ΑΕΚ

Πλατέλλας: "Περίμενα μέχρι τέλος την ΑΕΚ"

Πλατέλλας: "Περίμενα μέχρι τέλος την ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας παραχώρησε την πρώτη εφ όλης της ύλης συνέντευξή του, στον Βαγγέλη Αρναούτογλου, από τότε που εντάχθηκε στην Ένωση. Διαβάστε στο α' μέρος της τι λέει για την απόφασή του, τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή ο Μελισσανίδης, τον δίκαιο Δέλλα και τις συνθήκες εργασίας στην ΑΕΚ

Ο πρώην άσος της Ξάνθης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά και την υπογραφή του στην ΑΕΚ, μίλησε για τους στόχους τους δικούς του και της Ένωσης, για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα, τον Δέλλα, τον Λύμπε αλλά και τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου, Δημήτρη Μελισσανίδη...

Απόσπασμα της συνέντευξης:

- Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι με σειρά χρονολογική. Ποιος ήταν ο λόγος που δεν έμεινες στην Ξάνθη και επέλεξες να φύγεις;

« Ξεκίνησα κανονικά προετοιμασία με την ομάδα της Ξάνθης, ο εκεί προπονητής όμως όσο περνούσε ο καιρός δεν μου έδινε ευκαιρίες. Έτσι αποφάσισα ότι θα έπρεπε να φύγω για να βρω χρόνο συμμετοχής. Η Ξάνθη είναι μια υγιής ομάδα, τα παρέχει όλα, αλλά εγώ ήθελα πρωτίστως να παίζω. Είμαι πλέον 25 χρονών και αυτό που ήθελα είναι να αγωνίζομαι, γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να φύγω».

- Γιατί πιστεύεις ότι καθυστέρησες να αναδειχθείς;

« Οι συγκυρίες και η τύχη τα φέρνουν μερικές φορές έτσι που δεν μπορείς να τα υπολογίσεις. Άργησα να ανέβω το σκαλοπάτι της Α’ Εθνικής αν και το ήθελα πολύ, ήμουν στην Καλλιθέα, έμεινα εκεί 6 χρόνια, πέρασα δύσκολα. Αγωνιζόμουν τα πρώτα τρία χρόνια ως αριστερό μπακ, μετά ανέβηκα ως αριστερό χαφ αλλά τελικά μάλλον βρήκα τη θέση μου ως δεξί χαφ».

- Πως έγινε η επαφή με την ΑΕΚ;

« Πάντοτε ονειρευόμουν να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, δε με ένοιαζε η κατηγορία. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, πραγματικά χαίρομαι να παίζω ποδόσφαιρο και να ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα. Αρχικά είχα μιλήσει με κάποιους ανθρώπους μέσα από την ομάδα που με είχαν προσεγγίσει, όμως το θέμα καθυστερούσε και όσο καθυστερούσε είχα άγχος. Η πρώτη επαφή έγινε με τον κ. Νίκο Λυμπερόπουλο με τον οποίο συμφωνήσαμε ωστόσο επειδή ήταν στη μέση της προετοιμασίας περίμενα την τελική απόφαση του κ. Δέλλα. Όσο περνούσε ο καιρός και δεν είχα κάτι ουσιαστικό καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα αλλά τελικά όλα πήγαν καλά».

- Υπήρξαν ομάδες που σε προσέγγισαν εκείνο το διάστημα, όταν ακόμα δεν ήξερες τι θα κάνεις;

« Υπήρχαν προτάσεις από κάποιες ομάδες αλλά εγώ περίμενα την ΑΕΚ, πραγματικά ήθελα να έρθω στην ΑΕΚ και γι’ αυτό περίμενα. Ήταν ρίσκο, αλλά αυτά τα ρίσκα αξίζει να τα παίρνεις στη ζωή σου. Αυτά σε δικαιώνουν και σε καταξιώνουν. Αν δεν μου πήγαινε όπως προσδοκούσα, τότε κάτι θα έβρισκα, δεν θα χανόμουν. Αλλά το να ξέρω ότι υπάρχει αυτή η προοπτική και να την αφήσω έτσι; Όχι, δεν μπορούσα να την προσπεράσω για καμία άλλη».

- Σε φόβισε σαν πρώτη σκέψη η ιδέα της Γ’ Εθνικής;

« Δε με φόβισε γιατί ήθελα πάρα πολύ να έρθω στην ΑΕΚ. Γνωρίζω την κατηγορία αυτή καλά όπως και τη Β’. Ήθελα πολλά χρόνια να αγωνιστώ στην Α’ Εθνική το κατάφερα, μου έφυγε και το απωθημένο. Μπορεί θεωρητικά να γυρνάω πάλι πίσω αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ουσιαστικά έκανα πάλι βήματα προς τα εμπρός. Βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι σύντομα θα την οδηγήσουμε εκεί που ανήκει».

- Ήταν η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη ένα έξτρα κίνητρο για να ενταχθείς στην ΑΕΚ;

« Το γεγονός ότι υπάρχει υγεία πίσω από την ομάδα είναι το σημαντικότερο, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος όπως ο κ. Μελισσανίδης που να αγαπάει την ομάδα και να κάνει τα όνειρα των οπαδών πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο κεφάλαιο, μας παρέχει ασφάλεια και μας υποχρεώνει να ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο. Επί της ουσίας αυτό που θέλουμε όλοι μας».

- Αν επικρατούσε η κατάσταση που υπήρχε πέρυσι στην ΑΕΚ πιστεύεις ότι θα επηρεαζόσουν αρνητικά;

« Σίγουρα θα με φόβιζε καθώς πέρυσι υπήρχαν παιδιά που δεν έπαιρναν ούτε τα ελάχιστα χρήματα και δυσκολεύονταν να ζήσουν. Παίζουμε ποδόσφαιρο αλλά πρέπει και να ζήσουμε. Όταν δεν σου παρέχονται κάποια πράγματα δεν μπορείς να αποδώσεις μετά αυτά που σου ζητούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

- Οι ποδοσφαιριστές που ήταν στην ΑΕΚ και έφυγαν πιστεύεις ότι σπατάλησαν μία σπουδαία ευκαιρία;

« Από αυτό που βλέπω πιστεύω ότι κάθε ένας θα ήθελε να είναι στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω πως το σκέφτηκαν ή τη φοβήθηκαν, αλλά αν έβλεπαν πως λειτουργεί τώρα η ομάδα, θα επιθυμούσαν να βρίσκονται σε αυτήν».

- Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του Δέλλα σε σένα;

«Αυτό που είπε σε όλους είναι ότι θέλει να είμαστε πάνω από όλα υγιείς και πως ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε ότι θελήσουμε, θα είναι δίπλα μας. Σε προσωπικό επίπεδο δεν είπαμε πολλά. Ξέρω τι θέλει και τι περιμένει από εμένα και προσπαθώ να τον δικαιώνω σε κάθε ματς».

- Ποια είναι η φιλοσοφία του Δέλλα, σε τι επιμένει περισσότερο;

Ολόκληρη η συνέντευξη στο AEK1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ