ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θρίαμβος για... Premier League και Άρσεναλ

Θρίαμβος για... Premier League και Άρσεναλ

Όλος ο πλανήτης έπαιξε μπάλα την Παρασκευή για την προκριματική φάση του Μουντιάλ, ωστόσο οι πιο πολλές "κανονιές" ακούστηκαν από το... Νησί και δη την Άρσεναλ. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Εθνική Αγγλίας δέχεται (πάντα) κριτική εδώ και αρκετές δεκαετίες, ωστόσο οι φανς του αγγλικού ποδοσφαίρου μπορούν πλέον να υπερηφανεύονται για το πολύ δυνατό πρωτάθλημά τους.

Αυτό αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά το βράδυ της Παρασκευής, καθώς από τα 100 συνολικά διεθνή γκολ που σημειώθηκαν την Παρασκευή, σχεδόν το 1/4 εξ'αυτών, 23 τον αριθμό, είχε την υπογραφή παικτών που αγωνίζονται στην Premier League.

Το νούμερο αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς πως το δεύτερο πιο "παραγωγικό" πρωτάθλημα ήταν η Bundesliga με 9 γκολ, ενώ ακολούθησαν η La Liga (8), η Ligue 1 (7), η Serie A (4), με την δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, Τσάμπιονσιπ, να "μετράει" 3 γκολ.

Θρίαμβος για... Premier League και Άρσεναλ

Από τα 100 διεθνή γκολ που σημειώθηκαν την Παρασκευή, τα 23 είχαν την υπογραφή παικτών που αγωνίζονται στην Premier League

Από εκεί και πέρα αν αναζητήσουμε την ομάδα με τους περισσότερους σκόρερς την ημέρα των προκριματικών, αυτή είναι η πρωτοπόρος της φετινής Premier League, Άρσεναλ, στην οποία "ανήκουν" πέντε γκολ.

Ο Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος δεν βρίσκει θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, σκόραρε και τα δύο τέρματα της Δανίας στο 2-2 με την Ιταλία, ο βασικός φορ των Λονδρέζων, Ολιβιέ Ζιρού, πέτυχε και εκείνος 2 τέρματα στο άνετο 6-0 της Γαλλίας επί της Αυστραλίας, ενώ ο "μαέστρος" Μεσούτ Εζίλ σκόραρε στο 3-0 της Γερμανίας επί της Ιρλανδίας.

Όσον αφορά στις αγγλικές ομάδες που βρίσκονται κάτω από την Άρσεναλ σε αυτή την ιδιότυπη λίστα με τους σκόρερς, αυτές είναι οι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4 γκολ), Μάντσεστερ Σίτι (3), Νιούκαστλ (2), Έβερτον (2), Τότεναμ (2), Λίβερπουλ, Τσέλσι, Νόριτς, Σαουθάμπτον και Σάντερλαντ (1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ