ΑΕΚ

Η ιδανική Ριζούπολη, τα εμπόδια και το προκάτ

Η ιδανική Ριζούπολη, τα εμπόδια και το προκάτ
ΑΕΚ, Ριζούπολη, οπαδοί INTIME SPORTS

Μπορεί η Ριζούπολη να φαντάζει και να είναι το ιδανικό γήπεδο για να φιλοξενήσει την ΑΕΚ από τη νέα περίοδο, μπορεί αυτή η λύση να είναι και το προσωπικό θέλω του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά υπάρχουν εμπόδια που μόνο εύκολα δεν είναι. Το Sport24.gr αναλύει και αποκαλύπτει και την λύση γηπέδου... προκάτ!

Και ποιος ΑΕΚτζης δεν φαντάζεται η επόμενη μέρα της ΑΕΚ, η μέρα που θα ξεκινήσει η αναγέννηση και η αγωνιστική αντεπίθεση, να βρίσκει την ομάδα στις ρίζες της, δίπλα στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδδέλφεια φιλοξενούμενη από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Αυτό άλλωστε φώναζε χρόνια ο κόσμος, που αναγκαζόταν να πηγαίνει στο αφιλόξενο και κρύο ΟΑΚΑ. Στις πρώτες ώρες των διοικητικών και αγωνιστικών εξελίξεων για το αύριο της Ένωσης, ο πρωτεργάτης και μπροστάρης (κατά τον Πόλυ Χατζηιωάννου), Δημήτρης Μελισσανίδης έχει την ίδια άποψη με τον κόσμο, η ΑΕΚ να επιστρέψει στης Φιλαδέλφειας τα μέρη...

Η σκέψη του "Τίγρη"

Μπορεί η σκέψη της επόμενης μέρας, με την προοπτική ανέγερσης του νέου γηπέδου και με επιχειρηματίες "γίγαντες" όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης να αναλαμβάνουν τις τύχες της ΑΕΚ, να είναι το ονειρικό σενάριο στα αυτιά του κάθε ΑΕΚτζή, δεν παύει όμως η νέα κατηγορία που θα κληθεί να αγωνιστεί ο δικέφαλος να "πονά" τον κόσμο της ομάδας και να είναι... δυσκολοχώνευτο.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και για αυτό θεωρεί πως η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, αν μη τι άλλο θα ζεστάνει αρκετό κόσμο που είχε απομακρυνθεί από την ομάδα λόγω ΟΑΚΑ. Μην ξεχνάμε πως ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ρομαντικός και κάποια πράγματα δεν τα διαπραγματεύεται αλλά αναγκαστικά τα υπομένει χωρίς ποτέ να τα αποδεχτεί.

Συν τοις άλλοις, η ταυτόχρονη ανέγερση, στα ιερά χώματα της ΑΕΚ, του νέου γηπέδου, θα δίνει δύναμη στον κόσμο που θα ονειρεύεται και θα ανυπομονεί για το Ναό, περνώντας από τα έργα του γηπέδου, πριν βρεθεί στην Ριζούπολη για να δει την ΑΕΚ.

Ποια είναι όμως τα δεδομένα του Απόλλωνος Σμύρνης;

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στη Ριζούπολη, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο χλοοτάπητα αγωνίζεται η Ελαφρά Ταξιαρχία αλλά και η ομάδα Νέων που το χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις.

Μόνο για τον Απόλλωνα και τους νέους του ο αγωνιστικός χώρος είναι καταπονημένος, με τους φροντιστές του συλλόγου ανά τακτά διαστήματα να κάνουν συντήρηση. Μάλιστα με ημερομηνία 25/4 η ΠΑΕ σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε το κλείσιμο του γηπέδου για έργα συντήρησης:

"Το γήπεδο της Ριζούπολης, "Γεώργιος Καμάρας", θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 1η Μαΐου έως και την Πέμπτη 9 του ίδιου μήνα λόγω έργων συντήρησης του χλοοτάπητα".

Η πιθανότητα λοιπόν τον αγωνιστικό χώρο να χρησιμοποιούν τρεις ομάδες (Απόλλων, Νέοι Απόλλων και ΑΕΚ) δεν μπορεί να υπάρξει ως εξέλιξη σε καμία περίπτωση. Μοναδική λύση η απομάκρυνση των Νέων που όμως και τη φετινή χρονιά το ίδιο ήθελε και η διοίκηση του Απόλλωνος, αλλά λόγω της απόστασης που βρίσκεται το προπονητικό της ομάδας απέρριψαν την συγκεκριμένη λύση.

Οι κύκλοι της ΠΑΕ Απόλλων

Μετά και την έντονη φημολογία των τελευταίων... ωρών για λύση Ριζούπολης στην ΑΕΚ, κύκλοι από την γαλανόλευκη ΠΑΕ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους και ως εκ τούτου παραμένει σταθερή η στάση του συλλόγου να μην παραχωρήσει το γήπεδο σε καμία ομάδα και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ΑΕΚ.

Μιλάμε όμως για τον Μελισσανίδη...

Φυσικά, τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν σε χρόνο dt από την στιγμή που στην ΑΕΚ θα είναι διαπραγματευτής ο Μελισσανίδης απέναντι στον μεγαλομέτοχο του Απόλλωνος Σταμάτη Βελλή. Μην ξεχνάμε πως ένα δυνατό χαρτί είναι και ο Πέτρος Παππάς, φίλος με τον μεγαλομέτοχο της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Σίγουρα αν το πρόβλημα είναι μόνο η ομάδα Νέων, δεν θα σταθεί εμπόδιο στην συνεργασία των δύο πλευρών. Άλλωστε μια πιθανή λύση, θα είναι να βρεθεί χώρος που να στεγάσει τους Νέους και των δύο ομάδων, καθώς και η ΑΕΚ δεν έχει δική της έδρα.

Η λύση προκάτ 10.000 θέσεων...

Αξίζει εδώ να αναφερθούμε και στο back up plan (δεύτερο σχέδιο) του Δημήτρη Μελισσανίδη στην περίπτωση που κρίνει ότι δεν αξίζει να μπει στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Απόλλωνα.

Επειδή η πίστη και η θέληση του για επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ισχυρή, ο "Τίγρης" εχει ήδη εξετάσει στο μυαλό την περίπτωση κατασκευής γηπέδου προκάτ χωρητικότητας 10.000 θέσεων.

Ο χώρος σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έχει βρεθεί με κάποιους να μιλάνε για Νέα Ιωνία. Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα πρόκειται για τις περιοχές, (Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Χαλκηδόνα).

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τη νέα Γ Εθνική, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση γηπέδου προκάτ. Όπως ο ίδιος ο "Τίγρης" θεωρεί, αν τα δεδομένα τον συμφέρουν μέσα σε 4-5 μήνες το προκάτ θα είναι έτοιμο.

Μάλιστα στο μυαλό του βλέπει και μια μελλοντική λύση για τα τμήματα υποδομών της ομάδας, καθώς στην περίπτωση που η ΑΕΚ θα ανέβει στην Β' θα βρεθεί σε άλλο γήπεδο και το προκάτ θα μπορεί να στεγάσει τις ομάδες νέων και να είναι δίπλα στο Ναό της Ένωσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ