ΑΕΚ

Όσα δεν πρόλαβε να κάνει η ΑΕΚ τον Γενάρη

Όσα δεν πρόλαβε να κάνει η ΑΕΚ τον Γενάρη
Μελισσανίδης-Μπάγεβιτς-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ έκλεισε την χειμερινή μεταγραφική περίοδο με πέντε μεταγραφές, δυο "διαζύγια" και έναν δανεισμό, όμως άφησε και εκκρεμότητες που δεν τις έκλεισε. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η αλήθεια είναι πως στην φετινή χειμερινή αγορά, η ΑΕΚ ήταν ιδιαιτέρως δραστήρια. Περισσότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Έκανε συνολικά πέντε μεταγραφές (Αϊντάρεβιτς, Βράνιες, Μεληκιώτης, Αραούχο, Βινίσιους), έβγαλε δυο διαζύγια (Πλατέλλας, Ζόριτς) και παραχώρησε και έναν παίκτη με την μορφή δανεισμού (Τζανετόπουλος), ενώ έκλεισε και τον Γιακουμάκη για το καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δεν έκλεισε όλες τις εκκρεμότητες που φαινόταν να έχει, όταν άνοιξε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Και προφανώς αυτές παραπέμπονται για το καλοκαίρι. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η αλήθεια είναι πως στον μεταγραφικό σχεδιασμό που είχε γίνει στην ΑΕΚ, δεν ήταν σε πρώτη γραμμή… προτεραιότητας η απόκτηση ποδοσφαιριστή για τα άκρα της επίθεσης. Παρόλα αυτά, από την πρώτη στιγμή υπήρχε σχετική σκέψη. Μέχρι και την… τελευταία. Η ΑΕΚ το έψαξε ακόμα και για την επιστροφή του Έλντερ Μπαρμπόζα. Κάτι όμως που τελικά δεν προχώρησε. Προφανώς αυτή η εκκρεμότητα, μεταφέρεται στον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό, για την επόμενη σεζόν.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΑΒΙΔΗ

Η κουβέντα για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις ως προς το μέλλον του Χρήστου Αραβίδη, ακόμα και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είχε ανοίξει ήδη από το φθινόπωρο. Όμως έγινε ακόμα πιο έντονη, το γυαλί ανάμεσα στην ΑΕΚ και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον διεθνή επιθετικό, φάνηκε να ραγίζει οριστικά, μετά την «κουτουλιά» και την αποβολή στο 10ο λεπτό του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ. Ακόμα και σενάριο πως ο παίκτης είχε ήδη ενημερωθεί πως δεν υπολογίζεται κυκλοφόρησε. Πάντως εξέλιξη δεν υπήρχε, καθώς ο Αραβίδης παραμένει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που τελειώνει το συμβόλαιο του. Προς το παρόν ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού. Μένει να φανεί πως θα διαχειριστεί την υπόθεση ο Χιμένεθ, όταν ο Αραβίδης ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΒΑΡΓΚΑΣ

Πολύ πριν ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική αγορά, στην ΑΕΚ δεν έκρυβαν πως θα ήταν… χαρούμενοι, αν βρισκόταν ομάδα που θα ενδιαφερόταν να αποκτήσει τον Ρόναλντ Βάργκας. Έστω και μ’ ένα ποσό που θα ανταποκρινόταν σε περίπτωση ποδοσφαιριστή που το συμβόλαιο του λήγει τον Γενάρη. Επίσης είναι γεγονός πως ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός ψάχτηκε για να βρει ομάδα και να αποχωρήσει. Τελικά εξέλιξη δεν προέκυψε και ο Βάργκας παραμένει στην ΑΕΚ. Επίσης ισχύει και στην περίπτωση του Βενεζουελάνου, το «τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι», αφού και αυτό το συμβόλαιο λήγει.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΑΣ

Η ΑΕΚ δεν είχε μείνει καθόλου ικανοποιημένη από την εικόνα που έχει δείξει ο Χουάν Ντίας. Επιρρεπής στους τραυματισμούς και χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοση του. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που η ΑΕΚ έψαξε στην αγορά και τελικά απέκτησε ένα αριστερό μπακ. Βεβαίως στον προγραμματισμό η σκέψη ήταν να προχωρήσει ένα διαζύγιο με τον Ντίας. Κάτι που τελικά δεν έγινε. Πιθανότατα διότι καθυστέρησε πολύ η μεταγραφή ενός αριστερού μπακ.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές για τον οποίο ο χειμερινός μεταγραφικός σχεδιασμός προέβλεπε είτε δανεισμό, είτε διαζύγιο, είναι ο Κώστας Μανωλάς. Παίκτης που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι αλλά δεν κάθεται ούτε καν στον πάγκο στα επίσημα ματς. Τελικά δεν προχώρησε ούτε διαζύγιο, ούτε καν δανεισμός. Και ο Μανωλάς θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι, έτσι κι αλλιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παίρνει φανέλα βασικού ο Αραούχο
Τέλος ο Ντε Μπαρτόλο από την ΑΕΚ
Βινίσιους: "Δεν βλέπω την ώρα να παίξω"
Το αριστερό μου πόδι
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ