ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φάκελος δανεικοί: οι 3+1 σίγουροι για το Ζέεφελντ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στο μέτωπο των δανεικών για τον Ολυμπιακό. Ποιοι έχουν τσεκάρει εισιτήριο για το Ζέεφελντ, η υποψηφιότητα του Γιαννιώτα, ο Τσιμίκας και όσοι δεν συγκεντρώνουν ρεαλιστικές πιθανότητες επιστροφής.

Πολύ συχνά μέσα στη σεζόν γίνεται μια καταγραφή των πεπραγμένων των ποδοσφαιριστών που έχει παραχωρήσει δανεικούς ο Ολυμπιακός. Από την τελευταία φορά που εξετάσαμε τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο κομμάτι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, άλλαξαν πολλά.

Η Μπράγκα πλήρωσε τη ρήτρα για τον Μπρούνο Βιάνα, ο Νίκος Βέργος επέστρεψε απ' τον δανεισμό του στην Βάσας, ο Ταρίκ Ελιουνούσι έφυγε με κανονική μεταγραφή για την ΑΪΚ Στοκχόλμης, στη λίστα των δανεικών είχαμε... new entries με τους Εμάνουελ Εμενίκε, Σάσα Ζντιέλαρ και Γιάγκος Βούκοβιτς και το σημαντικότερο; Στο Λιμάνι έχουν αρχίσει να παίρνουν τις οριστικές τους αποφάσεις ενόψει καλοκαιριού, αυτές που αφορούν τους παίκτες μέσα από τη δεξαμενή των δανεικών, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσουν τη σεζόν με την ομάδα.

ΤΑ... ΣΙΓΟΥΡΑΚΙΑ

Μανώλης Σιώπης, Σπύρος Ρισβάνης και Ανδρέας Γιαννιώτης φαντάζουν ως η τριάδα που έχει "κλειδώσει" την επιστροφή και την παρουσία της στο Ζέεφελντ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αναμένονται ανακατατάξεις, ουσιαστικά μόνο οι Ρομαό και Ταχτσίδης μπορούν να θεωρούνται ως βέβαιοι για του χρόνου και έτσι ο Σιώπης αυτή τη φορά είναι εξαιρετικά πιθανό να πάρει μια κανονική ευκαιρία. Όπως αυτή που μάλλον δικαιούταν από πέρσι.

Ο Ρισβάνης έδειξε και με τη φανέλα του Ατρομήτου ότι σίγουρα άξιζε καλύτερης μεταχείρισης το περασμένο καλοκαίρι, όπου μάλλον "ελαφρά τη καρδία" παραχωρήθηκε δανεικός. Με 27 εμφανίσεις τη φετινή χρονιά φορώντας τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου, ο 24χρονος στόπερ είναι από τους βασικούς άξονες της εξαιρετικής πορείας που πραγματοποιεί ο Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι.

Όσον αφορά στον Γιαννιώτη, τα λόγια είναι περιττά. Μετά τον Πανιώνιο, φέτος και με τον Ατρόμητο αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια περίπτωση τερματοφύλακα που αξίζει να επενδύσει αγωνιστικά ο Ολυμπιακός. Η διαφορά του με τους Σιώπη και Ρισβάνη, είναι πως ο 26χρονος γκολκίπερ δεν είναι δανεικός στο Περιστέρι. Ωστόσο με την καταβολή συγκεκριμένης ρήτρας που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Γιαννιώτης ντύνεται ξανά στα ερυθρόλευκα. Και αυτό θα γίνει.

ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ

Με 23 εμφανίσεις (4 φορές στη βασική ενδεκάδα) και απολογισμό τρία γκολ και δύο ασίστ, ο Γιαννιώτας παίρνει γεύση από ισπανικό ποδόσφαιρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, παίζοντας για τη Βαγιαδολίδ στη La Liga 2. Σεμπά και Πάρντο είναι μάλλον αγκαλιά με την έξοδο το προσεχές καλοκαίρι, ο Μιραλάς ανήκει στην Έβερτον και επομένως όχι δεδομένος για τη νέα σεζόν, ενώ ο Μάριν βολιδοσκοπείται από συλλόγους της πατρίδας του.

Επομένως ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί τόσο για την ποιοτική, όσο και την ποσοτική ενίσχυση του στα άκρα της επίθεσης και ο Γιαννιώτας πιθανότατα θα έχει μια ευκαιρία στην καλοκαιρινή προετοιμασία να πείσει τον προπονητή του να του εμπιστευθεί μια θέση στο ρόστερ της σεζόν 2018-2019.

Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Αναφορικά με τις υπόλοιπες περιπτώσεις, οι Μαρτίνες, Καραμάνος, Λάτσι, Γούτας, Σάλιακας δεν συγκεντρώνουν πιθανότητες επιστροφής, ενώ για τον Λαΐφη τον πρώτο λόγο έχει η Σταντάρ Λιέγης που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πληρώσει τη ρήτρα και θα τον κάνει δικό της. Ο Μανθάτης από την άλλη, έχει παραχωρηθεί δανεικός για δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα. Φέτος έχει βάλει πολλά παιχνίδια στα πόδια του (29 συμ. - 1715') και το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στην ομάδα της Ηπείρου και τη νέα σεζόν.

Ο Τσιμίκας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς μετά τον δανεισμό του στην Έσμπιεργκ ακολούθησε αυτός στην Βίλεμ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην Eredivisie. Αποτελεί βασικό στέλεχος της ολλανδικής ομάδας, έχει φτάσει ήδη τις 30 εμφανίσεις (δύο γκολ, τρεις ασίστ) και με την παρουσία του μέχρι στιγμής στην χώρα της τουλίπας, αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Η επιστροφή του ωστόσο το καλοκαίρι δεν απλό θέμα.

Όχι μόνο γιατί η Βίλεμ διατηρεί οψιόν αγοράς (που πολύ δύσκολα μπορεί να πληρώσει), αλλά γιατί στον Ολυμπιακό υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι Κούτρης και Χατζισαφί. Αν στη θερινή μεταγραφική περίοδο δεν προκύψει θέμα πώλησης ενός εκ των δύο (Μπενφίκα και δύο γερμανικές ομάδες τσεκάρουν τον Κούτρη, ενώ ο Χατζισαφί θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο), τότε δεν θα έχει και νόημα να επιστρέψει ο Τσιμίκας χωρίς να έχει χώρο και χρόνο να αγωνιστεί.

Ο Ζντιέλαρ έχει ρόλο βασικού στην Παρτίζαν, που ήδη φέρεται αποφασισμένη να ενεργοποιήσει την ρήτρα αγοράς του το καλοκαίρι, ενώ το θέμα παραμονής του Βούκοβιτς στη Βερόνα (η ρήτρα είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ) θα εξαρτηθεί από την κατηγορία που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η ιταλική ομάδα. Όσον αφορά στον Εμενίκε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καραπαπάς: "Βαρεθήκαμε το παραλήρημα του Γιωργάκη Σαββίδη"
Αναμένοντας το σκεπτικό της απόφασης Σκουτέρη για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Στα ραντάρ του Ολυμπιακού το "next big thing" της Βουλγαρίας
Η περίεργη στάση του Οφόε και οι αποφάσεις του Μαΐου
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ