ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γκουαρδιόλα: "Δεν παραπονιέμαι για τους διαιτητές"

Γκουαρδιόλα: "Δεν παραπονιέμαι για τους διαιτητές"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε ότι αγνοεί την ύπαρξη των... διαιτητών, όπως κάνει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα. Τι δήλωσε για το -7 από τη Ρεάλ και την αποψινή κόντρα με Βαλένθια.

"Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα δεν διαμαρτύρεται για τους διαιτητές. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να λες τη γνώμη σου για το αν ήταν πέναλτι ή όχι μία φάση, όμως ξέρουμε ότι οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθη", δήλωσε ο τεχνικό των "μπλαουγκράνα" σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Βαλένθια για τα ημιτελικά του Copa del Rey, και πρόσθεσε:

"Από τότε που ξεκίνησα στην προπονητική, προσπαθώ να σκεφτώ ότι δεν υπάρχουν οι διαιτητές. Ο πρόεδρος Ροσέλ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από τότε που πήρε τα ηνία, όπως και ο πρόεδρος Λαπόρτα.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι για τη διαιτησία μετά το 0-0 με τη Βιγιαρεάλ.

Δεν βρήκαμε ποτέ δικαιολογία στους διαιτητές για στραβά αποτελέσματα. Η συνείδησή μου είναι καθαρή, επειδή σέβομαι το σύστημα της διαιτησίας, επειδή δεν με βοηθάει αν διαμαρτύρομαι και επειδή δεν εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου αλλά έναν ολόκληρο οργανισμό".

Στη συνέχεια, ο Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στο ντεζαβαντάζ των επτά πόντων που έχει η ομάδα του έναντι της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης, εκφράζοντας την πίστη του ότι η διαφορά αυτή μπορεί να καλυφθεί καθώς οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

"Πιστεύω ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε αυτό. Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή, όμως απομένουν άλλα 18 παιχνίδια, όχι 5. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το πρωτάθλημα είναι σχεδόν χαμένο αλλά δεν θα με πείσουν...

Αφήστε με να πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε ξανά. Αν δεν το κάνουμε θα δώσουμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Η απόδοση της ομάδας μου στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής είναι μεταξύ 8,5 με 9 αλλά η άλλη ομάδα αποδίδει για 9,5 ή 10".

Διαβάστε τα σχόλια του Τσάβι για τη διαιτησία στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (Copa del Rey).

Όσον αφορά στο αποψινό πολύ δύσκολο ματς με τη Βαλένθια στο "Μεστάγια", ο Γκουαρδιόλα υπογράμμισε: "Η Βαλένθια αποτελεί μία δυνατή ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι δυνατοί σε κάθε θέση.

Είναι ένα δυνατό τεστ για μας κάθε φορά που τους αντιμετωπίζουμε. Είναι επιθετικοί και γρήγοροι, με έχουν εντυπωσιάσει".

Επιπλέον, ο πολυνίκης τεχνικός έβγαλε το καπέλο στην ομάδα του για την προσπάθειά της στο "Μαδριγάλ" παρά το ατυχές αποτέλεσμα (0-0) ενώ έκανε και έναν παραλληλισμό με τον τελικό Ναδάλ-Τζόκοβιτς στο Australian Open.

"Κόντρα στη Βιγιαρεάλ έτρεξαν περισσότερο από ποτέ. Δεν πήγαμε για ηλιοθεραπεία. Είναι εκπληκτικό το πόσο στενοχωριούνται όταν δεν νικούν. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για τη νοοτροπία τους...

Εάν η μπάλα δεν πηγαίνει για λίγο στα δίχτυα, θα πρέπει απλά να δουλέψουμε λίγο παραπάνω. Έτσι και στο Australian Open, ο Ναδάλ είχε την ευκαιρία κάποια στιγμή στον τελικό να αποκτήσει πλεονέκτημα αλλά αστόχησε για μερικά εκατοστά.

Χρειάζεται κάτι λίγο παραπάνω και θα επιστρέψουν οι επιτυχίες".

Διαβάστες τις δηλώσεις του Τσάβι για τη διαιτησία λίγο πριν τα δύο Clasicos στο Κύπελλο κόντρα στη Ρεάλ.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ