ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πενταετία του Φετφατζίδη μακριά από τον Ολυμπιακό

Η πενταετία του Φετφατζίδη μακριά από τον Ολυμπιακό

Οι πιθανότητες να βάλει ξανά τα ερυθρόλευκα ο Φετφατζίδης έχουν αυξηθεί και το Sport24.gr θυμίζει την πορεία του παίκτη μακριά από τον Ολυμπιακό την τελευταία πενταετία.

Στα χασομέρια της μεταγραφικής περιόδου το καλοκαίρι του 2013, ο Ολυμπιακός παραχώρησε στη Τζένοα τον Γιάννη Φετφατζίδη αντί 4 εκατ. ευρώ.

Μια εξέλιξη εκείνη την περίοδο που έμοιαζε ιδανική για όλες τις πλευρές: ο "Φέτφα" είχε την ευκαιρία να εξελίξει το παιχνίδι του πηγαίνοντας σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό και να βελτιώσει στοιχεία τα οποία τον εμπόδιζαν να κερδίσει το στοίχημα της βασικής μονάδας στον Ολυμπιακό (73 συμ., 8 γκολ - 12 ασίστ). Από την πλευρά τους οι "ερυθρόλευκοι" έβαζαν στα ταμεία τους ένα σεβαστό ποσό για παίκτη που κάθε άλλο παρά αναντικατάστατος θεωρούνταν. Έστω και αν δεινοπάθησαν για να πάρουν αυτά τα 4 εκατ. ευρώ από την ομάδα της Γένοβας...

Στη Τζένοα έμεινε ουσιαστικά ενάμιση χρόνο, με απολογισμό 4 γκολ και 4 ασίστ σε 37 εμφανίσεις (1605'). Τον Ιανουάριο του 2015 έφυγε δανεικός για την Κιέβο και μέχρι το τέλος της σεζόν έγραψε μόλις 81 αγωνιστικά λεπτά στο κοντέρ του.

Τον Ιούλιο του 2015 ήρθε η περιπέτεια της Σαουδικής Αραβίας, με την Αλ Αχλί να πληρώνει κάτι περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ στη Τζένοα για τα δικαιώματα του Φετφατζίδη.

Σε αυτή την τριετία με τη φανέλα της Αλ Αχλί, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε τις 100 εμφανίσεις με 21 γκολ και 29 ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 33 γκολ και 45 ασίστ σε 214 επίσημες αναμετρήσεις, ενώ 25 συμμετοχές και 3 γκολ έχει με το εθνόσημο στο στήθος.

Σύμφωνα με όσα πηγάζουν από το ρεπορτάζ τα τελευταία 24ωρα, η επιστροφή του Γιάννη Φετφατζίδη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, μετά από μια πενταετία, μοιάζει πλέον με ένα άκρως ρεαλιστικό σενάριο.

Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΤΗΣ... ΞΕΝΙΤΙΑΣ

Την πρώτη του σεζόν στην Ιταλία, ο Φετφατζίδης έδειξε μια... αδυναμία στις ομάδες της Ρώμης. Με δικό του γκολ στο 83' έπειτα από ασίστ του Καμπράλ η Τζένοα νίκησε με σκορ 1-0 τη Ρόμα (18/05/2014), ενώ νωρίτερα στη σεζόν πάλι με δικό του γκολ, ξανά στο 83' και πάλι από ασίστ του Καμπράλ (!) η Τζένοα "κλείδωσε" το τρίποντο (2-0) κόντρα στη Λάτσιο (26/3/2014). Αυτά ήταν και τα μοναδικά του τέρματα για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Στις 18 Ιανουαρίου του 2015, ο Φετφατζίδης σκόραρε δις στο 3-3 της Τζένοα απέναντι στη Σασουόλο, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 2-2 στο 53' και εν συνεχεία στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι για το τελικό σκορ. Ήταν το πρότελευταιο του ματς στην ομάδα της Γένοβας καθώς λίγες μέρες μετά παραχωρήθηκε δανεικός στην Κιέβο.

Τρία από τα πλέον καλύτερα παιχνίδια του 27χρονου μεσοεπιθετικού με την Αλ Αχλί, ήταν αυτά κόντρα σε Αλ Ιτιχάντ, Αλ Φατέχ και Χαγιέρ.

Στην κυπελλική αναμέτρηση με την Χαγιέρ στις 12/09/2015, ο Έλληνας διεθνής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 77' και μέσα σε τρία λεπτά πρόλαβε να σκοράρει, ενώ στις καθυστερήσεις έδωσε την ασίστ που "κλείδωσε" τη νίκη της ομάδας του.

Στις 02/04/2016 ο Φετφατζίδης είχε ένα γκολ και την ασίστ που "καθάρισε" το ματς (4-2) κόντρα στην Αλ Ιτιχάντ. Ενάμιση μήνα αργότερα (13/05/2016), πέτυχε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ που έφερε το τέρμα νίκης (3-2) της Αλ Αχλί στις καθυστερήσεις επί της Αλ Φατέχ.

Η καλύτερη φόρμα του Φετφατζίδη στην Αλ Αχλί ήρθε στην περίοδο από τις 10/12/2017 μέχρι τις 16/02/2018, διάστημα στο οποίο πέτυχε 8 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Στην τριετία του στη Σαουδική Αραβία κέρδισε από μια φορά το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Super Cup.

Photo credits: AP Photo/Tano Pecoraro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Από βδομάδα οι εξελίξεις για Φετφατζίδη στον Ολυμπιακό
Πάει για τον Πρτσιτς από Ρεν ο Ολυμπιακός
"Σύμμαχοι" του Ολυμπιακού οι Μολέντο και Φαμπρίτσιο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ