ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ερυθρόλευκα" μεταγραφικά σενάρια

"Ερυθρόλευκα" μεταγραφικά σενάρια
INTIME SPORTS

Μεταγραφικά σενάρια... εν δράσει για ακόμη μια μέρα στον Ολυμπιακό, για παίκτες που ενδιαφέρουν αλλά και ομάδες που έχουν στο "μάτι" ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο τέλος του Απρίλη, ωστόσο η μεταγραφολογία βρίσκεται σε εξέλιξη και όχι μόνο όσον αφορά την Ελλάδα. Ακόμη και στο εξωτερικό, οι αναφορές του Τύπου σε θέματα που εμπλέκουν τον Ολυμπιακό με μεταγραφικές υποθέσεις όλων των ειδών, είναι σύνηθες φαινόμενο σε καθημερινή βάση.

"Ερυθρόλευκοι" στο στόχαστρο

Ο Αρτούρ Μαζουακού παραμένει στο ραντάρ της Ίντερ. Η ιταλική ομάδα ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ψάχνει για ένα μείγμα έμπειρων, πρωτοκλασάτων παικτών (π.χ. Γιάγια Τουρέ) σε συνδυασμό με περιπτώσεις νεαρών και εξελίξιμων. Και ο 21χρονος μπακ-χαφ των Πειραιωτών έχει κάνει "κλικ" στο τμήμα σκάουτινγκ των "νερατζούρι" αλλά δεν είναι ο μόνος.

Το όνομα... έκπληξη που φιγουράρει στην ατζέντα της Ίντερ είναι αυτό του Αντρέα Μπουχαλάκη (τον τσεκάρει κι άλλη ομάδα από την Serie A), όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες από την γειτονική χώρα. Για τον Μαζουακού πάντως ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεση του να τον κρατήσει για τουλάχιστον μια ακόμη σεζόν στον Πειραιά. Μπορούν οι "νερατζούρι" να πείσουν τους "ερυθρόλευκους" για το αντίθετο; Θα δείξει. Σίγουρα πάντως θα το επιχειρήσουν, ρίχνοντας στο τραπέζι εκτός από οικονομικά και έμψυχα ανταλλάγματα.

"Τορίνο και Ολυμπιακός μάχονται για Ταϊντέρ"

Παίκτες όπως οι Κουζμάνοβιτς, Ταϊντέρ και Σελότο δεν θα μείνουν στο Μιλάνο και τη νέα σεζόν, με την Ίντερ να θέλει να τους χρησιμοποιήσει ως ατού στις μεταγραφικές τις υποθέσεις. Πέραν από τους Μαζουακού και Μπουχαλάκη, στην λίστα των "νερατζούρι" φιγουράρει και το όνομα του Ρομπέρτο.

Το συμβόλαιο του Χαντάνοβιτς εκπνέει το καλοκαίρι του 2016, ο Σλοβένος γκολκίπερ δεν έχει πρόθεση να το ανανεώσει και η Ίντερ δεν έχει άλλη λύση από το να πουλήσει τον τερματοφύλακα την προσεχή θερινή μεταγραφική περίοδο. Επομένως θα ψάξει για αντικαταστάτη και ενδέχεται να χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού για τον Ρομπέρτο.

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό υπάρχει και για τους Δημήτρη Διαμαντάκο, Παϊτίμ Κασάμι. Ειδικά για τον δεύτερο είναι ξεκάθαρη η... πρεμούρα του Μίνο Ραϊόλα να του βρει ομάδα σε καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Για την ώρα πάντως ο διάσημος ατζέντης δεν έχει λάβει την προσφορά που θα περίμενε για τον πελάτη του.

Ξεκίνησαν οι ενέργειες αποχώρησης του Μαρινάκη

Στην Γαλλία την Πέμπτη (30/4) υπήρχαν αναφορές του Τύπου για έντονο ενδιαφέρον της Σεντ Ετιέν προς το πρόσωπο του Ντελβέν Εντινγκά . Τον παίκτη παρακολουθούν στενά και οι Λιλ, Ρεν . Τόσο ο Κονγκολέζος μέσος, όσο και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις, καθώς η παρουσία τους δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη για τη νέα σεζόν.

Οι δύο κεντρικοί χαφ έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βίτορ Περέιρα, ωστόσο αμφότεροι δεν ανήκουν στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να τα βρουν με την Μονακό για τον Εντινγκά και την Άντερλεχτ για τον Μιλιβόγεβιτς προκειμένου να τους διατηρήσουν στο δυναμικό τους. Και οι συζητήσεις για αυτούς τους δύο παίκτες δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν.

Στόπερ, εξτρέμ, φορ

Για την ενίσχυση του είναι γνωστό πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου στόπερ, ενός τουλάχιστον εξτρέμ αλλά και φορ. Για το τελευταίο, τα πράγματα για την ώρα έχουν ονοματεπώνυμο: Γκουίντο Καρίγιο. Η γνωστή περίπτωση του Αργεντίνου φορ της Εστουντιάντες, με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή.

Αυτή η υπόθεση μοιάζει να συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που ψάχνει ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής, ωστόσο μόνο απλή δεν είναι. Τα χρήματα που απαιτούνται είναι αρκετά (και το ποσό αλλάζει ανάλογα με την πηγή), περισσότερα από 7-8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Καρίγιο έχουν στην λίστα τους ιταλικές ομάδες, η Βαλένθια αλλά και η Μπενφίκα.

Δεδομένα που από μόνα τους μπορούν να μετατρέψουν την περίπτωση σε μεταγραφή πλειστηριασμού και το ποσό για τον παίκτη να ψηλώσει σε νούμερα που δεν μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός. Σε πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί και το γεγονός πως συνήθως στην Λατινική Αμερική εμφανίζονται 2-3 μάνατζερ που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τον παίκτη.

Περνάει στην αντεπίθεση

Όπως και να έχει είναι εξ ορισμού μια δύσκολη υπόθεση αυτή του Καρίγιο, κυρίως όσον αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις της Εστουντιάντες αλλά ενδεχομένως και την προθυμία ή μη του Αργεντίνου να παίξει στην Ελλάδα, όταν υπάρχει η προοπτική της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα κάνει τις επαφές του στην Λα Πλάτα και θα κοιτάξει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την μεταγραφή του παίκτη.

Για την θέση του εξτρέμ, στην Πορτογαλία επιμένουν για τον Άλεξ Ενρίκε Γκονσάλβες ντε Φρέιτας. Πρόκειται για τον 24χρονο κυνηγό της Γκιμαράες, το όνομα του οποίου φιγουράρει εσχάτως στον Τύπο της Πορτογαλίας ως τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει ο Βίτορ Περέιρα.

"Με τιμά να ενδιαφέρεται για εμένα μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, όμως τώρα θέλω να τελειώσω την σεζόν με την Γκιμαράες όσο καλύτερα γίνεται και μετά θα κοιτάξω να θα πάρω μεταγραφή σε άλλη ομάδα", τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του. Εκτιμάται πως για την παραχώρηση του Άλεξ, η Γκιμαράες αξιώνει κοντά στα 2 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά την υπόθεση του στόπερ, το όνομα του Λουίς Νέτο παραμένει στους υποψήφιους αφού είναι ένας παίκτης της έγκρισης του Βίτορ Περέιρα. Προτάσεις έχουν φτάσει πολλές στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (Κονέ, Άλβες), ωστόσο για την ώρα δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη για την απόκτηση παίκτη στην συγκεκριμένη θέση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ