ΕΠΟ

Αλέξης Δέδες: Βιβλία, Τάε Κβον Ντο και μπάλα

Αλέξης Δέδες: Βιβλία, Τάε Κβον Ντο και μπάλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιος είναι ο Αλέξης Δέδες που πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ στην ΕΠΟ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Ένα από τα άφθαρτα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Αλέξης Δέδες, στα 58 του αντιμετωπίζει μίας από τις μεγάλες προκλήσεις της καριέρας του: να βάλει και αυτός την δική του πινελιά στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΚ και ένα από τα έξι μέλη της "Επιτροπής Εξομάλυνσης" που όπως ανακοίνωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης "κλείδωσε" χθες Τετάρτη (26/10) και θα ανακοινωθεί το Σάββατο (29/10) το μεσημέρι, πιθανότατα σε συνέντευξη Τύπου στο Πάρκο Γουδή, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Γεννημένος στις 12 Αυγούστου 1958, είναι παντρεμένος, με δύο κόρες που ζουν στο Λονδίνο. Η μία σπουδάζει εκεί και η άλλη ζει μόνιμα.

ΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Η μεγάλη λατρεία του είναι τα βιβλία. Συλλέκτης ιστορικών και γενικά παλιών βιβλίων, όποτε βρίσκει ελεύθερο χρόνο τον αφιερώνει στο διάβασμα. "Μου αρέσει να διαβάζω. Το 90% του ελεύθερου χρόνου μου που δεν υπάρχει πια, διαβάζω", λέει.

Αγαπάει την παραδοσιακή μουσική και τα δημοτικά συγκεκριμένα, όποτε μπορεί ακούει τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Σινάτρα ενώ είναι fan του Μάνου Χατζιδάκι.

Τηλεόραση δεν βλέπει πολύ, αφού προτιμά όπως προαναφέραμε, τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του να τον αφιερώνει στο βιβλίο.

Παλιότερα ωστόσο, τον αφιέρωνε στο Ταε Κβον Ντο ενώ για ένα διάστημα είχε διατελέσει και γενικός γραμματέας στην Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΟ, EURO 2008!

Ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ αποτελεί τεχνοκράτη με μακρά πορεία στις διεθνείς ομοσπονδίες και είναι παλιός γνώριμος στην ΕΠΟ.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1983 στον «Φίλαθλο» ενώ έχει εργαστεί ακόμη σε «Ελεύθερο Τύπο», «Ελευθεροτυπία» και «Έθνος».

Από το 1990 βρισκόταν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και υπήρξε υπεύθυνος Τύπου (ομοσπονδίας και εθνικής ομάδας) αλλά και υπεύθυνος της αδειοδότησης των ομάδων και επικεφαλής σε διάφορα πρότζεκτ όπως η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας και Τουρκίας για την ανάληψη του Euro 2008 που όμως, δεν είχε αίσιο τέλος. "Έγινα πολύ καλύτερος ποιοτικά μετά από αυτό το project", είχε πει σε ανύποπτο χρόνο.

UEFA, SUPER LEAGUE, AEK ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΟ

Αποχώρησε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον Δεκέμβριο του 2004 για να εργαστεί στην UEFA, της οποίας ήταν στέλεχος από το 1995.

Στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε εργαστεί αρχικά ως εκπρόσωπος Τύπου σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και άλλων διοργανώσεων, ενώ είχε συμμετοχή και στα εκπαιδευτικά προγράμματα της UEFA (μάρκετινγκ, επικοινωνία εθελοντές, ασφάλεια).

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της Super League και τον Απρίλιο του 2014 ανέλαβε γενικός διευθυντής στην ΑΕΚ στην θέση του Γιώργου Ρόκκα και στη συνέχεια το πόστο του διευθύνοντα συμβούλου ενώ ήταν ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην Super League και είχε ψηφιστεί παράλληλα, ως ένας από τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ως μέλος.

Τους τελευταίους 10 μήνες ασχολήθηκε με τις εκλογές της Ομοσπονδίας ως μέλος της αντιπολίτευσης. Οι αρχαιρεσίες όμως, που ήταν προγραμματισμένες αρχικά για την 1η Οκτωβρίου και στη συνέχεια για τις 26 του μήνα, δεν έγιναν ποτέ.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κουτσοκούμνης: "Κλείδωσε η Επιτροπή Εξομάλυνσης"
Μπασινάς: "Δεν έχει γίνει καμία επαφή"
Κρούση στον Αλέξη Δέδε
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ