ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δύσκολη κλήρωση, αλλά για τους άλλους!

Δύσκολη κλήρωση, αλλά για τους άλλους!
INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Χαραλάμπους γράφει για την ατυχία των υπόλοιπων χωρών να έχουν στα μπαράζ αντίπαλο την Ελλάδα.

Η κανονική περίοδος των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας λοιπόν, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (15/10) με την Εθνική μας ομάδα τελικά να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στου όμιλό της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με απολογισμό οκτώ νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα δεν κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας και θα έχει μια ακόμη ευκαιρία μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Δύο αγώνες τον προσεχή Νοέμβριο που έχουν την δική τους ιδιαιτερότητα και στους οποίους η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα σε αντίθεση με τους πιθανούς αντιπάλους της.

Στα 3,5 χρόνια της θητείας του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, η Ελλάδα έχει μόλις τέσσερις ήττες συνολικά.

Επίδοση ρεκόρ, αλλά χωρίς πρόκριση

Έχει μάθει να παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, με βάση τους παίκτες που διαθέτει και το οποίο θα προβληματίσει τον πιθανό αντίπαλο και όχι την Ελλάδα.

Ένα από τα θετικά επίσης, είναι πως η "γαλανόλευκη" στα δύσκολα έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει, όπως στο μπαράζ του Μουντιάλ του 2010 με την Ουκρανία, όπως στο ματς των ομίλων του EURO 2012 με αντίπαλο την Ρωσία, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν δείξει κάτι.

Ναι, Σουηδία και Γαλλία έχουν σαφώς καλύτερο ρόστερ, κάτι το οποίο θα πρέπει να δείξουν μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. 'Άλλωστε και το 2004 δεν είχε καλύτερους παίκτες η Γαλλία;

Το θέμα είναι να είσαι ομάδα. Ο Φερνάντο Σάντος με τα "όπλα" που έχει αυτό προσπαθεί να κάνει τα 3,5 χρόνια και το έχει καταφέρει.

Συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού είτε αρέσει, είτε όχι το οποίο φέρνει αποτελέσματα. Στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης το 2012 και 25 βαθμούς στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Πέντε χρόνια αήττητη στο "Καραϊσκάκης" η Εθνική

Το δύσκολο λοιπόν στα μπαράζ του Νοεμβρίου θα είναι για τον αντίπαλο της Εθνικής. Θα πρέπει να κάμψει το σύνολο της Ελληνικής ομάδας και για να τα καταφέρει θα πρέπει να "ιδρώσει" αρκετά και ειδικά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Το εύκολο θα είναι να υποτιμήσουν την Ελλάδα και αυτή να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Να παίρνει το αποτέλεσμα και να πετυχαίνει τον στόχο της.

Δύο αγώνες μακριά από το Μουντιάλ είναι η Εθνική μας ομάδα και μπορεί να τα καταφέρει, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Η κλήρωση αφορά τους άλλους...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ