STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-1

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-1
INTIME SPORTS

Με το 19ο γκολ του Μιραλάς στη φετινή Superleague ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Παναιτωλικού και κατέκτησε το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος!

Ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θρόνο του και για 39η συνολικά στην ιστορία του. Κι όλα αυτά, τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, ούτε η φετινή κούρσα ήταν εύκολη, όμως στα τελευταία και στα πιο κρίσιμα παιχνίδια, οι Πειραιώτες έδειξαν την ανωτερότητά τους και κατακτώντας σχετικά εύκολα νίκες, έγιναν και πάλι πρωταθλητές.

Κι όταν μιλάμε για εύκολες νίκες δεν αναφερόμαστε στους εκάστοτε αντιπάλους της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά στην απόδοση των "ερυθρολεύκων", που έκαναν τα πάντα να μοιάζουν απλά. Αυτό ακριβώς, συνέβη και την Κυριακή στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι Πειραιώτες ήθελαν να τελειώσουν τρεις... ώρες αρχύτερα την υπόθεση τίτλος και το έδειξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η μόνη ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο και που δημιούργησε ευκαιρίες την Κυριακή στο Αγρίνιο ήταν ο Ολυμπιακός.

Πρωταγωνιστής στο σημερινό ματς είναι όλη η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε που δημιούργησε και δεν απειλήθηκε καθόλου, όμως τον τίτλο του MVP τον κερδίζει ο Κέβιν Μιραλάς! Ο Βέλγος είναι σταθερά στην πρώτη θέση των σκόρερ (πλέον) με 19 γκολ και σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Τάκη Λεμονή, μπορεί να ήθελε πάση θυσία τη νίκη, όμως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε το απαραίτητο πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα έστω για να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Η ήττα λοιπόν ήρθε φυσιολογικά και πλέον ο υποβιβασμός πλησιάζει...

Η βαθμολογία (27 αγώνες)

Ολυμπιακός 67

Παναθηναϊκός 57

Ατρόμητος 48

ΑΕΚ 46

ΠΑΟΚ 46

Άρης 39

Αστέρας 39

ΟΦΗ 34

Ξάνθη 32

Γιάννινα 32

Πανιώνιος 32

Λεβαδειακός 30

Εργοτέλης 28

Παναιτωλικός 25

Κέρκυρα 25

Δόξα 15

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Superleague, όπου στην "ουρά" γίνεται χαμός!

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος: Γιάχος (Χίου)

Παρατηρητής: Τσορτανίδης (Αχαΐας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ντολεζάι, Άντι (62' Ακαλέ), Μητρόπουλος (86' Καραμαλίκης), Σιόντης, Ρότσα, Καμαρά, Θεοδωρίδης (62' Φερνάντες), Χαριστέας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης (46' Μοδέστο), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (78' Φουστέρ), Αμπντούν (83'), Καζίμ-Ρίτσαρντς, Μιραλάς.

Γκολ: 54' Μιραλάς

Κίτρινες κάρτες: 22' Άντι, 68' Φερνάντες / 19' Μέλμπεργκ, 49' Αμπντούν, 75' Καζίμ-Ρίτσαρντς, 90+4' Χολέμπας

Ανασκόπηση αγώνα

Λεμονής VS Βαλβέρδε

Με σύστημα... Χριστουγεννιάτικο δέντρο (4-3-2-1) παρέταξε την ομάδα του ο Τάκης Λεμονής. Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τρεις παίκτες στα χαφ (Μητρόπουλος, Σιόντης, Ρότσα) για να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, ενώ οι Θεοδωρίδης και Καμαρά, βοηθούσαν από τα πλάγια, τον μοναδικό σέντερ φορ, Άγγελο Χαριστέα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (7-2) . Συγκεκριμένα, ο Χολέμπας ξεκίνησε αντί του Μαρκάνο, ο Μανιάτης αντί του Μοδέστο, ενώ ο Καζίμ-Ρίτσαρντς πήρε τη θέση του Τζιμπούρ. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Μέγιερι (τερματοφύλακας), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Α. Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Ορμπάιθ (αμυντικό χαφ), Μακούν (επιτελικός μέσος), Αμπντούν (στα πλάγια της επίθεσης) και Μιραλάς (σέντερ φορ).

Μπορεί ο Παναιτωλικός να ήθελε περισσότερο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και να είχε τον κόσμο στο πλευρό του, όμως ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο αποφασισμένη και έτοιμη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι Πειραιώτες κάθε άλλο παρά αδιαφόρησαν για το ματς παρά το +10 και έδειξαν από το ξεκίνημα πως θέλουν το τρίποντο για να γίνουν και μαθηματικά πρωταθλητές Ελλάδας.

"Ερυθρόλευκη" κυριαρχία, δίχως αποτέλεσμα

Έτσι λοιπόν, δεν άργησαν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να αποκτήσουν τον έλεγχο της αναμέτρησης απειλώντας την εστία του Τσενάμο. Στο 9' ο Μανιάτης είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με σουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Τοροσίδης έπειτα από κόρνερ, ήταν άστοχος.

Η συνέχεια ήταν ίδια, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τον Παναιτωλικό να έχει περισσότερο ρόλο κομπάρσου. Εξαίρεση της παθητικότητας των γηπεδούχων, ήταν μια φάση με κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 25', όπου κατέληξε λίγο άουτ.

Το 0-0 δεν άλλαξε πάντως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού η κεφαλιά του Χολέμπας στο 33' κατέληξε άουτ, ενώ ο Αμπντούν στο 45' νικήθηκε από τον Τσενάμο και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Μιραλάς σκόραρε ξανά (0-1)

Το σκηνικό ήταν δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους Πειραιώτες να κυνηγούν το γκολ και να φτάνουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Το γκολ μάλιστα δεν άργησε να έρθει, όταν ο Μακούν τροφοδότησε τον Μιραλάς και εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσενάμο και άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό.

Στη συνέχεια, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Μιραλάς να παίρνει το ρόλο του δημιουργού και τον Μακούν να νικιέται από τον Τσενάμο. Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής έκανε δύο αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του και ο Ακαλέ, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (69') είχε μια καλή προσπάθεια, που όμως δεν απείλησε τον Μέγιερι.

Τα λεπτά κυλούσαν, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και τον Ολυμπιακό να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα και είχε κλείσει τους δρόμους προς την εστία του Μέγιερι. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος, όπου οι "ερυθρόλευκοι" δίχως να απειληθούν καθόλου πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης και συνάμα το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

MVP

Όλη η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν εξαιρετική για ακόμη ένα ματς, όμως ο Κέβιν Μιραλάς έκανε το πιο σημαντικό. Σκόραρε δηλαδή! Ο Βέλγος δεν λέει να σταματήσει να φορτώνει τις αντίπαλες εστίες με τα γκολ του και στο Αγρίνιο πέτυχε το πιο γλυκό, αφού μ' αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 39ο πρωτάθλημα. Με 19 γκολ, ο "δαίμονας" παραμένει στην κορυφή των σκόρερ.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Άγγελος Χαριστέας ήταν για ακόμη ένα ματς... άφαντος! Τα ένδοξα χρόνια, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ