STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το pre game της 14ης αγωνιστικής

Το pre game της 14ης αγωνιστικής
Μπάλα INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Super League δείτε την παράδοση των αναμετρήσεων, διαβάστε δέκα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και θυμηθείτε τα γκολ της προηγούμενης (VIDEOS).

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς το τέλος της σεζόν και τη διακοπή των Χριστουγέννων. Το τριήμερο που ακολουθήσει δεν έχουμε κάποιο μεγάλο ντέρμπι, όμως υπάρχουν ματς με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Πανιώνιος φιλοξενεί την ΑΕΚ σε μία πάντα "ιδιαίτερη" αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα και ο Λεβαδειακός τον ΠΑΟΚ. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/12

Ηρακλής - Πανθρακικός 15:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 17:15 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πανιώνιος - ΑΕΚ 19:30 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Κυριακή 13/13

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 15:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ξάνθη - Βέροια 17:15 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ατρόμητος - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Δευτέρα 14/12

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Το ποινολόγιο της 14ης αγωνιστικής

Ατρόμητος: Φερνάντο Γοδόι, Νίκος Λαζαρίδης.

Βέροια: Ράντοσλαβ Μαγέφσκι.

Ηρακλής: Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, Κερέμ Μπουλούτ.

Παναιτωλικός: Λεάντρο Καπέλ, Μάρκο Μαρκόφσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αλέξης Μιχαήλ, Ναδάλες.

Ξάνθη: Δήμος Μπαξεβανίδης.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ

Ο "δικέφαλος" βρίσκεται σε καλό φεγγάρι ειδικότερα μετά το σπουδαίο διπλό στην Γερμανία επί της Ντόρτμουντ. Δεν θέλει πολύ όμως να χαλάσει το κλίμα αν έρθει αρνητικό αποτέλεσμα στην Λιβαδειά. Οι γηπεδούχοι έχουν πολλές και σημαντικές απουσίες, οπότε δικαιολογίες δεν υπάρχουν για την ομάδα του Τούντορ. Πάντως στον ΠΑΟΚ πρέπει να προβληματιστούν με τις θλάσεις. Ο ένας μετά τον άλλο πέφτει θύμα θλάσης, λες και είναι... συνάχι. Κάτι δεν πάει καλά.

2) Ματς ψυχολογίας στην Λεωφόρο

Αν παραμείνει το -3 για τους πράσινους, το ματς με τον Αστέρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τα πλέι οφ. Με νίκη οι πράσινοι αφήνουν αρκετά πίσω τους Αρκάδες και κοιτούν ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση. Με ήττα ο Αστέρας θα αρχίσει να αισθάνεται πίεση, αφού πίσω του υπάρχουν ομάδα που ανεβαίνουν και μάλιστα την 14η αγωνιστική έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν το τρίποντο (Πλατανιάς, Ξάνθη, Ηρακλής). Όποιος χάσει λοιπόν θα αρχίσει να ανησυχεί.

3) Δεύτερο ντέρμπι παραμονής

Ο Ατρόμητος έχασε τα άχαστα στο Αγρίνιο και έμεινε στο 1-1 με τον Παναιτωλικό. Πλέον βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και την Καλλονή. Την Καλλονή που φιλοξενεί στο Περιστέρι την Κυριακή. Στο μυαλό του Τραϊανού Δέλλα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Μία νίκη που θα... ξορκίσει τα φαντάσματα και θα δώσει άλλο αέρα ενόψει του δεύτερου γύρου. Οι περιστεριώτες έχουν δυο κολλητά ματς στην έδρα τους και με δυο νίκες μπορούν να σκαρφαλώσουν στην βαθμολογία. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα εξάλλου.

4) Τραγική εικόνα η Βέροια

Η "προϊστορία" λέει πολλά γκολ στο ματς της Ξάνθης με την Βέροια. Και αυτό γιατί η "βασίλισσα" πετυχαίνουν τουλάχιστον δυο γκολ τα τελευταία χρόνια. Βέβαια για ποια Βέροια μιλάμε; Ξεκίνησε τη σεζόν με Τάτο, Παυλίδη, Μερεμπασβίλι και Αμπντούν και συνεχίζει με... κανέναν (ο Αλγερινός είναι στο μένω δεν μένω). Αν τα καταφέρει και φέτος στην Ξάνθη τι να πούμε. Ο Χρήστος Πανόπουλος θα πρέπει να πάρει σκούπα και φαράσι. Πάντως μία ήττα ακόμα θα φέρει τελικά σε δύσκολη θέση του Γιώργο Γεωργιάδη που την γλύτωσε την προηγούμενη αγωνιστική.

5) Κρας τεστ

Η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πουγέτ κάνει... γούστα. Σκοράρει συχνά, αλλά τρώει και φάσεις. Μπορεί να μην έχει φανεί στα τελευταία παιχνίδια λόγω των αντιπάλων, όμως στην Νέα Σμύρνη θα φανεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν θα πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένες αρχές του ο Ουρουγουανός. Χαρακτηριστικά να πούμε πως στο ματς με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ, οι "σαρδέλες" έκαναν 14 τελικές, έναντι 12 της ΑΕΚ παρότι η Ένωση νίκησε με 3-0. Το ματς λοιπόν είναι ένα καλό τεστ.

6) Θες απεργία; Πάρε -3

Σύμφωνα με την ΕΠΟ πάντα. Οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν "ατομική βόμβα" για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, όμως η ομοσπονδία δεν θέλει καν να το σκέφτεσαι και προειδοποίησε. Μείον τρεις σε κάθε ομάδα που δεν θα παίξει στο Κύπελλο.

7) Θέλει και λίγο τύχη

Ο Πανθρακικός από το ξεκίνημα της σεζόν δεν παίζει κακό ποδόσφαιρο. Το αντίθετο μάλιστα. Η έλευση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου όμως φαίνεται πως έχει λειτουργήσει θετικά και στο ψυχολογικό κομμάτι με τους "κροκόδειλους" να παρουσιάζονται εξαιρετικοί και να μην παρατάνε κανένα παιχνίδι. Λέτε να δούμε καμία έκπληξη στην Θεσσαλονίκη λοιπόν; Μόλις τρεις βαθμούς από την σωτηρία βρίσκεται η ομάδα εξάλλου.

8) Να ξεσπάσει

Μπορεί η Άρσεναλ να είναι ένας σημαντικός αντίπαλος για κάθε ελληνική ομάδα, ο αποκλεισμός και το πως ήρθε ειδικότερα στο "Καραϊσκάκης" άφησε πικρή γεύση στον κόσμο των ερυθρολεύκων. Το ματς με τον Παναιτωλικό είναι μία καλή ευκαιρία για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να ξεχάσει τον αποκλεισμό και να αφήσει το 2015 με θετική ενέργεια. Έχει ενδιαφέρον η ενδεκάδα πάντως, γιατί κάποιοι παίκτες "πρόδωσαν" τακτικά τον Πορτογάλο.

9) Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη Λεωφόρο

Ο 34χρονος επιθετικός δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη με αποτέλεσμα ο Στάικος Βεργέτης να τον βάλει βασικό κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς ο Γιάννου είχε παίξει τρεις μέρες νωρίτερα στην Πράγα. Πιθανότατα να κάνει το ίδιο και στη Λεωφόρο, καθώς ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έπαιξε σε όλο το ματς με τη Σάλκε. Έτσι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στη Λεωφόρο, κόντρα στην ομάδα που συνδέθηκε και από την οποία δεν αποχώρησε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

10) Βέλλιος για μεγάλα πράγματα

Ο Απόστολος Βέλλιος πήρε την σωστή απόφαση το καλοκαίρι να επιστρέψει σε γνώριμο έδαφος. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και τον Ηρακλή. Άργησε λίγο είναι η αλήθεια να πάρει μπρος, όμως πλέον αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο φορ στο πρωτάθλημα. Με διαφορά από τον δεύτερο. Αν συνεχίσει έτσι στα επόμενα 2-3 παιχνίδια, μην σας κάνει εντύπωση αν έρθει επίσημη πρόταση τον Γενάρη με καλά χρήματα. Ο ίδιος πάντως θα σκεφτεί καλά το επόμενο βήμα. Σε ομάδα δηλαδή που θα θεωρείται μέσα στις 1-2 πρώτες λύσεις.

Η "προϊστορία" των αναμετρήσεων

Σάββατο 12/12

Ηρακλής - Πανθρακικός 15:00

Μόλις τέσσερα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων με το τελευταίο να είναι το 2010. Γενικότερα ο Ηρακλής μετρά δυο νίκες, μία ο Πανθρακικός, ενώ μία φορά είχαμε ισοπαλία. Στα τελευταία δυο παιχνίδια είχαμε επτά γκολ! Πολλές κάρτες κρύβουν οι δυο αναμετρήσεις, ενώ στο τελευταίο ματς είχαμε και αποβολή (ο Μπελέκ).

Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 17:15

Κι εδώ σχετικά λίγες αναμετρήσεις. Έξι τον αριθμό εντός/εκτός. Ο ΠΑΣ παραμένει αήττητος! Μετρά τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Μία μόλις φορά είχαμε όβερ και αυτό οριακά (2-1 το σκορ). Χαρακτηριστικό των αναμετρήσεων ο ελάχιστος κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο. Οι τρεις νίκες για την ομάδα των Ιωαννίνων ήρθαν στο γκολ (1-0, 1-0 και 1-2). Επτά γκολ, επτά διαφορετικοί σκόρερ σε δυο χρόνια.

Πανιώνιος - ΑΕΚ 19:30

Σχετικά καλή παράδοση για την Ένωση στην Νέα Σμύρνη. Μετρά 26 νίκες. 16 φορές έχει κερδίσει ο Πανιώνιος και 16 φορές είχαμε ισοπαλία. Στα τελευταία πέντε ματς (εντός/εκτός) η ΑΕΚ μετρά τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Στα τελευταία επτά παιχνίδια είχαμε μόνο άντερ, ενώ το σκορ 1-0/0-1 έχει έρθει τέσσερις σερί φορές και πέντε στα τελευταία έξι παιχνίδια! Η πλάκα είναι πως πριν από τα επτά σερί άντερ, είχαμε εννέα σερί όβερ και μάλιστα... βαρβάτα. Με σκορ 3-2/3-1/5-0/2-2 κτλπ. Αυτά ανεξαρτήτως έδρας. Τέλος, στα τελευταία έξι παιχνίδια στην Νέα Σμύρνη ο ΑΕΚ έχει μόλις μία νίκη, τρεις έχει ο Πανιώνιος και τα υπόλοιπα ισοπαλίες.

Κυριακή 13/13

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 15:00

Το απόλυτο μετρά ο Ολυμπιακός στην έδρα του με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Πέντε παιχνίδια, πέντε νίκες. Στις τρεις τελευταίες, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν από δυο γκολ. Το μόνο που έχει κατορθώσει ο Παναιτωλικός στην έδρα του, είναι να πάρει δυο "Χ" με 0-0. Πολλές οι κάρτες στα μεταξύ τους ματς, οι περισσότερες για τα "καναρίνια".

Ξάνθη - Βέροια 17:15

Καλή παράδοση για την Ξάνθη. Μετρά 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 φορές έχει κερδίσει η Βέροια. Τα τελευταία δυο διπλά της "βασίλισσας" ήταν κολλητά. Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μέσα στο 2013 με το ίδιο σκορ μάλιστα (0-2)! Γενικότερα η Βέροια σκοράρει τουλάχιστον δυο γκολ ανεξαρτήτου έδρας στα έξι από τα τελευταία επτά ματς. Όλα αυτά σε διάστημα δυο ετών. Τα σκορ 2-0/0-2 και 3-2 εμφανίζονται αρκετά συχνά.

Ατρόμητος - ΑΕΛ Καλλονής 17:15

Μόλις τέσσερα παιχνίδια. Ο Ατρόμητος μετρά δυο νίκες και δυο ήρθαν ισόπαλα. Κανένα όβερ, τέσσερα διαφορετικά σκορ (1-1, 0-0, 2-0 και 0-1). Μία αποβολή έχουμε και σχετικά λίγες κάρτες. Και τα πέντε γκολ έχουν μπει με σουτ από τα μεταξύ τους ματς.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 19:30

Σχετικά καλή παράδοση για τους πράσινους. Ναι μεν δεν έχουν χάσει ποτέ σε πέντε παιχνίδι από τους Αρκάδες, όμως μετρούν πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες. Γενικότερα (εντός/εκτός) στα τελευταία τέσσερα ματς είχαμε τρεις ισοπαλίες. Ο Αστέρας έχει τσιμπήσει βαθμό από τον Παναθηναϊκό στα τελευταία δυο παιχνίδια στην Λεωφόρο. Πέρσι στο 0-0 και πρόπερσι στο 2-2, όπου Μπεργκ και Μπαράλες πέτυχαν από δυο γκολ. Ο Αστέρας σε 21 παιχνίδια (εντός/εκτός) μετρά μόλις δυο νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0).

Δευτέρα 14/12

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 19:30

Μοιρασμένα τα πράγματα. Από έξι νίκες για την κάθε ομάδα, ενώ τέσσερις φορές είχαμε ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ σκοράρει στην Βοιωτία αρκετά συχνά (συνήθως δυο γκολ), ενώ όταν χάνει δέχεται τρία ή τέσσερα γκολ! Στα τελευταία ματς τουλάχιστον. Η κόκκινη κάρτα εμφανίζεται σχετικά συχνά.

Τα γκολ της 13ης αγωνιστικής

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ