STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 7-2

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 7-2
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε 2-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης", όταν όμως ο Ολυμπιακός θύμωσε τα γκολ έπεφταν βροχή (στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν 6) και ήρθε το εντυπωσιακό 7-2! Ποιος είναι ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος.

Τέτοιο εναλλαγή συναισθημάτων ανάμεσα σε δύο ημίχρονα, πολύ δύσκολα συναντάμε. Οι Αρκάδες έκαναν πάρτι στο πρώτο μέρος και πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1 υπέρ τους, όμως στην επανάληψη, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και γνώρισαν μια πολύ βαριά ήττα.

Για να γίνει αυτό βέβαια, χρειάστηκαν δύο πράγματα... Πρώτον και πιο σημαντικό, ήταν η αποφασιστικότητα των παικτών του Βαλβέρδε για τη νίκη και δεύτερον ήταν η είσοδος του Γιάννη Μανιάτη στην επανάληψη. Ο Έλληνας μέσος αμέσως έφερε την ισορροπία που έλειπε από τα χαφ του Ολυμπιακού και όλα ήταν πλέον πιο εύκολα.

Οι Πειραιώτες, διόρθωσαν τα κακά του πρώτου ημιχρόνου και με μια επική εμφάνιση στην επανάληψη, πέτυχαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι γκολ (!) και επικράτησαν τελικά με το εμφατικό 7-2 του Αστέρα. Ήταν ίσως το καλύτερο φετινό ημίχρονο της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, που πέτυχε τέσσερα γκολ και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ.

Το φινάλε του ματς θύμιζε φιέστα, αφού ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδά και να αποθεώνει την ομάδα του, που πέτυχε έξι γκολ σ' ένα ημίχρονο και είναι πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης

Α' Βοηθός: Κώστας Ποντίκης

Β' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωστάρας

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μοδέστο (46' Μανιάτης), Μακούν, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζιμπούρ (71' Καζίμ-Ρίτσαρντς).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Αργυρόπουλος, Πιπίνης (39' Φορμίκα), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ρόμπλες, Ροτζέιρο (72' Εγκόν), Ράγιος, Ναβάρο, Μπρέσκα.

Γκολ: 20', 51' 70' Μιραλάς πεν., 49' Τζιμπούρ, 53' Ορμπάιθ, 80' Φουστέρ / 13' Ναβάρο, 16' Ροτζέιρο.

Κίτρινες κάρτες: 45+1' Μαρκάνο

Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση

Βαλβέρδε VS Τσιώλης

Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί μαθηματικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει κανένα λόγο και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και πειράματα. Αυτό έκανε και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αφού ξεκούρασε μονάχα τον Μανιάτη, βάζοντας στη θέση του τον Μοδέστο. Στις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα ήταν αναμενόμενα... Ο Μέγιερι υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ ήταν στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Τοροσίδης και αριστερά ο Μαρκάνο. Ο Ορμπάιθ ήταν αμυντικό χαφ, πιο μπροστά του ο Μακούν, στις πτέρυγες οι Αμπντούν, Μιραλάς και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τζιμπούρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Τσιώλης δεν άλλαξε τα επιθετικά του πλάνα παρά το γεγονός πως έπαιζε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Έτσι λοιπόν, ο Αστέρας είχε σύστημα 4-2-3-1, με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια, τους Μπαρτολίνι, Κουρμπέλη σέντερ μπακ, τον Αργυρόπουλο δεξιά και τον Πιπίνη αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ουσέρο και Ρόμπλες, στην κορυφή της επίθεσης ο Μπρέσκα και πίσω του οι Ράγιος, Μάρτινς και Ναβάρο (από τα αριστερά προς τα δεξιά).

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως τα περισσότερα στο φαληρικό γήπεδο. Με τον Ολυμπιακό να πιέζει από τα πρώτα λεπτά, να μπαίνει δυνατά και να δημιουργεί ευκαιρίες. Έτσι ο Τζιμπούρ στο 2' και ο Μιραλάς στο 5' έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως η αναποτελεσματικότητα χτύπησε ξανά και το 0-0 παρέμεινε. Όχι όμως για πολύ...

Είδε (δύο) αστεράκια και απάντησε (1-2)

Όλα έμοιαζαν πως οι Πειραιώτες θα περνούσαν ένα εύκολο απόγευμα, όμως οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, απέδειξαν πως δεν είναι τυχαία η καλύτερη ομάδα του δεύτερου γύρου. Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές τρύπες στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 16' βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ. Το πρώτο ήρθε στο 13' με τον Ναβάρο να πλασάρει σε άδεια εστία, ενώ το δεύτερο ξεκίνησε από μπαλιά του Μπρέσκα και το μετέτρεψε σε γκολ ο Ροζέριο Μάρτινς. Ονειρικό ξεκίνημα για τον Αστέρα, εφιαλτικό για τους γηπεδούχους...

Ο Ολυμπιακός ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και δεν είχε άλλη λύση από το να ξεκινήσει μια γρήγορη αντεπίθεση. Το γρήγορο γκολ δεν άργησε να έρθει, αφού στο 20' ο Μπαρτολίνι ανέτρεψε τον Μακούν μέσα στην περιοχή και ο Μιραλάς ευστόχησε στο πέναλτι, όμως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μπροστά τους έναν Γολγοθά να ανέβουν.

Παιχνίδι τακτικής από τους Αρκάδες

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αφού ο Αστέρας έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, προκειμένου να κρατήσει το πολυπόθητο προβάδισμα. Οι Αρκάδες ισορρόπησαν το παιχνίδι, πάτησαν φρένο και ήταν έτοιμοι αν τους δινόταν μια ευκαιρία να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στην καλοδουλεμένη ομάδα του Σάκη Τσιώλη, η οποία είχε στηθεί πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Το άγχος των "ερυθρολεύκων" έφερε νεύρα, με τον Μιραλάς να σπρώχνει τον Μπαρτολίνι και τον Αργεντίνο να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο. Κακώς δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Βέλγο, ενώ νωρίτερα οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Πιπίνης σπρώχτηκε εντός περιοχής με τον Τζιμπούρ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν φάσεις με Τζιμπούρ (κεφαλιά άουτ στο 35' και κεφαλιά που έπιασε με δεύτερη προσπάθεια ο Μπαντής στο 45+1'), Μιραλάς (σέντρα σουτ στο δοκάρι στο 36') και Μέλμπεργκ (κεφαλιά άουτ στο 40'), αλλά το 1-2 παρέμεινε. Ο Αστέρας μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει το 1-3, δίχως να κοπιάσει, όταν ο Μαρκάνο γύρισε την μπάλα στον Μέγιερι και εκείνος εκτός θέσης έτρεξε και έδιωξε πάνω στην γραμμή στο 45'.

Τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά (4-2)

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στη θέση του κακού Μοδέστο, τον Γιάννη Μανιάτη, προκειμένου να κερδίσει το κέντρο. Η μεταμόρφωση του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτική και σ' αυτό σίγουρα βοήθησε ο Μανιάτης. Ο μέσος των "ερυθρολεύκων" έβγαλε ασίστ στον Τζιμπούρ στο 48' και ο Ολυμπιακός με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου έφερε το ματς στα ίσα.

Η "ερυθρόλευκη" καταιγίδα μόλις είχε ξεκινήσει, αφού ο Αλγερινός μπορεί να έχασε ευκαιρία να κάνει το 3-2 στο 50', όμως ο Μιραλάς ένα λεπτό αργότερα δεν τον μιμήθηκε και εκμεταλλευόμενος την λάθος συνεννόηση των Φορμίκα-Μπαρτολίνι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας για πρώτη φορά στο ματς, προβάδισμα στην ομάδα του. Η... τριλογία ολοκληρώθηκε στο 52', όπου ο Ορμπάιθ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το πανηγύρισε δεόντως.

Ολυμπιακός, επτά αστέρων (7-2)

Από κει και πέρα, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έριξαν κάπως τον ρυθμό τους, όμως δεν σταμάτησαν να φτάνουν επικίνδυνα προς την εστία του Μπαντή. Όταν αποφάσιζαν να απειλήσουν τον Αστέρα, το έκαναν με επιτυχία και έτσι το σκορ δεν σταμάτησε στο 4-2.

Ο Μιραλάς στο 70ο λεπτό πέτυχε χατ τρικ, ενώ στο 80' δύο παίκτες που είχαν μόλις μπει στο ματς έκαναν το 6-2. Συγκεκριμένα, ο ορεξάτος Καζίμ-Ρίτσαρντς έβγαλε μπαλιά από τα δεξιά και ο Φουστέρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετατρέποντας σε θρίαμβο τη νίκη της ομάδας του.

Κι ενώ όλα το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη και φαινόταν πως τα είχαμε δει όλα, ο Κέβιν Μιραλάς μας διέψευσε. Ο Βέλγος εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη λάθος της άμυνας του Αστέρα και πετυχαίνοντας το τέταρτο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 7-2!

MVP

Ο Μανιάτης βοήθησε ώστε να αλλάξει η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, όμως ο Κέβιν Μιραλάς ήταν ασταμάτητος στα γκολ και γι' αυτό αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Τέσσερα γκολ από τον Βέλγο, που πλέον με 18, είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ.

Αδύναμος κρίκος

Από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Φορμίκα, η αμυντική εικόνα του Αστέρα χάλασε. Σε καμία περίπτωση ο Αργεντινός δεν κατέστρεψε τη συνολική εικόνα της ομάδας του, όμως τα λάθη του ήταν πολλά και μοιραία, με αποτέλεσμα να έρθει η καθίζηση και το όνειρο να μετατραπεί σε εφιάλτη για τους Αρκάδες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ