ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρυθμιστής ο Ολαϊτάν

Ρυθμιστής ο Ολαϊτάν

Για κάθε θέση κοιτάζει παίκτες ο Ολυμπιακός, προκειμένου να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει μέσα στο καλοκαίρι. Επιβεβαίωση για Πουλίδο και έναν Έλληνα που αγωνίζεται στο εξωτερικό. Αρκετές οι αλλαγές στο ρόστερ.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της νέας σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ολυμπιακό. Κατά τα φαινόμενα, θα πρόκειται για ακόμη ένα καλοκαίρι με σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Άλλωστε οι Πειραιώτες έχουν κάμποσες παραμέτρους να αντιμετωπίσουν έως ότου καταλήξουν στην 27άδα -μάξιμουμ- που θέλει ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός προφανώς και έχει παραδώσει την έκθεση του, θέλοντας να κάνει φανερές τις σκέψεις του για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Εκεί υπάρχουν τα ονόματα προς αποχώρηση, αυτοί που θα μείνουν και οι θέσεις που χρειάζονται οπωσδήποτε ενίσχυση.

Οπότε αυτή είναι η αρχική δουλειά των "ερυθρολεύκων": να κάνουν το σχετικό ξεκαθάρισμα στο υπάρχον ρόστερ και στην συνέχεια να κινηθούν ώστε να κλείσουν οι θέσεις που σίγουρα χρειάζεται να αποκτηθεί παίκτης (υπάρχει πλάνο για τρεις προσθήκες που θα κάνουν την διαφορά). Και οι Πειραιώτες ψάχνουν παντού. Κοιτάνε ποδοσφαιριστές για κάθε θέση, αφού θα πρέπει να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει μέσα στο καλοκαίρι.

Και αυτό διότι υπάρχουν οι πάντα "ανοιχτές" υποθέσεις των δανεικών Κάμπελ, Μαρκάνο, Εντινγκά (ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων αλλά δεν μπορεί φυσικά να είναι σίγουρος για κάτι), ενώ σύλλογοι της Ευρώπης καιροφυλακτούν για κάποιους από τους βασικούς παίκτες των "ερυθρολεύκων".

Επομένως ο Μίτσελ και οι Καρεμπέ, Ισά, Λορένθο, κοιτάζουν κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη προκειμένου να είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο. Σίγουρα προτεραιότητα έχουν οι θέσεις του εξτρέμ και του επιθετικού, αλλά και ενός κεντρικού χαφ που θα κάνει την διαφορά.

Όμως οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού σημειώνουν και ονόματα για τον χώρο της άμυνας, στόπερ και πλάγιους μπακ, αλλά και κόφτες. Στα κιτάπια των Πειραιωτών υπάρχει και το όνομα Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο εξωτερικό.

Επιβεβαίωση για Άλαν Πουλίδο

Στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (29/4) , ο Μίτσελ επιβεβαίωσε όσα είχατε διαβάσει μια ημέρα πριν στο Sport24.gr σχετικά με τον Άλαν Πουλίδο. Οι πληροφορίες μας από το Μεξικό ήθελαν τον Ολυμπιακό να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον παίκτη και ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών υποστήριξε πως ο 23χρονος (8/3/1991) Λατίνος μπόμπερ είναι μαι περίπτωση που εξετάζεται από τον σύλλογο.

Το ενδιαφέρον για Πουλίδο και τα εμπόδια

Εφόσον οι "ερυθρόλευκοι" βρουν διαύλους συνεννόησης με την Τίγκρες, τότε θα φτάσουν σε συμφωνία και με τον παίκτη. Και αυτό διότι ο Άλαν Πουλίδο βλέπει με πολύ καλό μάτι μια μετακίνηση του στον Ολυμπιακό και την προοπτική που του ανοίγεται να αγωνιστεί με τους Πειραιώτες στο Champions League, αυξάνοντας περαιτέρω τις μετοχές του στην Ευρώπη.

Ρυθμιστής ο Ολαϊτάν

Όπως σας είχαμε πει και πριν από λίγες ημέρες (και μας επιβεβαίωσε ξανά ο τεχνικός του Ολυμπιακού), ο Μάικλ Ολαϊτάν θα είναι ο ρυθμιστής πολλών εξελίξεων στην επιθετική γραμμή της ομάδας. " Εγώ θα ήθελα αν μου λέγατε για έναν παίκτη να είχα και τη νέα χρονιά τον Ολαϊτάν", ξεκαθάρισε ο Ισπανός τεχνικός. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως εφόσον ο νεαρός Νιγηριανός είναι 100% εντάξει δεν θα αποκτηθεί φορ.

7+1 φορ για τον Ολυμπιακό

Η απόφαση για μεταγραφή στην επίθεση είναι ειλημμένη. Όμως αν ο Ολαϊτάν μπορεί να αγωνιστεί κανονικά την νέα σεζόν, τότε σίγουρα θα πάρει μπόλικο χρόνο συμμετοχής. Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει πως Βαλντές και Στσέποβιτς μάλλον περισσεύουν ή το πολύ να μείνει ένας στους δύο.

Και αυτό διότι ο Διαμαντάκος έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στο ρόστερ ως εναλλακτική λύση στην γραμμή κρούσης, ενώ βεβαίως υπάρχει πάντα και ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος θα μπορούσε να φύγει μόνο αν το ζητούσε ο ίδιος (η Ρίβερ Πλέιτ τον... λιγουρεύεται).

Επιμένει για ρόστερ μάξιμουμ 27 παικτών

Από εκεί και πέρα, ο Μίτσελ είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τις σκέψεις του για το ρόστερ την επόμενη σεζόν. Ο 51χρονος κόουτς επιθυμεί να δουλέψει με μάξιμουμ 27 παίκτες. Και αυτούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι 22-23 να είναι έτοιμοι ποδοσφαιριστές και 4-5 νεαροί και κατά προτίμηση από τις Ακαδημίες της ομάδας.

Θεωρεί πως όσοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής πρέπει να δουλεύουν στις συνθήκες της πρώτης ομάδας καθημερινά, να μπαίνουν στο κλίμα, να νιώθουν πως αποτελούν μέρος του συνόλου. Και σταδιακά να βελτιώνονται παίρνοντας τον ανάλογο χρόνο συμμετοχής. Με αυτές τις παραμέτρους μπορούν εν καιρώ να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

Γι' αυτό και ο Μίτσελ τους θέλει συνέχεια μαζί του και όχι σποραδικά. Επομένως, και εφόσον μπει σε πλήρη εφαρμογή το πλάνο του Ισπανού τεχνικού, αυτομάτως μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Ήδη φέτος ο Ολυμπιακός είχε μονίμως 26-28 παίκτες στην προπόνηση.

Με 4-5 της Ακαδημίας και άλλες τόσες μεταγραφές που θα γίνουν, η... αριθμητική λέει πως οι αποχωρήσεις από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό μπορεί να φτάσουν και τις 10!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ