι Τοροσίδης και Τζιμπούρ.

Επίσης, ο Αμπντούν δεν ήταν και στα καλύτερά του, αλλά έβγαλε δύο ασίστ, ενώ ο Ποτουρίδης μπήκε στο 55', αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ και είχε καλές μακρινές μεταβιβάσεις. Ανάσες πήρε και ο Μανιατης, που αντικαταστάθηκε στο 65' από τον Μοδέστο.

Το ματς δεν χωρά πολλές αναλύσεις, αφού η δυναμική της Δόξας Δράμας είναι -κακά τα ψέματα- μικρή και οι Πειραιώτες πατώντας σε διάφορα διαστήματα το γκάζι πετύχαιναν γκολ με κάθε τρόπο. Στους κορυφαίους μπαίνει και ο Μιραλάς με δύο γκολ, που αποθεώθηκε από την εξέδρα μετά το τέλος του ματς μαζί με τον Πάντελιτς, καθώς γύρισαν όλο το γήπεδο για να ευχαριστήσουν τον κόσμο.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι πως με τέτοια αποτελέσματα ανεβαίνει η ψυχολογία όπως και να το κάνουμε, ενώ μη ξεχνάμε πως πήρε και τους τρεις βαθμούς που είναι άκρως σημαντικοί. Από την άλλη, η Δόξα θα χρειαστεί ενίσχυση και σίγουρα βελτίωση αν θέλει να μείνει και την επόμενη χρονιά στην Superleague. Μ' αυτά που έδειξε στον Πειραιά, δύσκολα θα τα καταφέρει, αλλά ας μην την καταδικάσουμε ακόμα...

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

Βοηθοί: Νικόλαος Δημόπουλος, Κωνσταντίνος Ποντίκης

4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χαβίτο, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (65' Μοδέστο), Ιμπαγάσα (55' Ποτουρίδης), Αμπντούν (63' Μόνχε), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Δόξα Δράμας (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ρόκα, Στεργιανός, Μπριλλάκης, Τριποτσέρης, Σικαλιάς (46' Κανακούδης), Αγγελούδης (64' Βέρτζος), Αραβίδης, Αμπουμπακάρι, Λίμα, Έρος (46' Ρούτσης), Κάπελ.

Σκόρερ: 2', 60' Πάντελιτς, 31' Σικαλιάς (αυτογκόλ), 52', 93' Μιραλάς, 87' Χαβίτο

Κίτρινες κάρτες: 30' Λίμα, 42' Αμπουμπακάρι

Ανασκόπηση Αγώνα

Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει ροτέισον, αλλά αυτή τη φορά δεν γινόταν διαφορετικά, αφού οι τραυματισμοί αυξάνονται και τα κρίσιμα παιχνίδια πλησιάζουν, ενώ η ομάδα δίνει και θα δίνει μέχρι τις διακοπές δύο παιχνίδια την εβδομάδα.

Η έκπληξη λοιπόν ήταν η επιλογή του Χαβίτο ως δεξί μπακ για να ξεκουραστεί ο Τοροσίδης, ενώ και ο Τζιμπούρ χρειαζόταν ανάσες και έτσι ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος ο Πάντελιτς.

Μάρκο με το καλημέρα (1-0)

Ο Σέρβος που είχε να σκοράρει από το ματς με την Ξάνθη (18/9) δεν έχασε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και από το 2ο μόλις λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Αμπντούν. Ιδανικό ξεκίνημα για τον Πάντελιτς και τους Πειραιώτες, που είχαν πλέον μπροστά τους ένα εύκολο απόγευμα.

Η Δόξα Δράμας έμοιαζε ανίκανη να αντιδράσει και ήταν έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους, μετά το δυνατό ξεκίνημα και το γρήγορο γκολ των "ερυθρολεύκων", ο ρυθμός έπεσε και τα πράγματα χαλάρωσαν κάπως, έστω κι αν έγιναν κάποιες φάσεις.

Δώρο το 2-0

Παρόλα αυτά, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 31', όταν μετά από μια σέντρα του Χολέμπας, έγινε μια κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Δόξας, από τα πόδια του Σικαλιά. Οι παίκτες του Χαραλαμπίδη το μόνο που κατάφεραν είναι να χάσουν μια ευκαιρία με τον Καπέλ, όπου έδιωξε σωτήρια ο Μέγιερι και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο προπονητής των φιλοξενούμενων έκανε δύο αλλαγές, αλλά τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Όχι πως οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν σούπερ μπάλα, αλλά φάσεις δημιουργούσαν και γκολ πετύχαιναν.

Το... Δράμα συνεχίστηκε (6-0)

Στο 52' ο Χαβίτο σέρβιρε και ο Μιραλάς έγραψε το 3-0, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας, δημιουργός ήταν ο Αμπντούν και εκτελεστής ο Πάντελιτς για να ανέβει το σκορ στο 4-0. Το παιχνίδι είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα (ίσως και στο 2') και στη συνέχεια το μόνο ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιοι παίκτες θα διακριθούν (το αναφέρουμε παραπάνω), αλλά και πόσο θα είναι το τελικό σκορ.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος (87') ο Χαβίτο με εκπληκτικό σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση ως δεξί μπακ. Τα γκολ πάντως δεν τελείωσαν, αφού στις καθυστερήσεις ο Μιραλάς με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Πάντελιτς, διαμόρφωσε το τελικό και εμφατικό 6-0.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το γρήγορο γκολ του Πάντελιτς, μόλις στο 2ο λεπτό, ξεκλείδωσε από νωρίς την άμυνα της Δόξας, έδιωξε το άγχος από τους Πειραιώτες και όλα από κει και πέρα ήταν πιο εύκολα. Αν και η Δόξα Δράμας δεν θα δυσκόλευε τους "ερυθρολεύκους", το γκολ όμως του Σέρβου ήταν καθοριστικό για το συγκεκριμένο ματς.

Η συνέντευξη Τύπου

Η κακή παρένθεση της Τρίπολης έκλεισε με το 6-0 επί της Δόξας Δράμας, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε , που έστειλε μήνυμα επιστροφής στις καλές εμφανίσεις. Τι είπε για τη δύσκολη συνέχεια και τους Χαβίτο, Πάντελιτς.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Δόξας, Απόστολος Χαραλαμπίδης , στάθηκε στο γρήγορο γκολ του Πάντελιτς και το τελευταίο στις καθυστερήσεις, ενώ τόνισε πως χρειάζεται δουλειά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στατιστικά

6

Γκολ

0

4

Ασίστ

0

21

Τελικές προσπάθειες

2

8

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

1

8

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

1

5

Κεφαλιές

0

1

Αποκρούσεις

7

6

Επεμβάσεις

35

22

Κλεψίματα

23

16

Φάουλ

15

5

Οφσάιντ

4

10

Κόρνερ

3

45

Λάθη

57

12/43

Γεμίσματα

1/6

Το φιλμ του αγώνα

2' Γκολ με κεφαλιά από τον Πάντελιτς! Πρώτη επίθεση για τον Ολυμπιακό, σέντρα από δεξιά Αμπντούν, κεφαλιά Πάντελιτς και 1-0 στο 1'14!

10' Από κοντά ο Πάντελιτς δεν μπορεί να νικήσει για δεύτερη φορά τον Ρόκα.

17' Κεφαλιά πάσα του Μαρκάνο στον Χολέμπας, κοντρόλ και σουτ από κοντά στο δεξί δοκάρι του Ρόκα.

31' Αυτογκόλ από τον Σικαλιά! Σέντρα του Χολέμπας από αριστερά, ο Ρόκας απομακρύνει πάνω στον Σικαλιά με την μπάλα να... επιστρέφει στα δίχτυα του, 2-0!

39' Σπουδαία απόκρουση του Μέγιερι σε σουτ του Κάπελ από κοντά!

52' Γκολ με κεφαλιά από τον Μιραλάς! Σέντρα από δεξιά Χαβίτο, άστοχη έξοδος Ρόκα, ο Μιραλάς την κεφαλιά και 3-0!

58' Πάνω στην γραμμή ο Μπριλάκης διώχνει με το γόνατο την μπάλα από το σουτ του Μαρκάνο!

60' Γκολ με σουτ από τον Πάντελιτς! Συρτή σέντρα από δεξιά του Αμπντούν, ο Πάντελιτς από κοντά το 4-0!

87' Γκολ με σουτ από τον Χαβίτο! Γκολάρα από τον Ισπανό με βολέ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, 5-0!

93' Γκολ με κεφαλιά από τον Μιραλάς! Σουτ Πάντελιτς, διώχνει ο Ρόκας, η μπάλα και πάλι στον Σέρβο ο οποίος από αριστερά γυρίζει στον Μιραλάς που από κοντά με κεφαλιά κάνει το 6-0!

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ