ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαχλάς στο Sport24.gr: "Δεν είμαστε έτοιμοι επιθετικά..."

Μαχλάς στο Sport24.gr: "Δεν είμαστε έτοιμοι επιθετικά..."

Ο Νίκος Μαχλάς, μίλησε στο Sport24.gr για την Εθνική μας ομάδα, εντοπίζει τα θετικά και τα αρνητικά της στοιχεία, δίνει τις προβλέψεις του για το Μουντιάλ και αναφέρεται και σε εκείνο του 1994.

Ένα δικό του γκολ με αριστουργηματική κεφαλιά, "σφράγισε" την πρώτη -και σε κάθε περίπτωση ιστορική- πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού σε όλους τους Έλληνες.

Ένας προικισμένος φορ, ο οποίος αφού πρώτα άφησε τα διαπιστευτήριά του στην χώρα μας με την φανέλα του ΟΦΗ από το 1990 ως το 1996 (αγωνίστηκε και το διάστημα 2004-06), έκανε το μεγάλο άλμα για το εξωτερικό σε μια περίοδο που ελάχιστοι στην Ελλάδα είχαν τολμήσει, πραγματοποιώντας πολύ σημαντική καριέρα στην Ολλανδία (Φίτεσε 1996-99, Άγιαξ 1999-2002), ενώ είχε πέρασμα από την Ισπανία (Σεβίλλη 2002-03) και την Κύπρο (2006-08).

Μαχλάς στο Sport24.gr: "Δεν είμαστε έτοιμοι επιθετικά..."

Ο Νίκος Μαχλάς, που στην Ελλάδα έπαιξε και στον Ηρακλή (2003-04), παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr λίγες ημέρες πριν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπει στη μεγάλη μάχη του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με 18 γκολ σε 61 συμμετοχές με την "γαλανόλευκη", έχει το "ειδικό βάρος" για να μιλήσει για την Εθνική μας, τους αντιπάλους της, την επικείμενη διοργάνωση, να ασκήσει την κριτική του και να δώσει την δική του διάσταση σε όσα συνέβησαν το 1994 στις ΗΠΑ.

Ο 41χρονος, ο οποίος την σεζόν 1997-98 ως παίκτης της Φίτεσε, πέτυχε 34 γκολ σε 32 αγώνες και βγήκε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη, κατακτώντας το "Χρυσό Παπούτσι", κάτι που κανείς άλλος Έλληνας επιθετικός δεν έχει πλησιάσει στο ελάχιστο να το καταφέρει, έδωσε και τις δικές του εκτιμήσεις σχετικά με τα φαβορί της διοργάνωσης και τις εκπλήξεις που μπορούν να προκύψουν.

Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής μας, ο Νίκος Μαχλάς είπε πως "όπως είναι ο όμιλος, θεωρώ πως οι ομάδες είναι ισοδύναμες, αν μιλήσουμε για τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Εμείς διαθέτουμε μια καλή ομάδα αμυντικά και αυτό είναι πολύ καλό για μας, αλλά δυσκολευόμαστε στο γκολ. Πιστεύω όμως ότι θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι και να καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ".

Όντας ο ίδιος επιθετικός και ξέροντας άριστα τα μυστικά της θέσης, ρωτήθηκε για το πως βλέπει το επιθετικό κομμάτι της Εθνικής μας και ο ίδιος είπε ότι "δεν έχουμε έτοιμους παίκτες στην επίθεση. Ο Μήτρογλου ήταν τραυματίας και δεν είναι ακόμα στην κατάσταση που πρέπει, ο Σαμαράς το ίδιο, ενώ ο Γκέκας είναι ένας επιθετικός που θέλει πάσες στον κενό χώρο για να μπορέσει να γίνει απειλητικός.

Δεν είμαστε έτοιμοι επιθετικά. Πρέπει να βρεθούμε σε καλή μέρα, αν θέλουμε να σκοράρουμε και να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε καλά με αντίπαλο την Κολομβία".

Μαχλάς στο Sport24.gr: "Δεν είμαστε έτοιμοι επιθετικά..."

Ο παλαίμαχος διεθνής φορ, ήταν από τους πρωτεργάτες της πρόκρισης στο Μουντιάλ του 1994 και έζησε από κοντά τη μεγάλη διοργάνωση στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε, καταλαμβάνοντας την 24η και τελευταία θέση. Πάντως, ο ίδιος δίνει την δική του απάντηση σε όσους θεωρούν καταστροφική αυτή την εμπειρία πριν 20 χρόνια...

"Κοίτα να δεις. Ύστερα από 20 χρόνια και μετά από τόσα πράγματα που έχουν λεχθεί για εκείνη την εμπειρία, έχω καταλήξει στο ότι δε νομίζω πως ήταν τόσο άσχημα", τόνισε στο Sport24.gr και εξήγησε:

"Από τα λάθη που κάναμε τότε, μάθαμε. Εξελιχθήκαμε πολύ από εκείνη την εμπειρία που βιώσαμε πριν 20 χρόνια και βελτιωθήκαμε. Είχαμε τεράστια βελτίωση όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα βέβαια το EURO 2004. Δεν ξέραμε τότε τι μας περίμενε, ήμασταν όλοι άπειροι και αποτελούσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Είμαστε μια χώρα 10 εκ. κατοίκων και είχαμε φτάσει σε ένα Μουντιάλ. Αυτά που συνέβησαν τότε, αποτελούν οδηγό για τις επόμενες ομάδες που ακολούθησαν".

Τον ρωτήσαμε και για το τακτικό κομμάτι και που θα πρέπει να δώσει έμφαση η Εθνική, λέγοντας ότι "στο τακτικό κομμάτι δεν θεωρώ ότι υστερούμε. Εκεί που έχουμε πρόβλημα, είναι η επίθεσή μας και στο πως να βγάζουμε οργανωμένες επιθέσεις. Αν τα καταφέρουμε σε αυτό το κομμάτι, τότε όλα μπορούν να πάνε καλά για μας. Αν μπορέσουμε να περάσουμε στους "16", όλα είναι ανοιχτά μετά και τα πάντα μπορούν να συμβούν".

Μαχλάς στο Sport24.gr: "Δεν είμαστε έτοιμοι επιθετικά..."

Από το Νίκο Μαχλά ζητήθηκε να δώσει και τις δικές του προβλέψεις για το Μουντιάλ και θεωρεί πως λόγω έδρας η Βραζιλία έχει τον πρώτο λόγο και βλέπει πολύ δυνατή και την Αργεντινή, την οποία ευνοεί και το πρόγραμμα στη συνέχεια, όπως μας εξήγησε, ενώ και το κλίμα στην χώρα του καφέ και της σάμπα είναι καλό για την "αλμπιτσελέστε".

Συν τις άλλοις, είπε πως "θα γίνει και η έκπληξη στο Μουντιάλ, όπως συμβαίνει πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις. Βλέπω την Χιλή, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα, την Ουρουγουάη, ενώ το Βέλγιο έχει καλούς παίκτες, αλλά στερείται εμπειρίας και γι' αυτό δεν το βλέπω μακριά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν βέβαια και παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Γερμανία και η Γαλλία που μπορούν να πάνε ψηλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ