ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ησύχασε το... κεφάλι του Μπέντο

Ησύχασε το... κεφάλι του Μπέντο
Μπέντο-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καμία σχέση το κλίμα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτό κόντρα στην ΑΕΚ. Πώς γύρισε το "χαρτί" ο Πορτογάλος. Πονάει ακόμα ο Ντε λα Μπέγια και είναι στον "αέρα" η παρουσία του στην 11άδα.

Αυτά έχει η ζωή του προπονητή. Από τη μία να βρίσκεται σε καθεστώς αμφισβήτησης και από την άλλη να αποθεώνεται. Ο Πάουλο Μπέντο είχε βρεθεί να παίζει το κεφάλι του με την ΑΕΚ. Τώρα με τον ΠΑΟΚ το κεφάλι του έχει… ησυχάσει. Προετοιμάζει την ομάδα του για το δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς, έχοντας καταφέρει να διατηρήσει την ηρεμία που απαιτείται παραμονή ενός τόσο μεγάλου αγώνα και αφού έχει προηγηθεί μία «τεσσάρα» σε μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται ότι προς το παρόν το γύρισε το «χαρτί». Όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία πριν από τα ματς με την Αρόουκα, το ήξεραν πολύ καλά στον Ολυμπιακό ότι θα έπρεπε να γίνει προετοιμασία μέσα στον Σεπτέμβριο. Και δυστυχώς για τους «ερυθρόλευκους», οι όποιες δοκιμές ήθελε να κάνει ο Μπέντο, έπρεπε αναγκαστικά να τις κάνει σε επίσημα παιχνίδια από τη στιγμή που δεν υπήρχαν η δυνατότητα να κλείσει σοβαρά φιλικά.

Ανακάτεψε την τράπουλα από την αρχή

Ο Μπέντο λοιπόν ψάχτηκε αρκετά. Για παράδειγμα ξεκίνησε με Φορτούνη, στην πορεία έβαλε τον Μάριν, στη συνέχεια εξαφάνισε τον Φορτούνη για παραδειγματισμό, ακολούθως τον επανέφερε και δεν τον έβγαλε από την ενδεκάδα εκτός κι αν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. όπως συνέβη στη Ν. Σμύρνη). Την ανακάτεψε την τράπουλα σε πρόσωπα και σε συγκεκριμένες θέσεις. Και στο τέλος απέκλεισε τον Μάριν από την Αστάνα και μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφασή του ενόψει ΠΑΟΚ.

Και δεν ήταν φυσικά μόνο η θέση πίσω από τον φορ στην οποία «παιδεύτηκε» μέχρι να καταλήξει στο ότι η ιδανική λύση είναι ο Φορτούνης. Θυμάστε τι έγινε με τον Πάρντο; Βασικός με την Αρούκα, εκ των πρωταγωνιστών στο διπλό της Πορτογαλίας, αλλά μετά ακολούθησε ο αποκλεισμός του από την λίστα της ΟΥΕΦΑ, ένα ημίχρονο στο Καυτανζόγλειο και… τέλος!

Και είχε και συνέχεια το «ανακάτεμα». Ο Μιλιβόγεβιτς είχε αρχίσει να «δένει» με τον Καμπιάσο, αλλά μόλις έμπαινε ο Αντρέ Μαρτίνς και άλλαζε την εικόνα του παιχνιδιού, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο Μπέντο. Τον «βίδωσε» στο αρχικό σχήμα τον συμπατριώτη του και ούτε με… εγχείριση δεν έβγαινε. Σιγά-σιγά λοιπόν άρχισε ο Μπέντο να δένει την τριάδα Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς και Φορτούνη στα χαφ.

Όλα αυτά του πήραν κοντά στις 50 μέρες! Όσο διαρκεί πάνω-κάτω μία καλοκαιρινή προετοιμασία με δυνατά φιλικά. Μόνο που – επαναλαμβάνουμε – τα δυνατά «φιλικά» για τον Μπέντο ήταν αυτά με την Βέροια, τον Ηρακλή, την Λάρισα, την Γιουνγκ Μπόις, τον ΑΠΟΕΛ. Είχε ξεκαθαρίσει ο Πορτογάλος τεχνικός ότι γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κατέληγε σε ένα συγκεκριμένο σχήμα και θα έδειχνε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο σε ποιους παίκτες θα στηριχθεί περισσότερο.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ

Θέλετε να ρίξουμε μία ματιά στην ενδεκάδα που παρέταξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, εκεί όπου ουσιαστικά ο Μπέντο σαν να «φωτογράφισε» σε ποιους υπολογίζει περισσότερο ενόψει της συνέχειας και έχει στο μυαλό του ως βασικούς;

Τους Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνη, Σεμπά, Ελιουνούσι και Ιντέγιε. Αυτοί είναι που προηγούνται στην «κούρσα»… Και ίσως αυτούς δούμε και αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ, με μοναδικό ερωτηματικό τον Ντε Λα Μπέγια, ο οποίος εξακολουθεί να πονάει και υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ παρακάτω ως προς τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Ο Μπέντο λοιπόν πάει με ήσυχο το κεφάλι του στον ΠΑΟΚ. Ούτε εξετάσεις δίνει, ούτε θα γίνει κάτι αν «στραβώσει» π.χ. το ματς με τους Θεσσαλονικείς. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση το κλίμα που επικρατεί ενόψει ΠΑΟΚ με αυτό που επικρατούσε πριν από την ΑΕΚ.

Αυτό που απομένει πάντως να δούμε από τώρα και στο εξής είναι πότε θα αξιοποιηθούν ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν για να «τσιγκλήσουν» τους θεωρητικά βασικούς. Όπως για παράδειγμα ο Ρομαό, για τον οποίο επέμενε ο Μοντέστο. Ή και ο Βιάνα που αποκτήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Για τον Καρντόσο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Ο Μπέντο τον έριξε στη μάχη με την Αστάνα και τα πήγε μια χαρά ο Παραγουανός, άσχετα αν έδειξε ότι ακόμα δεν βρίσκεται στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας. Τον κέρδισε τον προπονητή του όμως με τη συνολική αγωνιστική συμπεριφορά.

Και πάμε τώρα στο πώς θα προσεγγίσει ο κόουτς του Ολυμπιακού το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πρώτα απ’ όλα έχει διαπιστώσει ότι η δύναμη των «ασπρόμαυρων» είναι στα άκρα της επίθεσης, εκεί όπου δεσπόζουν οι παρουσίες των Ροντρίγκες και Κάμπος. Θεωρεί την μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ ιδιαιτέρως ισχυρή, παρότι παρουσιάζεται μία δυσκοιλιότητα ως προς το γκολ. Φάσεις όμως βγάζει ο «Δικέφαλος του βορρά» και τις βγάζει με το… τσουβάλι.

ΠΟΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Ροντρίγκες και Κάμπος λοιπον έχει ξεχωρίσει ο Μπέντο. Άρα θα έχουν αναγκαστικά αρκετή δουλειά ο Φιγκέιρας και ο αριστερός μπακ που θα επιλεχθεί. Θα είναι ο Ντε Λα Μπέγια; Να είστε σίγουροι ότι αν ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε με τον ΠΑΟΚ και έπαιζε π.χ. με τον Ηρακλή, ο Καταλανός θα έμενε εκτός αποστολής.

Πονάει ακόμα. Ναι μεν ανέβασε ρυθμούς, αλλά η ουσία είναι ότι ακόμα πονάει και ίσως αυτό στο τέλος παίξει τον ρόλο του. Μπορεί παραμονή του αγώνα με την Αστάνα, να έλεγε ο Μπέντο στον Ντε Λα Μπέγια ότι θέλει να τον χρησιμοποιήσει ακόμα και με… ένα δάχτυλο λιγότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον ζορίσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον χάσει για το επόμενο 20ήμερο.

Ο Ντε Λα Μπέγια θα δοκιμάσει σήμερα το πόδι του για να δει αν μπορεί να βοηθήσει. Είναι στον «αέρα» η παρουσία του στη 18άδα. Αν δεν τα καταφέρει, τότε αναγκαστικά θα πάει σε επιλογή Βιάνα ή Τσιμίκα από τη στιγμή που ο Ρέτσος είναι τιμωρημένος. Με τον Βιάνα μάλιστα να έχει το προβάδισμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κατάμεστο το Καραϊσκάκη στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Μπέντο: "Σοβαρότητα και προσοχή κόντρα στον ΠΑΟΚ"
Τους πιπίλισε τα μυαλά σε τακτική και βίντεο ο Μπέντο
Πασιένσια στο Sport24.gr: "Πρώτος ο Ολυμπιακός, χαρούμενος ο Μπέντο"
Ερνέστο μήπως είδες τον Πάουλο;
Θεωρίες των άκρων
Ο Παναθηναϊκός θυμίζει τον κακό Ολυμπιακό των 00’s
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ