ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σχεδόν σίγουρα στα προκριματικά του Champions League ο Ολυμπιακός

Σχεδόν σίγουρα στα προκριματικά του Champions League ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ντινάμο Κιέβου κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ουκρανίας, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να είναι σχεδόν σίγουρα στα προκριματικά του Champions League. Το σενάριο που περιμένουν οι Πειραιώτες για να πάνε απευθείας στους ομίλους.

Την διαδικασία των προκριματικών θα χρειαστεί να περάσει ο Ολυμπιακός, αν θέλει να βρεθεί για μια ακόμη σεζόν στους ομίλους του Champions League, εκτός μιας περίπτωσης. Η Ντινάμο Κιέβου κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ουκρανίας τρεις "στροφές" πριν το τέλος, ευρισκόμενη στο +7 από την δεύτερη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά έχει να παίξει ένα ματς με τη Μέταλουργκ Ζαπορίζιε που έχει αποβληθεί, άρα οι τρεις βαθμοί είναι δικοί της από τώρα.

Η ομάδα της πρωτεύουσας επικράτησε 3-0 της Βόρσκλα και βάζει από νωρίς το καλοκαίρι στη μάχη για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήθελε να καταλήξει ο τίτλος στη Σαχτάρ, που μένει δεύτερη.

Ο Ολυμπιακός, θα χρειαστεί να παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο στις 26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου και αν προκριθεί, θα αγωνιστεί στα πλέι οφ στις 16/17 και 23/24 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί, θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League στις 18 και 25 Αυγούστου.

Ποιο είναι το μοναδικό ακραίο σενάριο που θα γλίτωνε τον Ολυμπιακό απ' αυτή την διαδικασία; Να κατακτήσει το Europa League η Λίβερπουλ, να τερματίσει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος την στιγμή που βρίσκεται στο -9 και απομένουν τέσσερις αγωνιστικές και παράλληλα να μην σηκώσει το Champions League η Μάντσεστερ Σίτι. Το πρώτο και το τρίτο μπορούν να συμβούν, το δεύτερο είναι σχεδόν ανέφικτο.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ