ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περνάει στην αντεπίθεση

Περνάει στην αντεπίθεση
INTIME SPORTS

Ποια είναι η πρόθεση και οι σκέψεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και πώς προσανατολίζονται να κινηθούν στο επόμενο διάστημα. Επί ποδός ομάδα νομικών, ξεκινάει με αγωγές σε συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Αλλαγή στρατηγικής επεξεργάζονται στον Ολυμπιακό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που δέχεται ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα και έχουν κορυφωθεί από την στιγμή που ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, απήγγειλε κατηγορίες στον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εδώ να ανοίξουμε μια παρένθεση. Για όλο τον κόσμο, σε όλο τον πλανήτη ή τέλος πάντων όπου υπάρχει δημοκρατία, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Στην Ελλάδα, όπως φαίνεται εσχάτως από την συγκεκριμένη υπόθεση, πολλοί έχουν σπεύσει να δικάσουν και να καταδικάσουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Ξεκίνησαν οι ενέργειες αποχώρησης του Μαρινάκη

Σε μια υπόθεση που μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές καταλήξεις: μια από αυτές είναι να καταρρεύσουν οι κατηγορίες σαν χάρτινος πύργος. Να συμβεί δηλαδή ότι και για την περίφημη υπόθεση του 2011, όπου ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" απαλλάχθηκε πανηγυρικά. Δεν αθωώθηκε, απαλλάχθηκε.

Η διαφορά είναι τεράστια. Μια είδηση που πέρασε στα... ψιλά και δημιούργησε απορίες στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, πολύ περισσότερο από την στιγμή που εξακολουθούν να υπάρχουν 92 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αλλά κανείς δεν ασχολείται. Κλείνει η παρένθεση.

Στον Πειραιά λοιπόν αντιλαμβάνονται πως κάπου εδώ τελειώνει η υπομονή τους και η στάση άμυνας που κρατούσαν όλο αυτό το διάστημα. Και είναι έτοιμοι να περάσουν στην αντεπίθεση. Μια ομάδα διακεκριμένων νομικών έχει αναλάβει δράση και πλέον θα προχωράει σε αγωγές και μηνύσεις σε οποιοδήποτε δημοσίευμα ή κατηγορία που εκτοξεύεται και είναι κατασκευασμένη.

"Συκοφάντης και ψευδομάρτυρας"

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των κατηγοριών για τα παιχνίδια Ολυμπιακός - Ατρόμητος και Ολυμπιακός - Βέροια, όπου τα... αδιάσειστα στοιχεία, όπως πηγάζει μέσα από το ρεπορτάζ, είναι τα "μου είπε ο τάδε, που του το είπε ο δείνα, που το έμαθε από τον άλλον". Ήδη υπάρχει η κατηγορηματική άρνηση του Ρικάρντο Σα Πίντο για οποιαδήποτε ανάμειξη ή γνώση του στην υπόθεση δωροδοκίας του Ολυμπιακός - Ατρόμητος, ενώ η ομάδα του Περιστερίου εξέδωσε νέα ανακοίνωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Επιπλέον οι Πειραιώτες προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε μια στρατηγική καταγγελιών για έρθουν στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν με ποιον τρόπο παίρνουν αδειοδοτήσεις ομάδες, ποιοι είναι οι φάκελοι τους, από που έρχονται τα χρήματα, που είναι το πόθεν έσχες.

Απορία υπάρχει στο Λιμάνι και για ποιον λόγο δεν έχουν φθάσει ακόμη στον Αθλητικό εισαγγελέα οι υποθέσεις ξυλοδαρμού των Κουρίδη και Τσαχειλίδη, όπως και η απόπειρα ανθρωποκτονίας στην υπόθεση του Ζωγράφου. Απορία υπάρχει και για την αναδίπλωση του κ. Κοντονή, ο οποίος από εκεί που εμφανιζόταν αδιάλλακτος τονίζοντας πως δεν δέχεται υποδείξεις και παρεμβολές από την UEFA ή την FIFA, τώρα... βάζει την UEFA μέσα στο αθλητικό νομοσχέδιο!

Πάντως οι "ερυθρόλευκοι" επιμένουν πως δεν πρόκειται να καταφύγουν στις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι τους. "Εμείς έχουμε μια ομάδα 55 εκ. ευρώ, την στιγμή που άλλοι επιλέγουν να επενδύσουν 400.000 σε ΜΜΕ για να "χτυπήσουν" τον Ολυμπιακό. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να ακολουθήσουμε", είναι η άποψη που κυριαρχεί στις τάξεις των Πειραιωτών.

"Οικονομικός ο πόλεμος"

Το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό, επένδυσε συνολικά περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ (απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών + το οικονομικό "άνοιγμα" που υπήρχε στα ταμεία του συλλόγου), συν τις αλλαγές σε ρόστερ (περισσότεροι από 15 νέοι παίκτες) και τεχνική ηγεσία (Βαλβέρδε αντί Λίνεν).

"Όνειρα θερινής νυκτός"

Το ίδιο καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, η επένδυση έφτασε στα... 11 εκατομμύρια ευρώ. Οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούν πως το συγκεκριμένο γεγονός ευθύνεται για την σταδιακά αυξανόμενη προσπάθεια των ανταγωνιστών του Ολυμπιακού να περάσουν σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο, από την στιγμή που δεν είχαν τη δύναμη να κοντράρουν οικονομικά τους Πειραιώτες.

Εκεί κρύβεται όλη η ιστορία, σύμφωνα με τις σκέψεις και τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους στο Λιμάνι. Μόνο που σύμφωνα με τα όσα έχουν συλλέξει οι "ερυθρόλευκοι", τα κριτήρια με τα οποία υποτίθεται πως θα έρθει το τέλος της κυριαρχίας του Ολυμπιακού, είναι απλές πεποιθήσεις, θεωρίες, ερμηνείες κατά το δοκούν και... ευχές. Στον Πειραιά με λίγα λόγια είναι κάθετοι πως πρόκειται για μεθοδεύσεις, χωρίς καμία υπόσταση και κυρίως, δίχως αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία.

Αντίθετα δηλαδή με την περίπτωση π.χ. της Νίκης Βόλου και το τι συνέβη με την συγκεκριμένη ομάδα και την "εξαφάνιση" της πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της σεζόν. Μια υπόθεση με την οποία κανείς δεν έχει ασχοληθεί. Απορροφήθηκαν τεράστια οικονομικά ποσά από τηλεοπτικά και χορηγίες, όμως λίγο αργότερα η εταιρία διαλύθηκε δίχως να αναζητηθούν τα αίτια και οι ευθύνες.

Ξεκάθαρος ο Γιαννίκος

Ο Θεόδωρος Γιαννίκος είναι εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, νομικός εκπρόσωπος των "ερυθρολεύκων", ενεργό μέλος του ΔΣ του ECA (European Club Association), αντιπρόεδρος στο SAP (Statutory Affairs Panel), μέλος του CCC (Club Competition Committee) της UEFA, μέλος του DRS (Dispute Resolution Chamber) της FIFA, δικαστής στο PSC (Players' Status Committee) της FIFA, δικαστής στο CAS (Court of Arbitration for Sports), σύμβουλος ανάπτυξης στο Asian Football Federation και από το 2002 έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές της UEFA και μέλος του συμβουλίου της EPFL (European Professional Football Leagues).

Αν μη τι άλλο είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του τους νόμους, τις διαδικασίες και τους τρόπους που ενεργεί η UEFA και η FIFA σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Ο κ. Γιαννίκος λοιπόν ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτηση του ( εδώ μπορείτε να την διαβάσετε αναλυτικά ) το βράδυ της Τετάρτης (29/4) πάνω στο θέμα που προέκυψε (;), σχετικά με πιθανή αποβολή του Ολυμπιακού από το επόμενο Champions League.

Γιαννίκος: "Μεθοδεύσεις για δημιουργία εντυπώσεων"

"Το σημερινό "έργο" που φαίνεται να εξελίσσεται, είναι αυτή η ιστορία περί δήθεν απειλής που επικρέμαται για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από την υποτιθέμενη και φερόμενη ιστορία περί "εγκληματικών οργανώσεων”... Βγήκε κάποια υποτίθεται διαρροή, ή ανακοίνωση, ότι μία λίστα με κατηγορούμενους δόθηκε στον κ. Ινφαντίνο και ότι δήθεν ο κ. Ινφαντίνο απεφάνθη περί κάποιων μέτρων που πρέπει να λάβει ή θα λάβει ή θα έπρεπε να λάβει η Ομοσπονδία ή η UEFA ή κάποιος άλλος.

Έχουμε εξεταστεί, εξεταζόμαστε μόνιμα από την UEFA και είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να πούμε, όχι με το χέρι στην καρδιά, αλλά ανοίγοντας τα στοιχεία μας -που τα έχουμε ανοίξει και τα έχουν δει και ξαναδεί- σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, για τα οικονομικά μας δεδομένα. Δεν συμβαίνει αυτό με την πλειονότητα των άλλων ομάδων.

Στην ιστορία με τις οποιεσδήποτε ποινικές διώξεις, σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτές δεν στηρίζονται σε πραγματικά περιστατικά. Στηρίζονται σε θεωρίες και σε ερμηνεία θεωριών. Πολύ δύσκολα με ερμηνείες, θεωρίες και πεποιθήσεις και ευχές, μπορείς να ανατρέψεις τη θέση μιας ομάδας όπως είναι ο Ολυμπιακός...

Είναι σαφέστατο ότι αυτά γίνονται με μεθόδευση, για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Τίποτα δεν υπάρχει μακρύτερα από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι πως δεν έγινε οποιαδήποτε τοποθέτηση από τον κ. Ινφαντίνο, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ή θέμα για τον Ολυμπιακό.

Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση ή κοινό στοιχείο με τις υποθέσεις της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού Βόλου".

Όλα τα παραπάνω είναι όσα πηγάζουν ευθέως από επίσημα "ερυθρόλευκα" χείλη ή αποτελούν σκέψεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού για το πως πρόκειται να χειριστούν πρόσωπα και καταστάσεις από εδώ και στο εξής. Πρόθεση τους είναι να περάσουν στην αντεπίθεση, αφήνοντας να εννοηθεί πως όλη αυτή η ιστορία μπορεί να αποδειχθεί και μπούμερανγκ εναντίον όσων την πυροδότησαν.

Όσον αφορά την πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ, αυτή είναι υπαρκτή και ξεκάθαρη ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, όπως διαβάσετε στο ρεπορτάζ του Sport24.gr νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ