ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τους πιπίλισε τα μυαλά σε τακτική και βίντεο ο Μπέντο

Τους πιπίλισε τα μυαλά σε τακτική και βίντεο ο Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την Αστάνα είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Πάουλο Μπέντο είχε ασχοληθεί τόσο πολύ εις βάθος με έναν αντίπαλο. Το Sport24.gr σάς μεταφέρει όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες στο Ρέντη, στην προετοιμασία των Πειραιωτών για το ματς με τους Καζάκους.

Δύο τέρματα ο Σεμπά, γκολάρα ο Ελιουνούσι, νέα παράσταση από τον Φορτούνη, η ομαδικότητα του Καρντόσο, βιονικός ο Μιλιβόγεβιτς, "εγκεφαλικό" παιχνίδι από Μαρτίνς. Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν γίνεται τις αποτυχίες να τις χρεώνεται στο 100% ο προπονητής και το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχιών να πηγαίνει στους ποδοσφαιριστές.

Ο Πάουλο Μπέντο που δικαίως είχε δεχτεί σκληρή κριτική μετά τις ήττες από Λάρισα και ΑΠΟΕΛ, ήταν... άλλο πράγμα το τελευταίο δεκαήμερο στο Ρέντη. Ο Πορτογάλος προχώρησε σε διάφορες κινήσεις που δεν μας είχε συνηθίσει από την ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Και κυρίως δεν είχε συνηθίσει τους παίκτες του που τον ζουν καθημερινά.

Πρώτα απ' όλα κατάφερε ο Μπέντο να δείξει στους ποδοσφαιριστές του ότι το παιχνίδι με την Αστάνα είχε αποκτήσει κατά κάποιο τρόπο και χαρακτήρα "τελικού". Από την άλλη επειδή οι πρωταθλητές Καζακστάν δεν ήταν και καμιά γνωστή ομάδα, ο κόουτς φρόντισε να τους την δώσει στο... πιάτο.

Τέτοια προετοιμασία δεν είχε κάνει πριν από τα ματς με την Γιουνγκ Μπόις και τον ΑΠΟΕΛ. Να τους "πιπιλάει" δηλαδή κάθε μέρα τα μυαλά με βίντεο και πολλή τακτική. Να προσπαθεί στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχε από τη Νέα Σμύρνη μέχρι το χθεσινό (20/10) παιχνίδι, να βάλει τους παίκτες του να αγωνιστούν κόντρα στην... Αστάνα μέσα στο Ρέντη.

Πώς έγινε αυτό; Στα κλασικά οικογενειακά διπλά, ο Μπέντο είχε βάλει κάποιους ποδοσφαιριστές του να παίξουν στο στυλ των Καζάκων. Συγκεκριμένα, οι Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι και Καρντόσο αντιμετώπισαν στο καθιερωμένο δίτερμα τους "αναπληρωματικούς" που είχαν σχηματισμό 5-3-2, το σύστημα δηλαδή που παρατάχθηκε τελικά η Αστάνα.

Τόσο σίγουρος ήταν ο Μπέντο. Είχε μελετήσει καλά τους πρωταθλητές Καζακστάν και το είχε δεδομένο ότι θα κατέβαιναν με πέντε στην άμυνα. Και φανταστείτε ότι η Αστάνα μόνο στο 0-0 με την Γιουνγκ Μπόις στο Καζακστάν είχε παραταχθεί με το συγκεκριμένο σχήμα. Στο πρώτο ματς της Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ είχε παίξει με 4-2-3-1.

Οι παίκτες λοιπόν ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν. Ήξεραν ότι θα έβρισκαν απέναντί τους μία ομάδα που θα είχε πρωταρχικό της μέλημα να παίξει με φουλ άμυνα. Ο Μπέντο τούς είχε ενημερώσει ακόμα και για κάποιες κομπίνες που κάνουν οι Καζάκοι στα... πλάγια άουτ! Κομπίνες από τις οποίες έβγαζαν σοβαρές ευκαιρίες!

Από την περασμένη εβδομάδα ασχολιόταν ο Πορτογάλος με την Αστάνα, αλλά το τελευταίο τριήμερο το είχε... τερματίσει! Αρκετό βίντεο, πολλή τακτική, πολλή δουλειά στις στατικές φάσεις και κάπως έτσι οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν 100% προετοιμασμένοι.

Αναφέρουμε όλα τα παραπάνω για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια βιντεοθεραπεία και τέτοια τακτική δεν είχε γίνει στην προετοιμασία των αγώνων με Γιουνγκ Μπόις και ΑΠΟΕΛ.

Και κάτι άλλο επίσης που έχει τη σημασία του: και ο Βίκτορ ήταν λίγο "μαμούνι" στην ανάλυση των αντιπάλων. Την Χάποελ την είχε ξεσκονίσει. Είχε δει σε ένα παιχνίδι της ότι είχε κατέβει με 3-6-1, αλλά ενώ το είχε επισημάνει στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της βιντεοθεραπείας, δεν το είχε δουλέψει καθόλου στο χορτάρι και στην τακτική.

Αν θυμάστε, τον είχε "καρφώσει" τότε και ο Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος μετά από εκείνο το 0-0 με την Μπερ Σέβα είχε βγει δημοσίως και είχε πει ότι "οι Ισραηλινοί μάς αιφνιδίασαν με το σύστημα που κατέβηκαν".

Προπονήθηκε ο Ντε λα Μπέγια

Ο Ισπανός αριστερός μπακ, Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή (21/10), έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις. Για το πρωί του Σαββάτου (22/10) έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση, ενώ η αποστολή θα γίνει γνωστή το μεσημέρι.

"Έφυγαν" 25.000 εισιτήρια

Κατάμεστο αναμένεται να είναι το "Γ. Καραϊσκάκης" το βράδυ της Κυριακής (23/10) στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Έχουν ήδη φύγει 25.000 εισιτήρια, κάτι που αποτελεί την καλύτερη προπώληση εισιτηρίων μέχρι τώρα στη σεζόν.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γεωργακόπουλος: Ερνέστο μήπως είδες τον Πάουλο;
Θεωρίες των άκρων
Καμία ανησυχία για Φορτούνη και Μιλιβόγιεβιτς
Μανθάτης: "Ο Μπέντο εμπιστεύεται τους νέους παίκτες"
Διαμαντόπουλος: Άσο ημίχρονο - ΠΑΟΚ τελικό
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός, 4-1 την Αστάνα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ