ΑΕΚ

"Έλα να αλλάξεις την καριέρα σου"

"Έλα να αλλάξεις την καριέρα σου"
INTIME SPORTS

Τα μηνύματα των Βασίλη Τσιάρτα και Βαγγέλη Βλάχου φαίνεται ότι πείθουν τον Βασίλη Κουτσιανικούλη να προτιμήσει την ΑΕΚ από τον ΟΦΗ. Ως αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Διαβάστε τι παίζει με τον ατζέντη Φωτίου και την κερκόπορτα που σκέφτονται να ανοίξουν στην ΠΑΕ.

Στην τραγική ομολογουμένως κατάσταση που έχει περιέλθει η πολύπαθη ΑΕΚ, έχουμε φτάσει στο σημείο να αποκαλούμε... φυσιολογική την προτίμηση που δείχνουν έλληνες ποδοσφαιριστές σε σαφώς υποδεέστερες ομάδες προκειμένου να νιώσουν οικονομικά ασφαλείς.

Ο Σταύρος Τσουκαλάς προτίμησε τον ΠΑΣ Γιάννενα (προφανώς όμως και διότι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Βασίλης Τσιάρτας καθυστέρησε ανεξήγητα σε αυτή την υπόθεση), ενώ ο Γιώργος Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού σχεδόν έχει πειστεί ότι θα βρει στον ΟΦΗ την εξασφάλιση που δυσκολεύεται να του παράσχει η Ένωση, αν και αυτό το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα.

Τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να έχει και η υπόθεση του Βασίλη Κουτσιανικούλη ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο δίλημμα ΑΕΚ ή ΟΦΗ, γνωρίζοντας ότι δεν θα αργούσε η μέρα που θα εξασφάλιζε την ελευθερία του από τον Εργοτέλη, όπως και έγινε... Τελικά οι πιέσεις των ανθρώπων της Ένωσης και το γεγονός ότι χτύπησαν ευαίσθητη χορδή στον... εγωισμό του ποδοσφαιριστή, φαίνεται ότι γύρισαν το παιχνίδι υπέρ της ΑΕΚ.

«Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία σου»

Με τον 24χρονο Κουτσιανικούλη ο οποίος το καλοκαίρι του 2009 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ ως ο... «έλληνας Μέσι» αλλά με την παρουσία του στην Τούμπα απογοήτευσε ακόμα και τους πιο στενούς φίλους του, επικοινώνησαν τόσο ο Βασίλης Τσιάρτας όσο και ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο πρώτος χειρίστηκε κυρίως το οικονομικό σκέλος το οποίο θα αποφέρει στον «Κούτσια» 270.000 ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια με κλιμακωτές αποδοχές (60.000 τον πρώτο, 120.000 τον δεύτερο και 170.000 τον τρίτο) εφόσον η προφορική συμφωνία επικυρωθεί με την απαραίτητη υπογραφή συμβολαίων.

Ο προπονητής από την πλευρά του προσπάθησε να τον ανεβάσει ψυχολογικά λέγοντάς του ότι η ΑΕΚ θα αποτελέσει τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει την καριέρα του και να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλότερο επίπεδο, να αντεπεξέλθει σε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ανάλογα λόγια του είπε και ο Τσιάρτας. Έτσι, αν δεν έλθουν πάλι τα πάνω κάτω (διότι με την ΑΕΚ δεν γνωρίζεις ποτέ τι μπορεί να σου ξημερώσει) ο 24χρονος χαφ-εξτρέμ θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα ως το καλοκαίρι του 2015.

Ανοίγουν την κερκόπορτα (Φωτίου) για Μητρόπουλο - Γιαννιώτα

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, η οικονομική δυσπραγία της, την οδηγεί και σε μονοπάτια περίεργα, άγνωστα για εκείνη. Όπως το να αγοράσει για λογαριασμό εκείνης κάποιος μάνατζερ τις αγωνιστικές υπηρεσίες ποδοσφαιριστών, διατηρώντας όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιωμάτων τους. Κάτι που συναντά κανείς κατά κόρον στις ομάδες της Αργεντινής όταν επιχειρεί να προσεγγίσει κάποιον ποδοσφαιριστή και στην πορεία προκύπτουν 3 και 4 διαφορετικοί ατζέντηδες οι οποίοι έχουν μερίδιο των δικαιωμάτων του.

Κάτι αντίστοιχο έχει προτείνει στην ΠΑΕ ο Άλκης Φωτίου ο οποίος αρχικά ήθελε το 90% των δικαιωμάτων των Γιαννιώτα και Μητρόπουλου προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά (των αγωνιστικών υποχρεώσεων) τους για λογαριασμό της ΑΕΚ. Επί της ουσίας βέβαια για λογαριασμό δικό του...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τσιάρτας τον έπεισε να πέσει στο 40-60 (υπέρ του, καθώς δεν απέδωσε ούτε η προσπάθεια για το 50-50 και την συνιδιοκτησία των δύο προαναφερθέντων παικτών με την ΠΑΕ) και πλέον αναμένεται να διαπιστωθεί αν ο εν λόγω ατζέντης που βρήκε την ευκαιρία πάνω στη μιζέρια της ΑΕΚ να προτείνει ένα deal που σε άλλες εποχές θα αποτελούσε ντροπή για την Ένωση έστω και να το συζητήσει, θα προχωρήσει στην καταβολή του απαιτούμενου ρευστού (συνολικά περίπου 300.000 ευρώ) προκειμένου ο Γιαννιώτας του Άρη και ο Μητρόπουλος του Παναιτωλικού να μεταπηδήσουν στην Ένωση.

Πάντως αν η ΑΕΚ ενδώσει στο άνοιγμα αυτής της κερκόπορτας, κινδυνεύει να μπλέξει με ιστορίες μανατζαραίων που θα επιδιώξουν να πετύχουν αντίστοιχες συμφωνίες στο μέλλον. Και θα είναι πραγματικά κατάντημα για την Ένωση να εξελιχθεί στο εκτροφείο ποδοσφαιριστών τα οφέλη του οποίου θα απολαμβάνουν άλλοι...

Εσείς διαβάστε: Χωρίς κόσμο στην πρεμιέρα η ΑΕΚ;, Ηρακλής Ψαχνών - ΑΕΚ 0-1, Κουτρουμπής: "Δεν μπορούσα να περιμένω καλύτερο ντεμπούτο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ