STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-0
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 του Αστέρα και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τραγική εκτός έδρας η ομάδα της Τρίπολης, μετράει 7 ήττες σε ισάριθμα ματς. Δείτε γκολ και στιγμιότυπα.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Πανιώνιο να φτάσει σε άνετη επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα που σήμανε τη δεύτερη μόλις επιτυχία των "κυανέρυθρων" στις 11 τελευταίες αγωνιστικές αλλά και τη δεύτερο "τρίποντο" στα 8 εντός έδρας ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα.

Τον δρόμο για τη νίκη των γηπεδούχων έδειξε στο 42' ο Κολοβός με το πρώτο τέρμα στην καριέρα του (ωραίο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χακόμπο), ενώ εκείνος που "αποτελείωσε" τους Αρκάδες ήταν στο 77' ο Γουνδουλάκης με πλασέ εντός περιοχής.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα μπορούσε μάλιστα να κάνει και νωρίτερα το 2-0, αν ο Κούτσι δεν ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα στο 74', όταν και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας έδειξε λίγα πράγματα επιθετικά στη Νέα Σμύρνη και "τιμωρήθηκε", με την ομάδα της Τρίπολης να είναι μακράν η χειρότερη της φετινής Super League εκτός έδρας, με 7 ήττες σε ισάριθμα ματς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Πανιώνιος έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί που "έτρεχε" στα τέσσερα τελευταία ματς απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, μετρώντας μέχρι πρότινος 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Δείτε το live του αγώνα στο Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Σαραϊδάρης)

Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης, Λ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Α. Κουτσιαυτής (Άρτας) / Θ. Γκαϊτατζής (Δράμας)

Ο καιρός στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Πετκάκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κβιρκβέλια, Μιλοβάνοβιτς (62' Αμπντουλάγεβ), Ρόκας, Σάμαρης, Σκέμπρι, Κολοβός (69' Γουνδουλάκης), Κούτσι (89' Αναστασόπουλος)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Κωστούλας (81' Κουρμπέλης), Πιπίνης, Φορμίκα, Ουσέρο, Άλβαρες (29' Χούλι), Μπρέσκα, Ράγιο, Αρσενίεβιτς (46' Σολάκης), Περόνε

Κίτρινες κάρτες: Κούτσι (59'), Σάμαρης (68') / Φορμίκα (33'), Ράγιος (90')

Σκόρερ: Κολοβός (42'), Γουνδουλάκης (77')

Χαμένο πέναλτι: Κούτσι (74')

Κυνήγησε (περισσότερο) το γκολ, το βρήκε με Κολοβό

Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στο χορτάρι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αξιόλογες φάσεις στις δύο εστίες από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 4' με σουτ του Κολοβού εντός περιοχής που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Αστέρας απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Αρχικά, το διαγώνιο σουτ του Αρσενίεβιτς έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Σιδεράκη, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Αρσενίεβιτς επιχείρησε λόμπα σχεδόν από τη σέντρα, που δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός μέχρι το 20λεπτο και σε εκείνο το σημείο οι δύο τερματοφύλακες βρέθηκαν σε... δύσκολη θέση.

Στο 21' ο Αρσενίεβιτς έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Μπρέσκα αλλά την έστειλε άουτ, ενώ στο 22' ο Κούτσι δεν πρόλαβε να βάλει έγκαιρα το πόδι του στην σέντρα του Κολοβού, για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Πανιώνιο να έχει όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να δημιουργήσει, την ώρα που ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να φτάσει στο γκολ.

Τελικά, η ελαφριά υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 42': ο Πετκάκης έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα πριν φτάσει στον Κολοβό, και εκείνος νίκησε με δυνατό σουτ τον Χακόμπο, γράφοντας το 1-0 με το πρώτο του γκολ με την κυανέρυθρη φανέλα.

Δεύτερο γκολ και... δεύτερη εντός έδρας νίκη για Πανιώνιο

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο μέρος ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, και θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-1 αν τα δυνατά σουτ εκτός περιοχής των Τσαμπούρη (51') και Ράγιο (56') δεν έφευγαν λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος ισορρόπησε το παιχνίδι έχοντας σε πολύ καλή ημέρα (δημιουργικά) τον Σάμαρη, και στο 73' του δόθηκε "χρυσή" ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι, όταν ο Περόνε βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή από σουτ του Αμπντουλάγεβ και ο Κουκουλάκης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Κούτσι όμως δεν ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα, καθώς έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο, συντελώντας στην παράταση της αγωνίας.

Αυτή πάντως εξαλείφτηκε στο 77ο λεπτό, όταν ο Γουνδουλάκης έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Σάμαρη, και με πλασέ σιγούρεψε το τρίποντο για τον Πανιώνιο, γράφοντας το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, "κόπηκαν τα πόδια" των φιλοξενουμενων που δεν είχαν πλέον κουράγιο να διεκδικήσουν κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι, με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να κρατούν με σχετική άνεση την υπερπολύτιμη για αυτούς νίκη.

Μοναδική στιγμή που ένιωσε απειλή η "κυανέρυθρη" άμυνα ήταν στο 86' στο απευθείας φάουλ του Ουσέρο που απέκρουσε με δυσκολία ο Σιδεράκης, ενώ στο 90' ο Σκέμπρι λίγο έλειψε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του, με το σουτ του εντός περιοχής να φεύγει άουτ.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο Πανιώνιος είναι σε καλό δρόμο σύμφωνα με τον Άκη Μάντζιο , ο οποίος προανήγγειλε στην συνέντευξη Τύπου την επιστροφή του Φερνάντεζ στους "κυανέρυθρους".

Ο Πανιώνιος δίκαια πήρε τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς η ομάδα της Αρκαδίας είχε πολλά προβλήματα στην αμυντική της γραμμή, όπως τόνισε ο Σάκης Τσιώλης . Επίσης στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στα εκτός έδρας ματς και τις μεταγραφές

Στατιστικά Αγώνα

2

Γκολ

0

1

Ασίστ

0

12

Τελικές προσπάθειες

11

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

6

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

8

1

Κεφαλιές

1

2

Αποκρούσεις

1

15

Επεμβάσεις

18

18

Κλεψίματα

29

20

Φάουλ

25

4

Οφσάιντ

1

3

Κόρνερ

4

76

Λάθη

64

6/22

Γεμίσματα

5/20

Το φιλμ του αγώνα

4': Ο Κολοβός ελίχτηκε υπέροχα από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, το σουτ του όμως έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χακόμπο.

5': Διαγώνιο σουτ του Αρσενίεβιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

5': Ο Περόνε επιχείρησε με φιλόδοξη λόμπα λίγο κάτω από τη σέντρα να "κρεμάσει" τον Σιδεράκη, η μπάλα πέρασε άουτ.

12': Τακουνάκι του Σκέμπρι μέσα από την περιοχή, απομάκρυναν οι αμυντικοί του Αστέρα.

21': Σέντρα του Μπρέσκα από τα αριστερά, ο Αρσενίεβιτς κέρδισε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα άουτ.

22': Ο Κολοβός έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ο Κούτσι δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να μπει στην πορεία της μπάλας.

42': ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ! Ο Πετκάκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ'όλους και έφτασε στον Κολοβό, ο οποίος με δυνατό αριστερο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Χακόμπο.

51': Δυνατό σουτ του Τσιαμπούρη εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη.

56': Σουτ του Ράγιο έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

57': Κεφαλιά Σιόβα μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα άουτ.

73': Χαμένο πέναλτι για τον Πανιώνιο! Ο Αμπντουλάγεβ κέρδισε πέναλτι όταν σουτ του βρήκε στο χέρι του Περόνε, αλλά ο Κούτσι που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο.

78': ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ! Ωραία ατομική ενέργεια από τον Σκέμπρι και κάθετη πάσα για τον Σκέμπρι, από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Γουνδουλάκης, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

86': Ο Σιδεράκης απέκρουσε ασθενώς το συρτό δυνατό σουτ του Ουσέρο και ο Σιόβας απομάκρυνε σε κόρνερ το γύρισμα του Σολάκη.

90': Ο Σκέμπρι έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του, με το βολ πλανέ του από το ύψος του πέναλτι (μετά από πάσα του Γουνδουλάκη) να περνάει ψηλά άουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ