ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα ζευγάρια των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα ζευγάρια των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας
INTIME SPORTS

Δεν έβγαλε κάποιο μεγάλο ντέρμπι η κλήρωση για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Δείτε ποιά είναι τα 8 ζευγάρια που προέκυψαν.

Όπως αναμενόταν ,από τη στιγμή που οι 16 ομάδες είχαν τοποθετηθεί σε δύο γκρουπ, με τους 8 πρώτους των ομίλων να βρίσκονται στο γκρουπ των "ισχυρών" και τους 8 δεύτερους των ομίλων να σχηματίζουν το γκρουπ των "αδυνάτων", η κλήρωση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έβγαλε κάποιο παραδοσιακό ντέρμπι.

Θυμηθείτε πως εξελίχτηκε η διαδικασία της κλήρωσης.

Παρόλα αυτά έχουμε αρκετά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με τον κάτοχο του τροπαίου, Ολυμπιακό, να αντιμετωπίζει τα Χανιά, τον Παναθηναϊκό να "πέφτει πάνω" στον ΠΑΣ Γιάννινα, την ΑΕΚ να συναντάει τον Λεβαδειακό, τον ΠΑΟΚ να κοντράρεται με την Καλλονή και τον Ηρακλή να αναμετράται με τη Βέροια.

"Δεν είχαμε προτίμηση σε αντίπαλο. Είναι μία εύκολη κλήρωση. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που κυνηγά όλα τα τρόπαια. Καλές γιορτές σε όλους", δήλωσε στο περιθώριο της κλήρωσης ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη, να αναφέρει:

"Η ΑΕΚ προχωρά με σεβασμό στην ιστορία και το παρόν της. Στόχος είναι να προχωρήσουμε πάνω στη γραμμή και στους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή και το Κύπελλο είναι μέσα σε αυτούς".

Μίνι μπέρδεμα στο ξεκίνημα της διαδικασίας

Να πούμε πως είχε επικρατήσει στο ξεκίνημα μια μικρή σύγχυση και μπέρδεμα, διότι μετά τον Εργοτέλη δεν ακούστηκε ποτέ το όνομα του Πανιωνίου, αλλά εκείνο της Βέροιας που ήταν επίσης στο β' γκρουπ δυναμικότητας. Το όνομα των "κυανέρυθρων" δεν ακούστηκε δυνατά και αυτό πήρε... ντόμινο και το δεύτερο ζευγάρι της Βέροιας με τον Ηρακλή μέχρι να δούμε τι ακριβώς συνέβη και ποιος κληρώθηκε με ποιον.

Εντέλει, όλα διευθετήθηκαν στη συνέχεια και η διαδικασία προχώρησε κανονικά. Δεν υπήρξε άλλωστε κάποια διαμαρτυρία από τους εκπροσώπους των ομάδων, απλά έγινε δυσκολότερη η δουλειά των δημοσιογράφων που κάλυπταν εκείνη την στιγμή την κλήρωση. Το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε, αφορούσε τα δυο πρώτα ζευγάρια της κλήρωσης, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για την διαδικασία, απλά θα έπρεπε να ακούγονται πιο καθαρά τα ονόματα των ομάδων, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Αναλυτικά τα 8 ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα:

Εργοτέλης - Πανιώνιος

Πλατανιάς - Ατρόμητος

Χανιά - Ολυμπιακός

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός

Λεβαδειακός - ΑΕΚ

ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης

ΑΕΛ Καλλονής - ΠΑΟΚ

Βέροια - Ηρακλής

* Σημειώνεται πως τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο τριήμερο 5, 6 και 7 Ιανουαρίου ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν στις έδρες των "δυνατών" στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ