ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ραντεβού με την ιστορία η Ελλάδα

Ραντεβού με την ιστορία η Ελλάδα
INTIME SPORTS

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική. Το βράδυ στο γεμάτο "Γ. Καραϊσκάκης" αντιμετωπίζει την Κροατία σε ένα ματς-τελικό για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2012.

Η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να διατηρήσει ψηλά το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να καταξιωθεί για άλλη μία φορά στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων, με αντίπαλοι την Κροατία στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012.

Οι διεθνείς μας θα προσπαθήσουν να δώσουν χαρά στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο με την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Η Εθνική μας καλείται να αποδείξει ότι βρίσκεται στους ισχυρούς της Ευρώπης και να πάρει την πρόκριση για τρίτη διαδοχική διοργάνωση. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσει τους Κροάτες καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χρειάζεται να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων για να δει αν θα είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει την 2η θέση μέσω των μπαράζ.

Σε περίπτωση νίκης απέναντι στην Κροατία οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, θα χρειάζονται μόλις μία ισοπαλία την ερχόμενη Τετάρτη στην Τιφλίδα κόντρα στην Γεωργία για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο στα τελικά του EURO 2012.

O ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος δεν θέλησε στις προπονήσεις της ομάδας να ανοίξει τα χαρτιά του ενώ στην συνέντευξη Τύπου επανέλαβε την σημαντικότητα του αγώνα και εξέφρασε την πίστη του για νίκη.

O Φερνάντο Σάντος δεν ανησυχεί για την προσαρμοστικότητα των Χαριστέα, Γκέκα και Χιώτη, λέγοντας ότι η Εθνική είναι μία οικογένεια και είναι εύκολη η προσαρμογή για όποιον παίκτη έρχεται για πρώτη φορά ή επιστρέφει στην Εθνική.

Στο πλευρά της Εθνικής θα βρίσκονται και οι Έλληνες φίλαθλοι οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν το "Γ. Καραϊσκάκης". Ελάχιστα είναι τα εισιτήρια τα οποία έχουν απομείνει για το αποψινό ματς. Στα σημεία πώλησης των εισιτηρίων υπήρξαν ουρές ώστε να αγοράσουν ένα "μαγικό" χαρτάκι. Στο γήπεδο θα υπάρχουν και περίπου 800 οπαδοί της Κροατίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, μετά την λήξη της προπόνησης της Πέμπτης έταξε έξτρα πριμ στους παίκτες για το αποψινό ματς, το οποίο θα προστεθεί στο πριμ που τους είχε υποσχεθεί στο ματς με το Ισραήλ.

Οι διεθνείς μας θα πρέπει να εξασφαλίσουν την πρόκριση για να εισπράξουν αυτά τα λεφτά τα οποία είναι μερίδιο από τα μπόνους που παίρνουν οι ομοσπονδίες από την ΟΥΕΦΑ για την συμμετοχή στην τελική φάση.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο προπονητής της Κροατίας Σλάβεν Μπίλιτς και οι παίκτες του εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση της αναμέτρησης. Ο τεχνικός των Κροατών εξέφρασε στην συνέντευξη Τύπου την αισιοδοξία του λέγοντας ότι η ομάδα του δεν θα παίξει για την ισοπαλία και θα διεκδικήσει τη νίκη. Ο Μπίλιτς δεν θα έχει στην διάθεση του τους Σρνα, Όλιτς, Πέτριτς, Πράνιτς και Ιλίσεβιτς.

Η προϊστορία δεν είναι υπέρ της Εθνικής η οποία μετράει μόλις μία νίκη σε πέντε αναμετρήσεις απέναντι στην Κροατία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ