STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως το ήθελε περισσότερο και παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή μέσα σε 7 λεπτά και πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τρία στα τρία για τους Πειραιώτες που μετρούν 17 συνεχόμενες νίκες στο "Καραϊσκάκης". Δείτε την ανάλυση, τα στατιστικά, το κλειδί του ματς και videos με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις.

Το μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, βρήκε νικητή τον κάτοχο του τίτλου. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σ' όλη τη διάρκεια του ματς και πήρε μια πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά, τα έδωσαν όλα, όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ, από μια επιπόλαιη έξοδο του Κοστάνσο και την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι.

Κι αν στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν κερδίζει ο καλύτερος, δεν συνέβη αυτό και τούτη τη φορά. Οι "ερυθρόλευκοι" μέσα σε επτά λεπτά έφεραν το ματς... τούμπα και πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1, που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που είχαν μεσοβδόμαδα και ίσως ο ΠΑΟΚ να είχε μια δικαιολογία παραπάνω, αφού έπαιξε την Πέμπτη και μάλιστα στην Ρωσία.

Οι δύο προπονητές πάντως, έδωσαν ρεσιτάλ στήνοντας εξαιρετικά τις ομάδες τους και ήταν ένα παιχνίδι τακτικής, που κρίθηκε στη λεπτομέρεια και στο πάθος. Οι αλλαγές ήταν σωστές, αν και ο Μπόλονι θα μπορούσε να ρισκάρει λίγο νωρίτερα. Είναι γεγονός όμως, πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, με τους καλύτερους προπονητές.

Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης, που από το "Emirates" και έπειτα φαίνεται πως βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό. Αντίθετα, ο Βιείρίνια όπως και στα τελευταία ματς δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ και ο Σαλπιγγίδης δεν φάνηκε. Επιθετικά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός.

Μ' αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός έκανε το 3 στα 3 και είναι το αφεντικό στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η 17η συνεχόμενη επικράτηση των Πειραιωτών στην έδρα τους στην Superleague, ενώ και πάλι πήραν τους τρεις βαθμούς για ένα γκολ διαφορά. Επίσης, αυτό ήταν το δεύτερο εντός έδρας ματς για τους "ερυθρολεύκους" που κερδίζουν με ανατροπή (όπως και με την Ξάνθη).

Και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού (Φουστέρ, Τζιμπούρ) ήταν εξαιρετικά και μπορείτε να τα δείτε από το Sport24.gr.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει στο σχόλιό του για το πόσο "ξεγελάει" το τελικό 2-1, την εμμονή του Ολυμπιακού να ...δέχεται γκολ, αλλά και την ανωτερότητα των Πρωταθλητών

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει στο σχόλιό του για το χρόνο που χρειάζεται ο Λάσλο Μπόλονι για να μάθει το έμψυχο δυναμικό του και τις ιδιαιτερότητες των παικτών του

Δείτε το LIVE του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, από τον Θοδωρή Κουνάδη.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Γρηγόριος Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας)

4ος: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (67' Μακούν), Φέισα (70' Μοδέστο), Τζιμπούρ, Μιραλάς (90+' Αμπντούν), Φουστέρ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (77' Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (74' Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Ετό (87' Σπαντάσιο).

Σκόρερ: 35' Φουστέρ, 42' Τζιμπούρ / 24' Μπαλάφας

Ανασκόπηση του αγώνα

Φουριόζος ο Ολυμπιακός...

Δίχως την παραμικρή αλλαγή σε σχέση με το ματς στο "Emirates" παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος. Αντίθετα, ο Λάζλο Μπόλονι έκανε αναγκαστικές αλλαγές αφού ο Κοντρέρας και ο Αρίας έφυγαν τραυματίες από την Ρωσία και το ματς κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν. Και οι δύο προπονητές πάντως, επέλεξαν το σύστημα 4-2-3-1.

Τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και μπήκε πιο δυνατά και με περισσότερη διάθεση, παίρνοντας ώθηση από τη δύναμη της έδρας που παίζει ρόλο σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι. Κάπως έτσι οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πήραν από νωρίς τον έλεγχο και πίεζαν ψηλά, έχοντας καλή κυκλοφορία, όμως το πρόβλημα ήταν πάντα στο τέλος κάθε προσπάθειας. Είτε ήταν λάθος πάσα, είτε λάθος επιλογή στο σουτ, είτε οι παίκτες του Μπόλονι προλάβαιναν τους κινδύνους στο παρά πέντε.

...αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ (0-1)

Μ' αυτά και μ' αυτά, τα λεπτά περνούσαν, με τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του και τον ΠΑΟΚ να περιμένει, να κλείνει σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Κρέσιτς και να ψάχνει για μια αντεπίθεση, προκειμένου να κάνει τη ζημιά. Ο Μπόλονι είχε στήσει εξαιρετικά την ομάδα του και ο Ολυμπιακός παρά την κυριαρχία του δεν δημιουργούσε ευκαιρία.

Από το 20' και μετά, οι Θεσσαλονικείς αφού κατάφεραν να διατηρήσουν το μηδέν στην εστία τους, ισορρόπησαν το ματς και βγήκαν για πρώτη φορά στην επίθεση. Η αποτελεσματικότητα που είχαν στην Ρωσία, φάνηκε και στο "Καραϊσκάκης" και στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε σκόραραν με τον Μπαλάφα. Βοήθησε πάντως και ο Κοστάνσο που βγήκε με το ένα χέρι για να διώξει και δεν τα κατάφερε και τόσο καλά. Έτσι ήρθε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα, κάτι που επηρέασε τους γηπεδούχους.

Ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά (2-1)

Και ενώ ο ρυθμός των Πειραιωτών είχε πέσει μετά το γκολ που δέχτηκαν και όλα έμοιαζαν πιο δύσκολα, μια φάση που ξεκίνησε από τον Μέλμπεργκ ως δεξί μπακ, συνεχίστηκε με τον φορμαρισμένο Τοροσίδη και κατέληξε στα δίχτυα από το κεφάλι του Φουστέρ, άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Το 1-1 ήταν γεγονός και πλέον ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Παρά τις φωνές του Λάζλο Μπόλονι από τον πάγκο και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αποφύγει και το δεύτερο γκολ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πατήσει τέρμα γκάζι και αφού έχασαν ευκαιρία με τον Φέισα, τελικά σκόραραν με τον Τζιμπούρ και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, κάνοντας την ανατροπή. Η απουσία του Κοντρέρας ήταν αισθητή στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Με το πόδι στο... φρένο

Στην επανάληψη, τίποτα δεν ήταν ίδιο. Οι δύο ομάδες προέρχονταν από δύσκολα ευρωπαϊκά ματς, είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις κάνοντας υπερπροσπάθεια (κόντρα σε Άρσεναλ και Ρουμπίν Καζάν) και η κούραση ήταν φανερή, ιδιαίτερα όσο περνούσαν τα λεπτά.

Αποτέλεσμα; Ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι ήταν 2-3 ταχύτητες πιο αργό σε σχέση με το πρώτο μέρος. Μια διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων, ήταν ό,τι έπρεπε για τους παίκτες, προκειμένου να ξεκουραστούν και να πάρουν λίγες ανάσες ενόψει της συνέχειας.

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά οι δύο προπονητές, προχώρησαν στις πρώτες τους αλλαγές, προκειμένου να φρεσκάρουν τις ομάδες τους. Ο Βαλβέρδε ανανέωσε το κέντρο του, ενώ ο Μπόλονι έγινε πιο επιθετικός, βάζοντας τον Ίβιτς στην θέση του Φωτάκη.

Τα τελευταία λεπτά, η αγωνία κορυφωνόταν, η ένταση αυξήθηκε ανάμεσα και στους ποδοσφαιριστές, ενώ το ματς ήταν ήρεμο μέχρι τότε και ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο και οι Πειραιώτες ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες και έτσι το τέλος του ματς τους βρήκε νικητές. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ευκαιρία στα τελευταία λεπτά, αλλά την χαράμισε και έφυγε από τον Πειραιά δίχως βαθμούς.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η κούρσα του Μέλμπεργκ, που σε ρόλο δεξιού μπακ έδωσε στον Τοροσίδη και ήρθε το 1-1 από τον Φουστέρ. Από εκεί ξεκίνησε η ανατροπή του Ολυμπιακού κι αν δεν γινόταν ποτέ αυτή η φάση, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό, αφού οι Πειραιώτες ήταν επηρεασμένοι από το τέρμα του Μπαλάφα. Από μια προώθηση ενός αμυντικού και μια πάσα αλλάζουν όλα. Τόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο. Μια λεπτομέρεια...

Η Συνέντευξη Τύπου

Ερνέστο Βαλβέρδε: "Σήμερα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδια για εμάς. Αντιμετωπίσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ, που είναι ένας αντίπαλος για το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι παίξαμε αρκετά καλά. Είχαμε καλό ρυθμό και ήμασταν γρήγοροι και ο κίνδυνος που δημιουργήθηκε από τον ΠΑΟΚ ήταν από στημένες φάσεις, όπως το κόρνερ".

Λάζλο Μπόλονι: Κατά τη γνώμη μου στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ παθητικοί και πραγματικά κάναμε πολλά λάθη και δεν κρατήσαμε πολύ την μπάλα".

Στατιστικά Αγώνα

2

Γκολ

1

2

Ασίστ

0

15

Σουτ

6

4

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

5

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

6

Κεφαλιές

1

3

Αποκρούσεις

7

14

Επεμβάσεις

22

13

Κλεψίματα

12

21

Φάουλ

13

3

Οφσάιντ

3

9

Κόρνερ

4

52

Λάθη

54

10/30

Γεμίσματα

2/19

Το φιλμ του αγώνα

4' Σουτ του Τζεμπουρ κοντράρει η μπάλα...

23' Πολύ καλή φάση για τον ΠΑΟΚ! Κόρνερ, ο Χολέμπας τελευταία στιγμή πριν ο Σαλπιγγίδης σουτάρει από ιδανική θέση.

24' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ με τον Μπαλάφα (0-1)! Τραγικό λάθος του Κοστάνσο στο κόρνερ, πάει να διώξει με γροθιά, βρίσκει λίγο την μπάλα και αυτή πάει στον Μπαλάφα. Αυτός εξεπαφής με σουτ γράφει το 0-1 στο 24'!

35' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Φουστέρ (1-1)! Ο Μέλμπεργκ κατέβηκε πολλά μέτρα με την μπάλα, έδωσε στον Τοροσίδη, αυτός έκανε ντρίμπλα από δεξιά, σέντρα και ο Φουστέρ με κεφαλιά εξ'παφής ισοφάρισε!

38' Βολίδα του Φέισα λίγο έξω από την περιοχή, ο Κρέσιτς πέφτει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και διώχνει με το αριστερό χέρι.

42' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Τζιμπούρ (2-1)! Σέντρα Μιραλάς από αριστερά, ο Τζεμπούρ με κεφαλιά εξ' επαφής στο 42' κάνει το 2-1! Έμοιαζε πάρα πολύ το γκολ με αυτό του Φουστέρ.

53' Σωτήρια προβολή του Μέλμπεργκ μπροστά από Αθανασιάδη.

64' Σουτ του Τζεμπούρ σε αντεπίθεση λίγο έξω από την περιοχή. Μόλις άουτ.

74' Σέντρα σουτ του Τοροσίδη, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

81' Ο Ετο πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς μετά από σέντρα του Μοδέστο.

89' Ο Φουστέρ βρήκε άσχημα την μπάλα μπροστά από τον Κρέσιτς. Αουτ.

94' Σέντρα του Βιεϊρίνια, απομάκρυναν οι αμυντικοί, η μπάλα στον Γεωργιάδη, αλλά ο Κοστάνσο μπλόκαρε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ