ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Έγραψε ιστορία η Γιουβέντους

Έγραψε ιστορία η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους απέτυχε να νικήσει την Κάλιαρι (1-1), όμως πέτυχε κάτι ασύλληπτο. Συμπλήρωσε 18 ματς χωρίς ήττα από το ξεκίνημα της Serie A, που είναι το καλύτερο ρεκόρ στη ιστορία της. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Μπορεί η Γιουβέντους να μην εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο την ήττα της Μίλαν από την Ίντερ, από τη στιγμή που εκείνη υποχρεώθησε σε εντός έδρας γκέλα με την Κάλιαρι (είναι πλέον στο +1 ενώ θα μπορούσε να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +3), ωστόσο στο ματς με τους Σαρδηνούς έγραψε ιστορία.

Η "βέκια σινιόρα" έμεινε αήττητη για 18ο σερί ματς από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, με τον Αντόνιο Κόντε να παίρνει ουσιαστικά τη σκυτάλη από τον Τζέσε Κάρβερ.

Ο λόγος για τον θρυλικό Άγγλο τεχνικό (γεννημένος στο Λίβερπουλ) ο οποίος κάθησε στον πάγκο της Γιουβέντους τη σεζόν 1949-1950, και κατάφερε να μείνει αήττητος στα πρώτα 17 ματς του πρωταθλήματος, ενώ στο τέλος εκείνης της σεζόν είχε οδηγήσει την ομάδα στο σκουντέτο μετά από 15 χρόνια ξηρασίας.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ο μεγάλος αριθμός ισοπαλιών της Γιουβέντους, που είναι ίδιος με αυτός της... Αταλάντα (8), καθώς και το γεγονός ότι από τα 29 συνολικά γκολ που έχει στο ενεργητικό της, μόνο τα 11 έχουν σημειωθεί από επιθετικούς.

Αναμφίβολα, η μεγάλη δύναμη των Τορινέζων τη φετινή σεζόν είναι η γρανιτένια άμυνά της, καθώς έχει δεχτεί μόνο 12 γκολ (κορυφαία άμυνα στο Καμπιονάτο), με τον Κόσου της Κάλιαρι να παραβιάζει την εστία του Τζανλουίτζι Μπουφόν για πρώτη φορά μετά από 355 λεπτά.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ