ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανατροπή και τεσσάρα η Εθνική Νέων, 4-1 τη Φινλανδία

Ανατροπή και τεσσάρα η Εθνική Νέων, 4-1 τη Φινλανδία

Η Εθνική Νέων αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Φινλανδία, πέτυχε τέσσερα γκολ, επικράτησε με 4-1 και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση.

Ανατροπή, νίκη και τεσσάρα για την Εθνική Νέων στο δεύτερο παιχνίδι της στην Elite Round με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Γιάννη Γκούμα να επικρατεί με 4-1 και να διατηρεί τις ελπίδες του για πρόκριση στην τελική φάση. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Καμπετσής ο οποίος μπήκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πέτυχε δυο τέρματα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους "οιωνούς" για τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 στο πρώτο μέρος αλλά με ένα καταπληκτικό δεύτερο 45λεπτο, πέτυχαν τέσσερα τέρματα και πήραν τη νίκη.

Ο Γιάννης Γκούμας έκανε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς και την ήττα από την Ουκρανία καθώς συμπεριέλαβε στο αρχικό σχήμα τον Ρέτσο που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο παιχνίδι αλλά και τους Φουάση, Μπουζούκη, Μιλόγεβιτς και Παυλίδη.

Η Εθνική Ελλάδος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 18' όταν ο Ρέτσος έκανε πέναλτι στον Λαπαλάινεν. Ο Ερεμένκο ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ευστοχώντας και ανοίγοντας το σκορ για τη Φινλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια έχοντας κάποιες καλές τελικές προσπάθειες με τους Ευαγγέλου, Λημνιό και Μπουζούκη αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Ο Γκούμας έκανε μια αλλαγή στο 33' με την είσοδο του Μίγγου αντί του Μιλόγεβιτς ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο παιχνίδι και τον Καμπετσή αντί του Παυλίδη παίζοντας με δυο επιθετικούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Εθνική Νέων να γίνει πιο επιθετική και με πρωταγωνιστή τον επιθετικό του Ολυμπιακού να φτάσει στην ανατροπή. Αρχικά η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 στο 49' με τον Καμπετσή. Το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε ο Παυλίδης στο 62' με τον επιθετικό της Μπόχουμ να κάνει το 2-1.

Το υπέρ σκορ για την Εθνική Ελλάδος έκανε τους παίκτες του Γιάννη Γκούμα να παίξουν ακόμα καλύτερα ενώ στη συνέχεια κυνήγησαν και άλλα τέρματα. Το 3-1 έγινε στο 88' από τον Βρουσάι ενώ στο 90' ο Καμπέτσης διαμόρφωσε το 4-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Νάτσος, Ρέτσος, Ευαγγέλου, Φουάσης, Λάμπρου, Μπουζούκης (46' Καμπετσής), Μιλόγεβιτς (33' Μίγγος), Λημνιός, Βρουσάι, Παυλίδης (78' Μπαστιανός).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Κέτο, Α. Μαένπα, Χάλμε, Πικαράινεν, Βαρμάνεν, Λαπαλάινεν (83' Κάλμαν), Ερεμένκο, Ατακάι (46' Σοισάλο), Ν. Μαένπα, Μοχάμεντ, Γιατούπα (75' Σαντάτ).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Ουκρανίας και πλέον η πρώτη θέση θα κριθεί στο τελευταίο ματς με τους Ολλανδούς που θα διεξαχθεί την Τρίτη (28/3) το απόγευμα στις 18:00 ενώ είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας.

Να θυμίσουμε ότι από τους επτά ομίλους που συγκροτήθηκαν, στα τελικά της διοργάνωσης θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες στη βαθμολογία κάθε ομίλου. Την τελική 8άδα θα συμπληρώσει η Γεωργία ως διοργανώτρια της τελικής φάσης (2-15/7/2017).

Η Βαθμολογία

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΤΣ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
1. Ολλανδία 2 3-0 6
2. Ουκρανία 2 2-2 3
3. Ελλάδα 2 4-3 3
4. Φινλανδία 2 1-5 0
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ