ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρωταθλητής με τα... όλα του!

Πρωταθλητής με τα... όλα του!
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε μαθηματικά το 39ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και το Sport24.gr σας παρουσιάζει την πορεία του προς τον τίτλο μέσα από ένα απολαυστικό video γεμάτο... γκολ και ντρίμπλες!

Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε ιστορία με την ατάκα του πριν από πολλά χρόνια πως "το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί" (ήθελε με αυτό τον τρόπο να δείξει το μέταλλο νικητή που χαρακτήριζε την Εθνική Γερμανίας), όμως η ίδια ατάκα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με μία μικρή παραλλαγή και για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο.

"Το ελληνικό είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται πολλές ομάδες και στο τέλος κάνει φιέστα πάντα ο Ολυμπιακός" θα μπορούσε να πει κάποιος φίλος των ερυθρολεύκων, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια ερυθρόλευκη αυτοκρατορία που έχει δημιουργηθεί από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Διαβάστε και για τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού.

Και δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολικός, αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του Πειραιά έχει κατακτήσει τα 14 από τα 16 τελευταία πρωταθλήματα Ελλάδας (το φετινό εξασφαλίστηκε μαθηματικά με το 1-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 27η αγωνιστική της Superleague), εκτοξεύοντας μάλιστα τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Με την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό το 1996 οι "πράσινοι" είχαν φτάσει τα 18 πρωταθλήματα και είχαν μόλις επτά λιγότερα από τον Ολυμπιακό που συμπλήρωνε 9ετία χωρίς κούπα, ενώ τώρα οι Πειραιώτες έχουν 39 και κάνουν όνειρα για το πότε θα ράψουν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα ενώ το "τριφύλλι" έφτασε (μόλις πρόπερσι) στα 20.

Το φετινό μάλιστα ήταν από τα πιο γλυκά για τον Ολυμπιακό από το 1996 και μετά, αφενός γιατί έφτασε στο σημείο να βρίσκεται στο -5 από τον Παναθηναϊκό 11 αγωνιστικές πριν το τέλος αλλά και επειδή παράλληλα με τη διατήρηση των πρωτείων στην Ελλάδα τα πήγε περίφημα και στην Ευρώπη όπου σημείωσε 6 νίκες σε σύνολο 10 αγώνων (3 στο Champions League και ισάριθμες στο Europa League).

Όσο για το θέαμα που προσέφερε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε , αυτό ήταν κατά διαστήματα εντυπωσιακό, με τον Ισπανό να παρουσιάζει κάθε χρόνο όλο και καλύτερη την ομάδα του και τους φίλους των Πειραιωτών να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πολύ όμορφα γκολ από το Σεπτέμβριο και μετά.

Το Sport24.gr ένωσε τα κομμάτια από το πολύ όμορφο παζλ που έφτιαξαν φέτος οι παίκτες του Ολυμπιακού και σας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό video για να θυμηθείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές των Πειραιωτών πάνω στο χορτάρι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ