ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μετά το Κύπελλο τα μεταγραφικά

Μετά το Κύπελλο τα μεταγραφικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον Μάρκο Σίλβα και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού προέχει η σωστή προετοιμασία της ομάδας στην προσπάθεια κατάκτησης και του Κυπέλλου. Οριστικές αποφάσεις για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν θα παρθούν μετά τις 7 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μπαίνοντας στη ρεβάνς του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ την Μεγάλη Τετάρτη (27/4) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας μοιάζει η πιθανότητα να ανατραπεί το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα (διακόπηκε στο 89' με υπαιτιότητα των γηπεδούχων και το σκορ στο 1-2, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό του "Δικεφάλου"), ωστόσο ο Μάρκο Σίλβα κάθε άλλο παρά εφησυχάζει και περιμένει τους παίκτες του την Μ. Δευτέρα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη προκειμένου η προετοιμασία ενόψει της ρεβάνς να μπει στην τελική ευθεία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ζητά εγρήγορση και συγκέντρωση από τους "ερυθρόλευκους", καθώς αυτό θα είναι ένα σημαντικό τεστ για την κατάσταση ετοιμότητας που βρίσκεται ο Ολυμπιακός πριν τον τελικό της 7ης του Μάη, με αντίπαλο έναν εκ των Ατρομήτου ή ΑΕΚ. Την δεδομένη χρονική στιγμή ο Σίλβα έχει ρίξει όλο το βάρος στο αγωνιστικό σκέλος, καθώς η προοπτική να κλείσει η σεζόν με έναν ακόμη τίτλο, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο στο Λιμάνι.

Οι μάνατζερ έχουν πιάσει δουλειά αλλά...

... θα πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες ακόμη. Οριστικές αποφάσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα παρθούν μετά της 7 Μαΐου. Όχι ότι οι προεργασίες δεν έχουν ξεκινήσει. Κάθε άλλο. Δεδομένα ο Σίλβα έχει στο μυαλό του τις περισσότερες από τις αλλαγές που επιθυμεί στο ρόστερ της νέας σεζόν. Και το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών έχει φροντίσει ώστε να παρουσιάσει λύσεις στον Πορτογάλο τεχνικό ανάλογα με τις θέσεις που θα ζητήσει ενίσχυση, χώρια φυσικά τις όποιες προσωπικές εισηγήσεις ενδέχεται να κάνει ο Σίλβα στο μεταγραφικό κομμάτι.

Επειδή φυσικά οι περισσότερες ομάδες ανά την Ευρώπη έχουν μπει λογικά σε ρυθμούς της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι φυσικό επόμενο και οι ατζέντηδες να έχουν ξεκινήσει ήδη να προτείνουν τους πελάτες τους. Και στο Λιμάνι φτάνουν καθημερινά προτάσεις για παίκτες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί με όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Επηρεάζουν τα προκριματικά

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι αρκετά διαφορετικό για τον Ολυμπιακό, από την στιγμή που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα μπει στην διαδικασία των προκριματικών προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του επόμενου Champions League. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Λιγότερες μέρες ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές, συγκέντρωση νωρίτερα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη για την έναρξη της προετοιμασίας (υπολογίζεται κάπου στις 20 Ιουνίου) και φυσικά η ανάγκη να παρουσιαστούν έτοιμοι -στα μέτρα του δυνατού για τα δεδομένα της εποχής- οι Πειραιώτες γύρω στα τέλη του Ιουλίου για να δώσουν τα πρώτα προκριματικά.

Αυτή η εξέλιξη φυσιολογικά επηρεάζει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό, κάτι που επεσήμανε πρόσφατα και ο Μάρκο Σίλβα σε δηλώσεις του. Στο Λιμάνι θα πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα αυτή τη φορά, αφού η λογική λέει ότι στα μέσα του Ιούλη ο Ολυμπιακός θα πρέπει σε ποσοστό τουλάχιστον 80% να έχει διαμορφωμένο το ρόστερ του, βάζοντας στη συνέχεια τις τελευταίες πινελιές. Θα πρέπει πάντως να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας μια παράμετρο που ενδέχεται να δυσκολέψει τις κινήσεις των "ερυθρολεύκων" στο θερινό μεταγραφικό παζάρι: το Euro 2016.

Ειδικότερα στην περίπτωση που ασχοληθούν με παίκτη που θα λάβει μέρος στην διοργάνωση, είναι πιθανό οι Πειραιώτες να έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις κωλυσιεργίας, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι μάνατζερ ευελπιστούν σε ένα καλό τουρνουά από τον πελάτη τους με την προοπτική να ανέβουν τα... νούμερα.

Πώς έχει το σκεπτικό για την ώρα

Σε αντίθεση με άλλα καλοκαίρια, ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κάνει πολλές αλλαγές στο υπάρχον ρόστερ, σκοπεύοντας και στο να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η συνοχή της ομάδας. Άρα να γίνει και πολύ γρηγορότερα η ενσωμάτωση των καινούριων προσώπων που θα προκύψουν. Αυτό που θα ψάξει στα σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι: έναν στόπερ που θα ανεβάσει την ποιότητα της αμυντικής γραμμής, έναν φορ για να συμπληρώσει την τριάδα των επιθετικών μαζί με Ιντέγε και Πουλίδο, συν έναν εξτρέμ.

Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα εξελίξεων. Αν για παράδειγμα υπάρξει αποχώρηση του Ρομπέρτο, τότε ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για έναν δεύτερο τερματοφύλακα, μπακ απ του Καπίνο που θα προαχθεί σε πρώτος γκολκίπερ. Προτάσεις λογικά θα έρθουν και για παίκτες όπως οι Μαζουακού (ιδιαίτερα "ζεστή" η Μονακό), Ελαμπντελαουί, Κασάμι. Ακόμη και οι Ντομίνγκες, Σεμπά βρίσκονται στα ραντάρ ομάδων του Μεξικού. Για να μην το κουράζουμε, το σκεπτικό των Πειραιωτών σε αυτή την περίπτωση είναι ότι εφόσον προκύπτει πώληση, το κενό θα αντικαθίσταται με προσθήκη παίκτη.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει και 18 ποδοσφαιριστές δανεικούς σε άλλους συλλόγους, ανάμεσα τους και ονόματα όπως οι Αυλωνίτης, Γούτας, Μανιάτης, Μαρτίνες, Γιαννιώτας, Μπέρτος. Κάποιοι θα πάρουν μέρος στο κομμάτι της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ και ενδέχεται να κερδίσουν μια θέση στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού της επόμενης σεζόν. Άρα και οι δανεικοί θα παίξουν έναν ρόλο στον σχεδιασμό της περιόδου 2016-17.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μανιάτης: "Δεν έχω μιλήσει με τον Ολυμπιακό"

Κατεβάζει βασικούς ο Σίλβα με τον ΠΑΟΚ

Ξανά η Ρόμα για Μαζουακού

Στις 10 Μαΐου το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα

Επιμένουν στην Πορτογαλία για Λέο Μπονατίνι και Ολυμπιακό

Δεν το έκρυψε ποτέ ο Ερνάνι για Πόρτο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ