ΣΤΗΛΕΣ

Οι μαγικές βραδιές του "Άγιου" Ρομπέρτο

Οι μαγικές βραδιές του "Άγιου" Ρομπέρτο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρία χρόνια προσφοράς, τρία χρόνια μοναδικά στα γκολπόστ του Ολυμπιακού. Ο Ρομπέρτο αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη, αποχωρώντας από το Λιμάνι και το Sport24.gr θυμίζει στιγμές που μάγεψε με τα τεράστια προσόντα του (VIDEOS).

Δείξε μου τον τερματοφύλακά σου, να σου πω τι ομάδα έχεις. Κλισέ ατάκα, αλλά ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και στον Ολυμπιακό βρίσκει πλήρη εφαρμογή την τελευταία 20ετία της εν Ελλάδι κυριαρχίας του και των ευρωπαϊκών του διακρίσεων.

Και αν επί θητείας Σωκράτη Κόκκαλη στην ηγεσία των Πειραιωτών, το "ερυθρόλευκο τέρμα" είχε... χρώμα γαλανόλευκο ελέω Δημήτρη Ελευθερόπουλου και Αντώνη Νικοπολίδη, την τελευταία τριετία στο Λιμάνι βρήκε άγκυρα ο κορυφαίος ξένος γκολκίπερ στην ιστορία του συλλόγου και αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους που βρέθηκαν ποτέ στην χώρα μας.

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 και η έλευσή του στην Ελλάδα δεν προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού, διότι υπήρχαν ερωτηματικά για το κατά πόσο θα μπορούσε να αποτελέσει τον "κέρβερο" που έψαχνε η ομάδα μετά το τέλος της καριέρας του Αντώνη Νικοπολίδη.

Αν μη τι άλλο, τρία χρόνια μετά ο Ισπανός έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις και απέδειξε ότι είναι ένας πολύ σπουδαίος τερματοφύλακας. Ναι, αντιμετώπισε τα "θέματά" του προτού έρθει στην χώρα μας. Ναι, στην Ελλάδα έψαχνε να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, μια επανεκκίνηση της καριέρας του και να... απλώσει τα τεράστια χαρίσματά του κάτω από τα δοκάρια.

Οι μαγικές βραδιές του "Άγιου" Ρομπέρτο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρία χρόνια προσφοράς, τρία χρόνια εξαιρετικής πορείας στον Ολυμπιακό. Επειδή όμως για όλα τα πράγματα υπάρχει ένα τέλος, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τον Ρομπέρτο, ο οποίος επιστρέφει στην χώρα του. Έκανε τον κύκλο του στο Λιμάνι, θέλει να είναι και κοντά στα παιδιά του στην Ισπανία, επομένως δεν τον "χωρούσε" άλλο η Ελλάδα.

Φέρνοντας κάποιος στο μυαλό του αυτή την τριετία του στην ομάδα του Πειραιά, τα θετικά είναι πολλά παραπάνω από τα αρνητικά. Οι καλές βραδιές του ήταν συντριπτικά περισσότερες από τις κακές, αλλά υπήρξαν και οι μαγικές. Εκείνες που έμοιαζε ανίκητος, που έπαιζε μόνος του με τον αντίπαλο, που έκανε τον κόσμο να πανηγυρίζει τις επεμβάσεις του, λες και η ομάδα του είχε σκοράρει.

Ποιος ξεχνάει την επική του εμφάνιση στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ (2/10/2013). Σε μια βραδιά που παιζόταν το μέλλον του Μίτσελ στον πάγκο και εν πολλοίς η ευρωπαϊκή προοπτική των Πειραιωτών στο Champions League. Και τι δεν έκανε σε εκείνο το παιχνίδι. Μπορεί ο Μήτρογλου να πέτυχε χατ-τρικ, αλλά αν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο, η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Έπιασε πέναλτι του Μίτροβιτς, απέκρουε μέχρι και τον... αέρα που φυσούσε σε εκείνο τον αγώνα, έμοιαζε (και ήταν) ανίκητος. Μια συγκλονιστική εμφάνιση, μυθική, απ' αυτές που "χτίζουν" καριέρες...

Στις 6 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Μπενφίκα στο Φάληρο και η νίκη ήταν επιτακτική ανάγκη, αν ήθελε η ομάδα του Πειραιά να ελπίζει σε πρόκριση στους "16". Ο Μανωλάς σκόραρε νωρίς με κεφαλιά και μετά ανέλαβε ο Ρομπέρτο. Και τι δεν έκανε σε αυτό το ματς, όπου οι Πορτογάλοι έκαναν επιθέσεις κατά κύματα, δημιουργούσαν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, όμως δεν άφηνε με τίποτα την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του. Από τις συγκλονιστικότερες εμφανίσεις τερματοφυλάκων τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος του αγώνα, ο Μίτσελ μπήκε και τον αγκάλιασε, το ίδιο έκαναν και οι συμπαίκτες του, ενώ ο κόσμος τον αποθέωνε. Έδωσε τις απαντήσεις του στους Λουζιτανούς και ξέσπασε σε κραυγές χαράς για όσα έκανε.

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 23 Οκτωβρίου 2014, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη μετέπειτα φιναλίστ του Champions League, Γιουβέντους, στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με ωραίο γκολ του Κασάμι και μετά ήταν "Ρομπέρτο vs Γιούβε". Εκπληκτικές επεμβάσεις, σχεδόν απελπιστικές για την "Βέκια Σινιόρα", που δεν μπορούσε με τίποτα να τον νικήσει. Όποτε η μπάλα πήγαινε προς το τέρμα, το εντυπωσιακό κορμί του βρισκόταν εκεί που έπρεπε, την στιγμή που έπρεπε, κρατώντας το μηδέν. Ο Ολυμπιακός έφτασε σε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο και εν πολλοίς οφειλόταν στην τεράστια εμφάνιση του Ισπανού γκολκίπερ.

Από 'κει και πέρα, αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιες στιγμές του στην Ελλάδα, ποιος ξεχνάει το "δώρο" του Βαγγέλη Μαρινάκη στους φίλους της ομάδας, όταν στις 5 Φεβρουαρίου 2014 στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο Φάληρο ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα την ώρα που παιζόταν το ματς ότι ο Ρομπέρτο υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2018. Οι Πειραιώτες έδωσαν 6.000.000 ευρώ και τον αγόρασαν από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους φίλους της ομάδας να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του και το σύνθημα "Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι".

Σε αγωνιστικό επίπεδο, έκανε πολλές σπουδαίες εμφανίσεις στην Ελλάδα και ορισμένες από τις επεμβάσεις του ήταν για highlight. Γι' αυτό άλλωστε και δεν είχε αντίπαλο στην χώρα μας στην συγκεκριμένη θέση, γι' αυτό και τον αναγνώριζαν ακόμα και οι αντίπαλοι, διότι ήταν πραγματικός κέρβερος στο τέρμα. Μια εμφάνισή του που ξεχώρισε, ήταν αυτή με τον ΠΑΟΚ στο περσινό πρωτάθλημα, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 με τέρματα των Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς, με τον Ισπανό να πραγματοποιεί ορισμένες φοβερές αποκρούσεις, κρατώντας το μηδέν για την εστία του και το τρίποντο για την ομάδα του.

Κορυφαίες εγχώριες επεμβάσεις του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ