STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-0

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-0
INTIME SPORTS

Με πρωταγωνιστή τον Μασάντο που "σέρβιρε" και σκόραρε, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ (2-0) με σβηστές μηχανές και επέστρεψε στις νίκες. Αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στους Κρητικούς ο διαιτητής. Διαβάστε τον MVP και τον αδύναμο κρίκο.

Μετά από την ισοπαλία στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο "σπίτι" του και μαζί επέστρεψαν και τα νικηφόρα αποτελέσματα. Θύμα των Πειραιωτών έπεσε ο ΟΦΗ, που προσπάθησε να κάνει ζημιά στο Φάληρο, όμως δεν τα κατάφερε.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν... δίδαξαν ποδόσφαιρο, όμως παίζοντας ουσιαστικά και έξυπνα πήραν μια εύκολη νίκη και πλέον ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη με την Μονπελιέ (Τρίτη 6/11, 21:45).

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 9η αγωνιστική της Superleague.

Τον δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Μήτρογλου και σφράγισε ο Πάουλο Μασάντο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Ο Πορτογάλος ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και πραγματοποίησε μια εμφάνιση που του έλειπε και σίγουρα θα του ανεβάσει την ψυχολογία.

Ντεμπούτο ως βασικός έκανε ο Βλαχοδήμος αφήνοντας καλές εντυπώσεις, ενώ και ο Φέισα ξεκίνησε πρώτη φορά φέτος στην αρχική ενδεκάδα και ήταν εξίσου καλός, αφού έκοψε πολλές φάσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ ήταν κάθε άλλο παρά κακός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αφού απείλησε κάποιες φορές, ήταν σωστός αμυντικά στις περισσότερες φάσεις, ενώ δικαιούνταν ένα πέναλτι αλλά ο διαιτητής το αρνήθηκε. Ο Φετφατζίδης ανέτρεψε τον Ιωαννίδη στο 75', όμως ο Αμπάρκιολης έδειξε να συνεχιστεί το ματς, ενώ και το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ξεκίνησε από φάουλ αμφισβητούμενο.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

Τέταρτος διαιτητής: Μαντάκης(Ημαθίας)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Γκρέκο, Φέισα, Αμπντούν (87' Λυκογιάννης), Βλαχοδήμος (72' Φετφατζίδης), Μασάντο, Μήτρογλου (80' Πάντελιτς).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ιωαννίδης, Μπανούσης (61' Μπούρμπος), Σόουζα (73' Σαρ), Βάντο, Λαμπρόπουλος, Ζαχαράκης, Κουρδάκης, Κουτσιανικούλης, Βιτώρος (73' Ζορμπάς), Παπάζογλου.

Γκολ: 42' Μήτρογλου, 55' Μασάντο

Κίτρινες κάρτες: 41' Λαμπρόπουλος, 90+3 Κουρδάκης

Ο αγώνας

Δύο εκπλήξεις είχε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ για το ματς με τον ΟΦΗ. Ο λόγος για τον Λιούμπομιρ Φέισα που ξεκίνησε βασικός, όπως και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν είχε μαζί του ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία του. Αναφερόμαστε στον Μίρνες Σίσιτς που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και να μπαίνει νωθρά, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν μάλιστα λαμπρή ευκαιρία να σκοράρουν και να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, όμως το σουτ του Παπάζογλου στο 10' έδιωξε ο Κάρολ, ενώ ο Κουτσιανικούλης δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Πειραιώτες ανέβασαν το ρυθμό τους, πήραν την κυριαρχία του αγώνα, πίεζαν στο μισό γήπεδο προκειμένου να σκοράρουν, όμως τα έβρισκαν σκούρα απέναντι στην πολυπρόσωπη και προσηλωμένη άμυνα της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου.

Η τρίτη και... φαρμακερή του Μήτρογλου (1-0)

Οι ευκαιρίες λοιπόν δεν ήταν πολλές μπροστά από την εστία του Γουναρίδη με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου που απείλησε με σουτ (24') και κεφαλιά (27'). Η τρίτη φορά του Έλληνα επιθετικού ήταν και η φαρμακερή για τους Κρητικούς, αφού έπειτα εκτέλεση φάουλ του Μασάντο στο 42', ο Μήτρογλου έκανε με τη μια το σουτ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Δύο παρατηρήσεις: Το φάουλ απ' το οποίο προήλθε το γκολ ήταν πολύ αυστηρό (περισσότερο το κερδίζει ο Αμπντούν), ενώ το γκολ ήταν ξεκάθαρα δουλεμένη κομπίνα στην προπόνηση. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου...

Ο Μασάντο έσπασε το ρόδι (2-0)

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε αφού ο ρυθμός του ματς ήταν αρκετά πεσμένος, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο και τον ΟΦΗ να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Το ευχάριστο για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, είναι ότι από πολύ νωρίς, η ομάδα του βρέθηκε με προβάδισμα δύο γκολ και όλα πλέον ήταν πιο εύκολα. Ο Μασάντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερή θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ για δεύτερη φορά και έφερε την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στη νίκη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Πορτογάλου με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Από κει και πέρα, το θέαμα στον αγώνα έγινε ακόμη χειρότερο αφού ουσιαστικά το αποτέλεσμα έδειχνε πως είχε κριθεί. Παρόλα αυτά, οι Κρητικοί προσπάθησαν να ξαναμπουν στο ματς, όμως δεν τα κατάφεραν αφού το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 60' ήταν άστοχο, ενώ ο διαιτητής τους αρνήθηκε πέναλτι στο 75' όταν ο Φετφατζίδης ανέτρεψε τον Ιωαννίδη. Όλα μπορεί να ήταν διαφορετικά...

Τελικά το πέναλτι δεν δόθηκε και τα τελευταία λεπτά πέρασαν αργά και μαρτυρικά. Ο ΟΦΗ έχει δίκαια κάποια παράπονα, όμως όπως και να 'χει το τελικό σκορ ήταν 2-0.

MVP της αναμέτρησης

Από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ, από τα πόδια του μπήκε το δεύτερο, οπότε δεν θα μπορούσε να μην είναι MVP. Ο λόγος φυσικά για τον Πάουλο Μασάντο, που είχε ανάγκη μια τόσο καλή εμφάνιση.

Αδύναμος κρίκος

Ο διαιτητής Αμπάρκιολης έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής γιατί δεν έδωσε πέναλτι στον ΟΦΗ, σε καθαρή ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Φετφατζίδη.

Στατιστικά αγώνα

2 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
17 Τελικές Προσπάθειες 6
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
12 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
3 Κεφαλιές 0
4 Αποκρούσεις 7
6 Επεμβάσεις 30
22 Κλεψίματα 22
6 Φάουλ 13
1 Οφσάιντ 5
5 Κόρνερ 1
50 Λάθη 58
12/34 Γεμίσματα 1/4
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ