ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καπίνο και ταχύτητα

Καπίνο και ταχύτητα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δύο τάσεις για τον τρόπο που πρέπει να στηριχθεί ο Καπίνο στη μετά Ρομπέρτο εποχή και τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο Σίλβα στις μεταγραφές, στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει παίκτες καλύτερους από τους ήδη υπάρχοντες.

Ο Ρομπέρτο δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν, καθώς οι εξελίξεις στην υπόθεση επιστροφής του Ισπανού γκολκίπερ στην La Liga είναι προ των πυλών.

Στην πατρίδα του 30χρονου τερματοφύλακα βάζουν στο παιχνίδι και τη Βαλένθια, ωστόσο η Εσπανιόλ είναι αυτή που εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα για την απόκτηση του παίκτη, όντας σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό, προσφέροντας τριετές συμβόλαιο στον Ρομπέρτο.

Η ουσία στο θέμα είναι ότι Ισπανός δεν θα συνεχίσει με τα ερυθρόλευκα. Και προφανώς για τον Ολυμπιακό αυτό που προέχει είναι η επόμενη μέρα. Είναι δεδομένο ότι για κανέναν δεν θα είναι εύκολο να μπει στα γάντια του Ρομπέρτο και οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες. Λανθασμένη λογική μεν, αλλά υπαρκτή.

Στο Λιμάνι έχουν όλη την διάθεση να στηρίξουν τον Καπίνο. Άλλωστε όταν ο Ολυμπιακός πλήρωνε κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ πέρσι το καλοκαίρι στην Μάιντς δεν το έκανε για να έχει έναν 22χρονο τερματοφύλακα καρφωμένο στον πάγκο για χρόνια. Ο Καπίνο αποκτήθηκε με την προοπτική να θητεύσει για ένα χρονικό διάστημα δίπλα στον Ρομπέρτο, να πάρει παιχνίδια (όπως και έγινε) την πρώτη του σεζόν και να αντικαταστήσει τον συνάδελφο του όταν έρθει η ώρα του αποχωρισμού. Αυτή η ώρα ήρθε και το σκεπτικό των Πειραιωτών δεν έχει αλλάξει.

Σαφώς και τον δικό της -σημαντικό- ρόλο παίζει η άποψη του προπονητή. Αυτό που θα αποφασίσει ο Μάρκο Σίλβα. Το τοπίο για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο, όσον αφορά τον τρόπο που θα στηριχθεί/πλαισιωθεί ο Καπίνο. Οι τάσεις είναι δύο: θα είναι ένας έμπειρος ξένος (π.χ. Ίσακσον) αυτός που θα κάνει δίδυμο με τον Έλληνα γκολκίπερ, ή ένας ακόμη ταλαντούχος (π.χ. Διούδης);

Και εδώ η ονοματολογία που επικρατεί δεν είναι το νούμερο ένα ζητούμενο, αλλά τα χαρακτηριστικά που θα επιλέξει ο Ολυμπιακός. Λύσεις πάντως υπάρχουν και στις δύο περιπτώσεις.

Που στοχεύει ο Σίλβα

Αφήνοντας και πάλι στην άκρη τα ονόματα, έχει τη δική του σημασία το σκεπτικό του Σίλβα για τις μεταγραφές. Ο Πορτογάλος λοιπόν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο θέλει οι παίκτες που θα αποκτηθούν να έχουν όλοι -στο μέτρο του δυνατού- συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: ταχύτητα, έκρηξη, φυσικές δυνάμεις.

Τρία στοιχεία που ο Σίλβα θεωρεί άκρως απαραίτητα για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Ήταν μια διαπίστωση που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά τα ματς με την Άντερλεχτ και ειδικότερα τον επαναληπτικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου οι Βέλγοι έδειξαν ανώτεροι σε αυτά τα χαρακτηριστικά, που εν πολλοίς έκριναν και την πρόκριση.

Σε συνδυασμό με την προσπάθεια να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας (π.χ. από τους Καμπιάσο, Φουστέρ και Ντομίνγκες, συνεχίζει μόνο ο τελευταίος), ο Σίλβα θέλει να χτίσει μια ομάδα περισσότερο γρήγορη, πιο δυνατή και με μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλούς ρυθμούς μέσα στο 90λεπτο.

Προσθέτοντας την δυσκοιλιότητα που δημιουργεί στην αγορά η διεξαγωγή του Euro 2016 αυτή την εποχή και την προσπάθεια του Ολυμπιακού να συνδυαστούν όλες οι παραπάνω παράμετροι με την απόκτηση παικτών καλύτερων από τους ήδη υπάρχοντες, έχουμε ως αποτέλεσμα την στασιμότητα που παρατηρείται στο μεταγραφικό κομμάτι.

Όσον αφορά την υπόθεση του Τόνι Φιλένα; Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την κίνηση του, διατηρεί επαφές με την πλευρά του παίκτη και περιμένει την απόφαση του. Με τις πληροφορίες να θέλουν ομάδες από Ισπανία και Αγγλία να προσεγγίζουν τις τελευταίες ώρες τον 21χρονο Ολλανδό διεθνή μέσο.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έριξε "βόμβα" ο Μαρινάκης
Οι μαγικές βραδιές του "Άγιου" Ρομπέρτο
Σενάρια για Ομάρ, υπομονή για Φιλένα
Γκενκ και Ζάλτσμπουργκ ρώτησαν για Μαρτίνες
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ