ΕΛΛΑΔΑ

Μπελάδες για τον πρώην πρόεδρο της Εφέσεων της ΕΠΟ

Μπελάδες για τον πρώην πρόεδρο της Εφέσεων της ΕΠΟ
INTIME SPORTS

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, διέταξε πειθαρχικό έλεγχο για τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Νίκο Λεοντή, γιατί δεν ενημέρωνε τον Άρειο Πάγο για την ανανέωση της θητείας του στην Ομοσπονδία.

Πειθαρχικό έλεγχο κατά του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων, Νίκο Λεοντή, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο Ν. Λεοντής που ήταν μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι στην δευτεροβάθμια Επιτροπή της Ομοσπονδίας, κατηγορείται ότι παράνομα και δίχως να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος προήδρευε για 9 χρόνια της συγκεκριμένης επιτροπής. Ήταν μάλιστα, ο μοναδικός τακτικός δικαστής σε όλες τις πειθαρχικές Επιτροπές!

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Άρειου Πάγου, η θητεία του δικαστή της ΕΠΟ είχε διάρκεια δύο έτη (σ.σ. στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπήρχε χρονικός περιορισμός και άλλαξε με τον αθλητικό νόμο 4326/2015) και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εν γνώσει του Αρείου Πάγου μπορούσε να ανανεωθεί. Ο Νίκος Λεοντής όμως, φέρεται να ανανέωνε μονομερώς τη σύμβασή του με την ΕΠΟ.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού λόγω της ιδιότητάς του δεν γίνεται να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ