ΑΕΚ

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Μανόλο Χιμένεθ

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Μανόλο Χιμένεθ

Η άσεμνη χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ στη Λεωφόρο μπορεί να επιφέρει ποινές στον Ισπανό τεχνικό, με βάση τα άρθρα 10 και 11 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ. Η λεπτομέρεια της αποβολής του και η εκτίμηση του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση στο Sport24.gr.

Η κάμερα "έπιασε" τον Μανόλο Χιμένεθ να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, έχοντας μπει στον αγωνιστικό χώρο μετά τον διαπληκτισμό Λόπες - Βιγιαφάνιες και την ένταση που προκλήθηκε.

Με βάση τα άρθρα 10 και 11 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, αυτή η άσεμνη χειρονομία μπορεί να επιφέρει κυρώσεις στον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ. Μια σημαντική λεπτομέρεια που ενδέχεται να παίξει τον δικό της ρόλο, αφορά το γεγονός ότι ο Χιμένεθ δεν έχει αποβληθεί από τον Καλογερόπουλο για τον συγκεκριμένο λόγο. Η κίνηση του Χιμένεθ έχει καταγραφεί από τις κάμερες και ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να κινηθεί αυτεπάγγελτα, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν.

Μια παρόμοια περίπτωση (χειρονομία προπονητή) είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη το 2015, σε παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδας. Τότε ήταν ο Βίτορ Περέιρα που ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για άσεμνη χειρονομία εν ώρα πανηγυρισμών.

Σε εκείνη την περίπτωση είχε υπάρξει καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ (κάνοντας λόγο για προκλητικές χειρονομίες), την οποία υπέγραφε ο διευθύνοντας σύμβουλος της "κιτρινόμαυρης" εταιρίας, Αλ. Δέδες, και απευθυνόταν στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, και τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ("ποδοσφαιρικό εισαγγελέα"), Κ. Πετρόπουλο.

Είχε κοινοποιηθεί στον υφυπουργό αθλητισμού, Στ. Κοντονή και τον Εισαγγελέα Εφετών και Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ι. Ντογιάκο. Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος ήταν αυτός που είχε ασκήσει την δίωξη στον Βίτορ Περέιρα.

Παράλληλα ο Χρήστος Γαρυφάλλου, οπαδός της ΑΕΚ, είχε μηνύσει τον Πορτογάλο τεχνικό (μαζί και τον Παϊτίμ Κασάμι) στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών (όπως και στον Ελβετό μέσο) με τριετή αναστολή. Η ποινή είχε εφέσιμο χαρακτήρα.

ΚΟΥΓΙΑΣ: "ΑΝ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΕΪΡΑ"

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, που εξήγησε πως έχει η κατάσταση με τον Μανόλο Χιμένεθ:

"Υπάρχουν δύο σκέλη: το πειθαρχικό -από την στιγμή που το πληροφορείται ο αθλητικός εισαγγελέας θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη- και το ποινικό.

Αν οποιοσδήποτε οπαδός του κάνει μήνυση, τότε θα έχει την τύχη του Βίτορ Περέιρα και του Παϊτίμ Κασάμι. Είναι έργω εξύβριση. Με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, εμπίπτει στο άρθρο 11".

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ