ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζονται διώξεις για τα "στημένα"

Στιγμιότυπο από την σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της SIEMENS.Στην φωτογραφία η αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή,Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010  (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της SIEMENS.Στην φωτογραφία η αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή,Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Δίωξη σε έναν ιδιοκτήτη ομάδας της Σουπερ Λίγκας και σε δυο ακόμα της Β' Εθνικής θα ασκήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι αρμόδιοι φορείς, για την υπόθεση των "ύποπτων ποδοσφαιρικών αγώνων" της UEFA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον "Φίλαθλο", το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, θα ασκηθούν οι πρώτες τρεις διώξεις σε παράγοντες ελληνικών ομάδων, για τους οποίους υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία και οι κατηγορίες εναντίον τους έχουν δέσει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν κλήθηκαν μέχρι τώρα να καταθέσουν ως μάρτυρες, καθώς από την αρχή της υπόθεσης θεωρήθηκαν εν δυνάμει κατηγορούμενοι.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος φάκελος της UEFA, περιείχε 27 ελληνικούς αγώνες που χαρακτηρίζονταν ως "ελαφρώς ύποπτοι, ύποπτοι, διεφθαρμένοι, άκρως διεφθαρμένοι" και παραδόθηκε από τον Πάνο Μπιτσαξή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Στη συνέχεια η λίστα μεγάλωσε και ο αριθμός των ύποπτων αγώνων έφτασε τους 39, ενω μπλεγμένες στην υπόθεση, φέρονταν να είναι 24 ΠΑΕ, από Σούπερ Λίγκ, Β' Εθνική και Γ' Εθνική. Όλα τα στοιχεία, δόθηκαν στην εισαγγελία από το ΣΔΟΕ που άνοιξε λογαριασμούς εμπλεκομένων από τον ΟΠΑΠ και από μάρτυρες που κατέθεσαν.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ