STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το pre game της 15ης αγωνιστικής

Το pre game της 15ης αγωνιστικής
μπάλα Super League INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Super League δείτε την παράδοση των αναμετρήσεων, διαβάστε δέκα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και θυμηθείτε τα γκολ της προηγούμενης (VIDEOS).

Τελευταία αγωνιστική για το 2015 στην Super League. Όλες οι ομάδες θέλουν θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να πάνε για διακοπές με το κεφάλι τους ήσυχο.

Καλλονή και Πανθρακικός έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους δυο πρώτους της βαθμολογίας (Ολυμπιακός 39 β. και Παναθηναϊκός 28 β.), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι αναμετρήσεις ΠΑΣ - Ξάνθη και Ατρόμητος - Πανιώνιος. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/12

Ατρόμητος - Πανιώνιος 15:00 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 17:15 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΑΕΛ Καλλονής - Ολυμπιακός 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Κυριακή 20/12

ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 15:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Παναιτωλικός - Ηρακλής 17:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΠΑΣ Γιάννινα - Skoda Ξάνθη 17:15 ( NS4 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Δευτέρα 21/12

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Το ποινολόγιο της 15ης αγωνιστικής

ΑΕΚ: Πέτρος Μάνταλος.

Ατρόμητος: Κυριάκος Κυβρακίδης.

Ηρακλής: Μιχάλης Μπουκουβάλας.

ΑΕΛ Καλλονής: Πολ Κεϊτά, Γιώργος Μανούσος, Σάββας Τσαμπούρης.

Ολυμπιακός: Αρτούρ Μαζουακού.

Πανιώνιος: Παναγιώτης Κόρμπος.

Πλατανιάς: Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Πολλά μαζεμένα παιχνίδια

Μετά το τέλος και αυτής της αγωνιστικής το πρόγραμμα θα ζορίσει αρκετά τον Γενάρη. Τα παιχνίδια θα είναι μαζεμένα και σίγουρα όσοι φροντίσουν να ενισχυθούν από νωρίς θα αποκτήσουν ένα μικρό προβάδισμα. Η κλήρωση για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας άλλωστε έφερε δυνατά ζευγάρια.

2) Να σταματήσει το αρνητικό σερί

Ο Δεκέμβριος δεν είναι καλός μήνας για τον Αστέρα. Η ομάδα της Αρκαδίας μετρά τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα Ελλάδας και ο Στάικορ Βεργέτης θέλει το τρίποντο στην Βέροια έτσι ώστε να αλλάξει η ψυχολογία. Εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι υπάρχει και το βαθμολογικό. Φέτος η μάχη για τα πλέι οφ έχει ανάψει για τα καλά, οπότε τυχόν χαμένοι βαθμοί μπορεί να κοστίσουν στο τέλος της περιόδου. Είναι φανερό πάντως πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση τον Γενάρη.

3) Νίκη και... βλέπουμε

Ο Ατρόμητος επιτέλους κέρδισε μετά από έξι σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το Σάββατο η ομάδα του Περιστερίου φιλοξενεί τον Πανιώνιο και με τρίποντο θα μειώσει τη διαφορά από την πρώτη πεντάδα. Σίγουρα έτσι όπως τα... έκαναν τα πλέι οφ μοιάζουν δύσκολη υπόθεση, όμως μην ξεχνάμε πως ο Ατρόμητος έχει ποιοτικές λύσεις σε όλες τις γραμμές, ενώ τον Γενάρη θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση ( το όνομα του Μερεμπασβίλι παίζει ξανά δυνατά στο προσκήνιο). Βέβαια ο Ιστορικός δεν είναι εύκολος αντίπαλος, οπότε αναμένουμε ωραίο παιχνίδι.

4) Δεν αρέσει, αλλά κερδίζει

Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι δεν είναι μουσική για τα αυτιά. Παρόλα αυτά κερδίζει και μάλιστα το κάνει απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Πλέον οι πράσινοι έχουν αποκτήσει ψυχολογία και μαζί έναν Εσιέν που δείχνει πως από το 2016 θα δώσει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα. Η Κομοτηνή όμως είναι δύσκολη έδρα και ο Πανθρακικός αρκετά ανεβασμένος. Αν περάσουν και από εκεί οι πράσινοι, τον Γενάρη έχουν την ευκαιρία για μία νέα αρχή.

5) Τον πρώτο λόγο Σαββίδης

Μπορεί στον ΠΑΟΚ να έχουν ένα σωρό στελέχη που ασχολούνται με το μεταγραφικό και οργανωτικό κομμάτι, ο άνθρωπος που θα πει την τελευταία κουβέντα ωστόσο παραμένει ο Ιβάν Σαββίδης. Έτσι όλοι κρέμονται από τα χείλη του ενόψει του Ιανουαρίου. Με βάση την ιστορία, ο ΠΑΟΚ αργεί αρκετά να ολοκληρώσει τις μεταγραφές του και αυτό δεν βγαίνει σε καλό. Φέτος όλοι ελπίζουν σε κάτι διαφορετικό.

6) Έρχονται αλλαγές

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Γράψαμε και την προηγούμενη εβδομάδα πως ο Μάρκο Σίλβα αισθάνθηκε "προδομένος" από κάποιους παίκτες που πλέον βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο Πορτογάλος θέλει να πετύχει και γι αυτό δεν ανέχεται "επαναστάσεις". Ακόμα κι αν πρόκειται για δικά του παιδιά. Εκτός από τους γνωστούς ενδιαφέρον έχουν και οι περιπτώσεις των Κολοβού, Γιαννιώτα, Γούτα. Ο πρώτος κερδίζει έδαφος, ο δεύτερος δεν θέλει να πάει δανεικός, ενώ ο τρίτος θα πάει δανεικός ΜΟΝΟ στο εξωτερικό. Ειδικότερα στην τελευταία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα βιασύνης.

7) Θέλει ενίσχυση η Βέροια

Περίεργη η κατάσταση στην "βασίλισσα". Παίκτες πάνε, παίκτες έρχονται. Το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, οπότε μία νέα γκέλα με τον Αστέρα ίσως φέρει αλλαγές. Και οι αλλαγές θα είναι στον πάγκο. Πρέπει να σημειώσουμε πως η Βέροια δεν έχει κερδίσει ακόμα στην έδρα της (2 ισοπαλίες, 5 ήττες), οπότε το τρίποντο κρίνεται αναγκαίο. Και βαθμολογικά.

8) Ευκαιρία για τον Τσιμίκα

Ο Μάρκο Σίλβα πήρε στην αποστολή για το ματς με την Καλλονή την νεαρό Τσιμίκα (διαβάστε τι είπε γι αυτόν ο Μιχάλης Γρηγορίου στο Sport24.gr ) ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο Ελλάδας. Με δεδομένο πως ο Μαζουακού είναι τιμωρημένος και οι "σαρδέλες" έχουν πολλές απουσίες, η παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Οι ερυθρόλευκοι τα πάνε εξαιρετικά πάντως απέναντι στην Καλλονή με 4 νίκες και 15 γκολ ενεργητικό/μηδέν παθητικό!

9) Μίστερ φάουλ

Ας μείνουμε στον Ολυμπιακό. Ποιος είναι ο καλύτερος εκτελεστής στημένων φάσεων στους πρωταθλητές Ελλάδας; Ο Τσόρι ή μήπως ο Φορτούνης; Κανένας από τους δυο. Για την ακρίβεια ο παίκτης που αναφερόμαστε έχει πετύχει όσα γκολ-φάουλ έχουν μαζί ο Αργεντινός με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Η απάντηση για το ποιος είναι εδώ.

10) Δεν παίζει, αλλά... "παίζει" του Κουλιμπαλί

Ο Γάλλος αμυντικός του Πλατανιά είναι τιμωρημένος για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τεράστια απώλεια για την ομάδα της Κρήτης, αφού αποτελεί, ίσως, τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του Γιώργου Παράσχου. Παρόλα αυτά το όνομα του "παίζει" δυνατά ενόψει Γενάρη για ομάδες του εξωτερικού. Τόσο από την Πολωνία όσο και για το Βέλγιο. Θα φέρει μάλιστα και καλά χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

"Προϊστορία" των αναμετρήσεων

Σάββατο 19/12

Ατρόμητος - Πανιώνιος 15:00

Μοιρασμένα τα πράγματα με ένα μικρό προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Ο Ατρόμητος μετρά 8 νίκες, 2 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ 5 φορές νίκησε ο Πανιώνιος. Βέβαια η ομάδα του Περιστερίου μετρά τέσσερις νίκες, ενώ στα δυο τελευταία ματς (στο Περιστέρι) έχει πετύχει επτά γκολ. Ο Πανιώνιος έχει σκοράρει μόλις δυο φορές σε αυτό το διάστημα. Γενικότερα τα παιχνίδια αυτά είτε έχουν μεγάλο σκορ (όβερ 3.5), είτε πάνε σε 1-0, 0-1. Το σκορ 2-1/1-2 επίσης εμφανίζεται αρκετά συχνά και στις δυο έδρες.

Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 17:15

Λίγα παιχνίδια. Η Βέροια μετρά 3 νίκες, 1 παιχνίδι ήρθε ισόπαλο, ενώ 1 φορά κέρδισε ο Αστέρας. Γενικότερα η κάθε ομάδα τα πηγαίνει καλά στην έδρα της. Σε αυτές τις τρεις νίκες, η "βασίλισσα" δεν έχει δεχθεί γκολ, όπως και στην ισοπαλία στην Βέροια. Τέλος από τα συνολικά δέκα παιχνίδια (εντός/εκτός) μόλις τρεις φορές είχαμε όβερ. Αξίζει να σημειώσουμε πως στα τρία από τα πέντε παιχνίδια στην Τρίπολη, ο Αστέρας είδε τρεις φορές κόκκινη κάρτα.

ΑΕΛ Καλλονής - Ολυμπιακός 19:30

Ελάχιστα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός μετρά το απόλυτο με τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν δεχθεί καν γκολ, ενώ έχουν πετύχει 15!

Κυριακή 20/12

ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 15:00

Μαντέψτε. Κι εδώ λίγα ματς! Σε τρεις αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει αντίστοιχες νίκες χωρίς μάλιστα να δεχθεί κάποιο γκολ. Συνολικά σε έξι ματς, έχει πετύχει πέντε νίκες, ενώ μία φορά κέρδισε ο Πλατανιάς με σκορ 2-1 στην Κρήτη. Μοιρασμένα τα άντερ/οβερ (από τρία). Τρεις κόκκινες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Παναιτωλικός - Ηρακλής 17:15

Ενδιαφέροντα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων. Ο Παναιτωλικός έχει κερδίσει 3 παιχνίδια, 2 φορές νίκησε ο Ηρακλής και 1 φορά είχαμε ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις. Σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας τελευταία φορά που συναντήθηκαν μεταξύ τους οι δυο ομάδες ήταν το 1977 με το ματς να λήξει ισόπαλο. Στα τελευταία τρία παιχνίδια μεταξύ τους, στην Β Εθνική, είχαμε τέσσερις κόκκινες κάρτες!

ΠΑΣ Γιάννινα - Skoda Ξάνθη 17:15

Ναι μεν ο ΠΑΣ δεν χάνει, αλλά δεν κερδίσει κιόλας εύκολα. Σε δέκα παιχνίδια στα Γιάννενα σε όλες τις διοργανώσεις, ο ΠΑΣ μετρά 4 νίκες, 5 φορές είχαμε ισοπαλία, ενώ 1 φορά νίκησε η Ξάνθη. Η νίκη των Ακριτών έγινε το 2011 με σκορ 2-0 (στα Γιάννενα πάντα). Στα τελευταία επτά παιχνίδια (εντός/ εκτός) η Ξάνθη δεν έχει κερδίσει! Στα τελευταία δυο ματς δεν είχαμε νικητή, ενώ για ένα διάστημα οι δυο τους μέτρησαν έξι σερί ισοπαλίες!

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 19:30

Δύσκολα βγαίνει το "Χ". Σε έξι παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τέσσερις φορές, ενώ δυο ο Πανθρακικός. Γενικότερα σε 11 ματς, έχουμε μία ισοπαλία και αυτή με σκορ 1-1 στην έδρα των πράσινων. Πέρσι οι "κροκόδειλοι" κέρδισαν με 2-1 με τις δυο ομάδες να μένουν με δέκα παίκτες. Ιγκόρ και Τζάνης τα γκολ για τον Πανθρακικό.

Δευτέρα 21/12

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 19:30

Κλείνουμε με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ΑΕΚ μετρά 12 νίκες και μία ο Λεβαδειακός. Την πέτυχε μάλιστα την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες στην έδρα της Ένωσης με σκορ 1-0. Συνήθως η ΑΕΚ πετυχαίνει τρία+ γκολ. Πολλές κάρτες και σε αυτό το ματς.

Τα γκολ της 14ης αγωνιστικής

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ