ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η κλάση του Ποντένσε έκανε τη διαφορά στα ντέρμπι στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του

Ολυμπιακός: Η κλάση του Ποντένσε έκανε τη διαφορά στα ντέρμπι στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του
INTIME SPORTS

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έκανε μέσα σε ένα τέταρτο όλα όσα οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μαζί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η κλάση του Πορτογάλου έκανε τη διαφορά.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε μέσα σε ένα τέταρτο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκανε μόνος του όλα όσα οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μαζί. Ο Πορτογάλος επιθετικός είχε δοκάρι (67΄), πέτυχε γκολάρα με ψηλοκρεμαστό σουτ (73΄) και μοίρασε την ασίστ στο τέρμα του Γιόβετιτς (81΄). Και δεν ήταν μόνο αυτά.

Είχε άλλες τρεις καλές ευκαιρίες στο ματς για να σκοράρει κι άλλο τέρμα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έβγαλε προσωπικότητα στον αγώνα την κρίσιμη στιγμή, όταν ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα περίοδο.

Η κλάση του Ποντένσε ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το πείσμα του, η θέλησή του για να επιστρέψει η πειραϊκή ομάδα από το 0-2 στο 2-2 και τέτοιες προσωπικότητες έχουν ανάγκη οι «ερυθρόλευκοι» ενόψει της νέας σεζόν. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, καθώς σε 46 συμμετοχές έχει 15 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, οι επιδόσεις του έχουν προκαλέσει θόρυβο στην Αγγλία, με τους οπαδούς της Γουλβς να ζητούν από το τεχνικό επιτελείο να κρατήσει τον Ποντένσε στην ομάδα την επόμενη περίοδο δίνοντάς του νέα ευκαιρία. Ο Πορτογάλος επιθετικός, πάντως, θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό και η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ θα μπει σε νέες διαπραγματεύσεις με τη Γουλβς για την αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Ο Ποντένσε αγωνίστηκε 3,5 χρόνια στη Γουλβς, ανήκει στην αγγλική ομάδα, αλλά δεν έκρυψε ποτέ ότι η ποδοσφαιρική Ιθάκη του είναι ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα. Το αποδεικνύουν άλλωστε οι αριθμοί του και το χαμόγελο του στους αγώνες της πειραϊκής ομάδας. Διότι, δεν είναι μόνο η τωρινή σεζόν. Και η αμέσως προηγούμενη καλύτερη περίοδο του ήταν πάλι με την ερυθρόλευκη φανέλα, τη σεζόν 2018-19, όταν σε 41 αγώνες είχε οκτώ τέρματα και εννέα ασίστ. Παρεμπιπτόντως, η καλύτερη του περίοδο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν το 2015-16, όταν σε 39 παιχνίδια είχε έξι γκολ και οκτώ ασίστ.

Οι αριθμοί του Πορτογάλου στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ποντένσε σε 89 λεπτά συμμετοχής (καθώς αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα) είχε ένα γκολ, ένα δοκάρι, μία ασίστ, τρεις πάσες – «κλειδιά», δημιούργησε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, είχε 45 επαφές με τη μπάλα, 23/31 επιτυχημένες πάσες (74%), 3/3 μακρινές μπαλιές, τρία σουτ εντός εστίας, 4/6 ντρίμπλες, ένα τάκλιν και 2/3 ανακτήσεις της κατοχής της μπάλας.

Επίσης, εξίσου σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Ποντένσε έχει κάνει τη διαφορά στα μεγάλα παιχνίδια. Ο Πορτογάλος επιθετικός είχε τρία γκολ και τέσσερις ασίστ στους αγώνες των «ερυθρόλευκων» απέναντι στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό στη σεζόν, ενώ στην Ευρώπη μετράει τέσσερα τέρματα και πέντε ασίστ και απομένει ακόμη ο τελικός με την Φιορεντίνα στο Conference League. Ματς στο οποίο οι φίλοι του Ολυμπιακού ευελπιστούν ο Ποντένσε να έχει κρατήσει κάποιο γκολ ή ασίστ βοηθώντας στην κατάκτηση του τροπαίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ