ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Nαπολεόνι: "Ζήτω η Ρόμα και ο Τότι!"

Nαπολεόνι: "Ζήτω η Ρόμα και ο Τότι!"

Την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του Λεβαδειακού πραγματοποίησε την Κυριακή ο Στέφανο Ναπολεόνι. Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Ιταλό, ο οποίος μίλησε για τους Βοιωτούς και το μέλλον του, το τατουάζ του, το "όχι" στη Λάτσιο και το ποδοσφαιρικό του είδωλο.

Το παιχνίδι με τον Πλατανιά έμελλε να είναι η τελευταία παράσταση του Στέφανο Ναπολεόνι με τη φανέλα του Λεβαδειακού.

Ο Ιταλός μένει ελεύθερος σε λίγες μέρες και ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όπως είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Παράσχος εδώ και έναν μήνα.

Ο 26χρονος βρίσκεται στη Λιβαδειά από τον Ιανουάριο του 2009 και σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του. Τη φετινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και γι' αυτό δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε, όμως, τις προηγούμενες τρεις ξεχώριζε.

Αν και μέσος ανέκαθεν είχε πολύ καλή αίσθηση του γκολ, όπως αποδεικνύουν και τα στατιστικά του. Φέτος έχει βρει μόνο μία φορά δίχτυα, αλλά αυτό το γκολ του ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς και την πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στην ιστορία του συλλόγου.

- Από τα τέσσερα χρόνια που μείνατε στη Λιβαδειά τι κρατάτε;

"Είναι για μένα μεγάλη εμπειρία. Ήταν κάτι που με έκανε να γίνω καλύτερος και ήταν μία εμπειρία που με βελτίωσε ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή. Κρατάω όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε χρόνος ήταν διαφορετικός είχα κάτι καλό για να θυμάμαι. Κρατάω τους φίλους που έκανα, τα πάντα".

- Οι μία-δύο καλύτερες στιγμές που θυμάστε;

"Πιστεύω το πρώτο γκολ που έβαλα γιατί είχα κατευθείαν όρεξη να παίξω. Το πρώτο μου γκολ θα θυμάμαι. Επίσης, πέρυσι όταν μετά από τον τραυματισμό μου γύρισα να παίξω και βοήθησα την ομάδα".

Nαπολεόνι: "Ζήτω η Ρόμα και ο Τότι!"
Ως γνήσιος Ρωμαίος έχει κάνει τατουάζ το Κολοσσαίο, δείγμα της αγάπης του για την πόλη του και για όσους άφησε εκεί.

- Ένα σχόλιο για το τατουάζ που έχετε κάνει εδώ και πολλά χρόνια;

"Το έχω κάνω εδώ και καιρό. Έχω φύγει μικρός από την πατρίδα μου και το έκανα για να έχω πάντα μαζί μου την πατρίδα μου, για να τους έχω τους φίλους μου, την οικογένειά μου, τα πάντα".

Είναι γνωστός οπαδός της Ρόμα και φροντίζει κάθε φορά να το διατυμπανίζει. Παρόλα αυτά, μικρός είχε την ευκαιρία να παίξει για την άλλη ομάδα της πόλης, τη Λάτσιο. Ο ίδιος απέρριψε την πρόταση και αργότερα επέλεξε να φύγει για την Πολωνία και τη Βίτζεβ Λοτζ.

"Ναι κάτι είχα εκεί με τη Λάτσιο αλλά μετά ήρθε η πρόταση από Πολωνία μέσω του Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ. Έγινε η πρόταση και μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στην πρώτη ομάδα, ενώ στη Λάτσιο θα έπαιζα στους μικρούς. Στην Πολωνία θα πήγαινα σαν επαγγελματίας και θεώρησα πως αυτό ήταν το σωστό βήμα για την καριέρα μου".

- Έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφασή σας το γεγονός πως είστε οπαδός της Ρόμα;

"Τώρα πιστεύω πως θα έπαιζε, τότε που ήμουν πιο μικρός. Αν είχα την ευκαιρία να παίξω επαγγελματικά θα πήγαινα. Ήμουν 17 ετών όταν άρχισαν να με προσεγγίζουν από τη Λάτσιο. Και Ρόμα που είμαι θα πήγαινα αν μου έκαναν πρόταση να παίξω επαγγελματικά. Δεν το σκεφτόμουν έτσι.

Ωστόσο, είναι το πρώτο μου όνειρο να παίξω στη Ρόμα. Αν έπαιζα στη Λάτσιο δε θα μπορούσα να παίξω ποτέ στη Ρόμα αργότερα. Δε θα γινόταν. Τώρα για μένα μετράει πολύ αυτό, αλλά όταν ήμουν μικρός όχι".

Nαπολεόνι: "Ζήτω η Ρόμα και ο Τότι!"

Από εκεί και πέρα, είναι πολλά τα σενάρια αναφορικά με το μέλλον του. ΠΑΟΚ και Ατρόμητος είναι οι δύο ομάδες που έχουν συνδεθεί μαζί του από την Ελλάδα, ο ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο, ενώ υπάρχει και φημολογούμενο ενδιαφέρον από την Ουκρανία.

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει μετά τον Λεβαδειακό ο ίδιος λέει: "Κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν έχω αποφασίσει τίποτα επίσημο. Θα ήθελα να γυρίσω στην Ιταλία, αλλά δεν είναι ότι οπωσδήποτε θέλω να πάω εκεί. Αν βρω μία καλή ευκαιρία είναι λογικό να θέλω να γυρίσω. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Υπάρχει ενδιαφέρον και από Ελλάδα. Θα δούμε τι είναι το καλύτερο για μένα".

"Αν βρω κάτι καλό στην Ιταλία θα είναι η πρώτη μου επιλογή. Αλλιώς μπορεί να έρθει κάτι καλό στην Ελλάδα ή από το εξωτερικό. Είναι λογικό να βάλω πρώτη την Ιταλία. Είμαι 26 με 27 και νομίζω πως θα πρέπει να το προσπαθήσω. Αυτά είναι τα καλύτερα χρόνια, όχι μόνο για τα λεφτά, γενικά ποδοσφαιρικά, προκειμένου να γίνω καλύτερος. Πιστεύω πως γι’ αυτό ακόμα σκέφτομαι και παίρνω χρόνο για να αποφασίσω. Είναι σημαντική ηλικία. Πρέπει να υπογράψω συμβόλαιο με μία ομάδα που θα πάει καλά".

- Αν η πρόταση από την Ιταλία δεν έρθει ή δεν είναι ικανοποιητική υπάρχει κάποιο πρωτάθλημα συγκεκριμένα στο οποίο θα θέλατε να αγωνιστείτε;

"Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κοιτάει ψηλά και να παίξει σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Μετά την Ιταλία θα περιμένω κάποια πρόταση καλή. Δεν έχω κάποιο πρωτάθλημα στο μυαλό μου".

Nαπολεόνι: "Ζήτω η Ρόμα και ο Τότι!"

- Η απόσταση θα παίξει ρόλο; Γιατί η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην Ιταλία και αυτό φαντάζομαι πως όλα αυτά τα χρόνια σας βοηθούσε.

"Σίγουρα θα μετράει αν είναι κοντά στην Ιταλία, αλλά πρέπει να κοιτάξω την καριέρα μου. Αν έρθει κάτι καλό στην καριέρα μου δε νομίζω πως θα μπορώ να πω όχι. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που ξέρω, αν έρθει κάποια καλή πρόταση θα τη σκεφτώ σοβαρά. Είναι κοντά και γεωγραφικά και ως άνθρωποι. Ωστόσο, αν μου κάνουν για παράδειγμα πρόταση από την Αγγλία, δε θα μπορέσω να την αρνηθώ. Μπορεί να μην είναι κοντά, αλλά δε γίνεται να πω όχι".

- Τέλος, η αγάπη του για τη Ρόμα είναι τέτοια που δε θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε κάτι.

"Αυτή η ομάδα τη μία αγωνιστική μπορεί να τη βλέπεις και να λες "πάμε για πρωτάθλημα" και την επόμενη να είναι χάλια. Είναι καινούρια ομάδα, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή" είπε και προσέθεσε:

"Αυτή την αγωνιστική χάσαμε από την Κιέβο, η Λάτσιο νίκησε την Ίντερ και με έπαιρναν φίλοι μου που είναι Λάτσιο να με πειράξουν, επειδή είναι από πάνω. Υπάρχει γκρίνια στη Ρόμα, η πίεση του κόσμου είναι μεγάλη, ειδικά όταν η Λάτσιο είναι πιο πάνω".

Nαπολεόνι: "Ζήτω η Ρόμα και ο Τότι!"

- Όσο για το μεγάλο του είδωλο, αυτό δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον αρχηγό της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι.

"Κοίτα, αγαπημένους ποδοσφαιριστές έχω αρκετούς όπως οι Ροναλντίνιο και Ρονάλντο (σ.σ. ο Βραζιλιάνος). Ωστόσο, ο Τότι είναι ο Τότι. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Με αυτόν μεγάλωσα, είναι ο καπιτάνο. Εννοείται πως είναι το είδωλό μου".

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ