ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν το έκρυψε ποτέ ο Ερνάνι για Πόρτο

Δεν το έκρυψε ποτέ ο Ερνάνι για Πόρτο
Ερνάνι INTIME SPORTS

Η τελευταία του συνέντευξη στην Πορτογαλία απλώς επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ του Sport24.gr όλο το προηγούμενο διάστημα που έκαναν λόγο για την επιθυμία του 24χρονου "ζογκλέρ" να επιστρέψει το καλοκαίρι στο Ντραγκάο

Από τις 21 Μαρτίου το Sport24.gr είχε το ρεπορτάζ σχετικά με το μέλλον του Ερνάνι στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος πήγε στην Τρίπολη, έβαλε δύο γκολ κόντρα στον Αστέρα και αμέσως ξεκίνησε μία σεναριολογία ότι ο Σίλβα σκοπεύει να τον κρατήσει στον Πειραιά και μετά το καλοκαίρι.

Μία μέρα αργότερα ήρθε ο ίδιος ο Ερνάνι να δηλώσει στους Πορτογάλους δημοσιογράφους ότι θέλει να επιστρέψει στην Πόρτο και να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της μέσα από τις εμφανίσεις του στα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας των “δράκων”.

Στις 3 Απριλίου ο Ερνάνι ήταν εντυπωσιακός στο 4-0 επί του Πανθρακικού και την επόμενη μέρα άρχισε πάλι να δημιουργείται μία εντύπωση ότι χάρη στις δύο εμφανίσεις του με την ομάδα της Κομοτηνής και με τον Αστέρα Τρίπολης κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ της νέας σεζόν. Το Sport24.gr όμως εξηγούσε πώς είχαν ακριβώς τα δεδομένα . Εξηγούσε ότι πρώτον ήταν πολύ πρώιμο να ειπωθεί το οτιδήποτε από πλευράς Σίλβα για το αν θα ήθελε να κρατήσει ή όχι τον Ερνάνι στον Ολυμπιακό και δεύτερον ότι το μοναδικό δεδομένο που υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε θέσει ως προτεραιότητά του την επιστροφή του στο Οπόρτο.

Χθες λοιπόν με μία συνέντευξή του επιβεβαίωσε ουσιαστικά την επιθυμία του να γυρίσει στους “δράκους”. “ Είναι πάντα καλό να καταλαβαίνεις ότι παρακολουθούν την πορεία σου, ακόμη κι όταν είσαι δανεικός. Αυτό μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να τελειώσω καλά τη σεζόν και να γυρίσω μετά 100% στην Πόρτο. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την πρώτη μου εμπειρία εκτός Πορτογαλίας και νομίζω ότι ήταν πολύ θετική από κάθε πλευρά.

Αναπτύχθηκε και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Βελτιώθηκα και είμαι σίγουρος ότι θα δώσω περισσότερα στην Πόρτο. Η εμπιστοσύνη που μου δείχνει η Πόρτο, μου δίνει ένα ακόμη κίνητρο να συνεχίσω να παίζω καλά στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν”, είπε μεταξύ άλλων ο 24χρονος εξτρέμ, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε σκοπό να γυρίσει στην πατρίδα του και πήρε παραπάνω θάρρος μόλις πληροφορήθηκε τις αποθεωτικές δηλώσεις του Πίντο ντα Κόστα προς το πρόσωπό του.

Με λίγα λόγια ο Ερνάνι δεν το έκρυψε ποτέ ότι στόχος του είναι να καθιερωθεί στην Πόρτο και να το κάνει από αυτό το καλοκαίρι. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η οψιόν αγοράς από πλευράς Ολυμπιακού έχει... τοποθετηθεί κάπου στα 3,5εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που θα αποτελούσε τεράστια έκπληξη αν το έδιναν οι “ερυθρόλευκοι” για έναν ποδοσφαιριστή που ουσιαστικά “εμφανίστηκε” στα τελειώματα της σεζόν και μάλιστα σε παιχνίδια με μηδενικό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στην παρούσα φάση τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ότι ο Ερνάνι έχει θέσει ως προτεραιότητά του την επιστροφή του στην Πόρτο και πώς όλα δείχνουν ότι θα πάει στην προετοιμασία των “δράκων” για να παλέψει να διατηρηθεί στο ρόστερ τους. Αν δεν τα καταφέρει ούτε φέτος, τότε δεν αποκλείεται να ξανατεθεί θέμα δανεισμού του στους Πειραιώτες. Μέχρι τον Αύγουστο όμως έχουμε καιρό.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί πάντως,είναι ότιμοναδικοί που έχουν τοποθετηθεί σε αυτή την ιστορία είναι η Πόρτο και ο Ερνάνι, βγάζοντας ένα κλίμα ότι ο παίκτης θα επιστρέψει στο Ντραγκάο. Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού το μόνο που έβγαινε προς τα έξω είναι ότι “επιτέλους είδαμε τον Ερνάνι, έστω και στο τέλος”. Μέχρι εκεί... Το ότι ο Σίλβα έχει καλή άποψη, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Όμως, γενικότερα δεν υπάρχει η αίσθηση ότι... πεθαίνουν κιόλας στο λιμάνι να τον κρατήσουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ