ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οκτώ μήνες φυλακή σε Περέιρα - Κασάμι

Οκτώ μήνες φυλακή σε Περέιρα - Κασάμι
Περέιρα, Κασάμι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε οκτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα και ο Ελβετός μέσος των Ερυθρόλευκων, Παϊτίμ Κασάμι για τον πανηγυρισμό τους στον προ διετίας προημιτελικό Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ.

Νέος δρόμος χαράσσεται πλέον από σήμερα στην ιστορία των πανηγυρισμών και εν γένει της συμπεριφοράς αθλητών και προπονητών προς φιλάθλους (ή και οπαδούς, όπως το πάρει κάποιος), καθώς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε στους Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι ποινή φυλάκισης 8 μηνών, η οποία έχει τριετή αναστολή!

Η ποινή στον πρώην προπονητή και στον νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού επιβλήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο φίλαθλος της ΑΕΚ, Χρήστος Γαρυφάλλου πριν από δύο χρόνια, μετά τις χειρονομίες αμφότερων στο γκολ του Χάρα, στο 89' του προημιτελικού Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν προκριθεί με αυτό το γκολ μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο “Γ. Καραϊσκάκης” και μερίδα οπαδών της Ενωσης είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί εις βάρος της ΑΕΚ.

Τον καταγγέλοντα φίλαθλο της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Κίμωνας Ευαγγελάτος και τους δύο απόντες κατηγορούμενους ο Βασίλης Δημακόπουλος. Η ποινή είναι εφέσιμη και αξίζει να επισημανθεί πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να οριστεί και δεύτερη δίκη μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΕ ΑΕΚ για “απρόκλητη εξύβριση αορίστου αριθμού φιλάθλων και υποκίνηση σε αθλητική βία από κοινού”.

Σε επικοινωνία του “Sport24.gr” με τον εκπρόσωπο του Χρήστου Γαρυφάλλου, Κίμωνα Ευαγγελάτο, ο δικηγόρος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που καταδικάζονται στην Ελλάδα για τέτοιου είδους συμπεριφορές ποδοσφαιριστής και προπονητής μετά από μήνυση φιλάθλου και πως το πιο σημαντικό από την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης είναι να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές από αθλητές οιουδήποτε χρώματος και οποιασδήποτε φανέλας σε όλα τα σπορ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ