STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο
ποδόσφαιρο μεταγραφές

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr κάνει έναν μίνι απολογισμό των κινήσεων που έκαναν οι 16 ομάδες της Superleague. Μεγάλοι κερδισμένοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης.

Λεφτά υπάρχουν; "Όχι". Ε και; Ο Γενάρης τελειώνει και οι αγαπημένες μας ομάδες φρόντισαν, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα, να ενισχυθούν εκεί που "πονούσαν". Την παράσταση έκλεψαν ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ, ενώ δυνατά (για τα μέτρα τους) "έπαιξαν" Κέρκυρα, Ξάνθη, Άρης και Πλατανιάς.

Η μοναδική ομάδα που δεν έκανε μεταγραφή τον Ιανουάριο είναι αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός με μόλις μία προσθήκη. Τις περισσότερες κινήσεις έκαναν Κέρκυρα, Πλατανιάς και Πανιώνιος.

Εσείς μπορείτε να δείτε όλες τις προσθήκες/αποχωρήσεις παικτών στις ομάδες της Superleague στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Να θυμίσουμε πως μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου οι ομάδες έχουν δικαίωμα απόκτησης ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Έσωσε την παρτίδα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Πρέπει να δώσουμε ένα credit στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το γεγονός πως είναι σκληρός διαπραγματευτής, κάτι που φάνηκε στις ανανεώσεις του Χολέμπας και του Τζιμπούρ. Από την άλλη πλευρά το κενό του Βασίλη Τοροσίδη είναι τεράστιο (φάνηκε στο ματς με τον Πανθρακικό) και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καλυφθεί, κυρίως, στην Ευρώπη.

Ο Πίνο είναι ποιοτική προσθήκη και το απέδειξε με το καλημέρα (3 ασίστ), όμως ποιος μπορεί να πάρει όρκο πως δεν θα τα κάνει θάλασσα μέχρι το τέλος; Ήδη έχει πάρει μία "κίτρινη κάρτα" από τον Νικοπολίδη.

ΠΑΟΚ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Ο ΠΑΟΚ άργησε αρκετά να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά έκλεισε άκρως εντυπωσιακά με την απόκτηση συνολικά έξι ποδοσφαιριστών! Οι περισσότεροι από αυτούς είναι δανεικοί και "λαχεία", όμως μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στον Γιώργο Δώνη ενόψει των πλέι οφ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά λοιπόν ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές (κυρίως στο κέντρο) και πρόσθεσε ταχύτητα στοιχείο που είναι φανερό πως λείπει. Ο Ιτάνζ είναι μαζί με τον Καρνέζη και τον Φούλοπ οι κορυφαίοι τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα "ζεστάθηκαν" αρκετά και ενίσχυσαν σημαντικά την ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Το Λάτιν στοιχείο κυριαρχεί και ταιριάζει γάντι με την φιλοσοφία του Σάκη Τσιώλη. Θα πάρουμε το ρίσκο και θα πούμε πως οι Αρκάδες είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Λατίνοι ειδικά περιμένουν πως και πως τα ματς των πλέι οφ, ενώ η προσθήκη του Γιάννη Κοντοέ δίνει "βάθος" και στην άμυνα που ούτως ή άλλως είναι η δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τον Κάφα να προσαρμόζεται, τον Ουρτάδο να δίνει ανάσες στον Ναβάρο και τον Λάζλο να αποδεικνύει πως αξίζει να δοθούν χρήματα το καλοκαίρι για να μείνει μόνιμα στην Τρίπολη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Μπορεί ο Γιώργος Σπανός να δήλωσε πως φεύγει από τον σύλλογο, ο Ατρόμητος ωστόσο συνέχισε να κινείται έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι. Μάντζιος και Ουντότζι δίνουν ευελιξία στον Νίκο Αναστόπουλο, που από την πλευρά του θα πρέπει να δουλέψει αρκετά στο επιθετικό κομμάτι.

Το κενό του Ιτάνζ είναι μεγάλο, όμως ο Ράντμαν είναι σταθερός τερματοφύλακας και όταν πάρει παιχνίδια θα δείξει την αξία του, ενώ ο Μανόλο Ρέινα είναι μία πεπειραμένη λύση. Πρέπει να πούμε πως η φετινή σεζόν είναι η τελευταία για αρκετούς παίκτες του Ατρόμητου που θέλουν να αποχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

"Ρομέου, Ρομέου, γιατί να είσαι ο Ρομέου;". Ο Βραζιλιάνος είναι η πιο σημαντική μεταγραφή του Λεβαδειακού τον Γενάρη. Για την ακρίβεια είχε έρθει νωρίτερα, όμως δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Η απώλεια του Ναπολεόνι είναι μεγάλη και από τη στιγμή που δεν αντικαταστάθηκε όλο το βάρος πέφτει στον Βασιλείου. Λύσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι πάντως μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να δώσει και ο Μπουμάλ.

Ο Λεβαδειακός διαθέτει μία ποιοτική ενδεκάδα, όμως πίσω από τους έντεκα υπάρχει πρόβλημα (φάνηκε στην απουσία του Κόρμπου). Αν αντέξουν οι βασικοί τότε οι Βοιωτοί ίσως βγουν στα πλέι οφ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο
ΠΑΣ Γιάννινα σήμα

"Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει", λέει η παροιμία. Στον ΠΑΣ δεν είχαν χρήματα για μεταγραφές, οπότε ο Γιάννης Χριστόπουλος επένδυσε στα παιδιά που έχει στο ρόστερ και σε εκείνα που προωθήθηκαν από τη δεύτερη ομάδα. Μέχρι στιγμής του έχει βγει και ο ΠΑΣ δείχνει πως αντέχει παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ίσως η σημαντικότερη μεταγραφή να είναι αυτή του καλοκαιριού και αναφερόμαστε στον προπονητή...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Μία από τα ίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό. Διαθέτει καλή ενδεκάδα, αλλά δεν υπάρχουν ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις. Οι τραυματισμοί στην άμυνα έχουν "γονατίσει" τον Πανιώνιο που επένδυσε σε νεαρά παιδιά για να καλύψει το κενό τους.

Ο στόχος της παραμονής πάντως έχει επιτευχθεί, οπότε οτιδήποτε άλλο έρθει πιστώνεται καθαρά στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ πάντως θα κρίνει πολλά για πολλούς.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Αν εξαιρέσουμε τον Χρήστο Τζάνη, οι άλλοι παίκτες (Κεϊνές, Ζορντάο) είναι λαχεία που αν βγουν θα βοηθήσουν τον Παύλο Δερμιτζάκη στην προσπάθεια παραμονής στην Superleague. Οι "κροκόδειλοι" έχουν έναν εξαιρετικό κορμό από τη μέση και μπροστά, όμως πάσχουν στα μετόπισθεν.

Ευτυχώς για την ομάδα ο Δερμιτζάκης είναι σοβαρός προπονητής κι αυτό φαίνεται σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής (εξαίρεση αυτό με τον ΠΑΟΚ). Με 2-3 νίκες μάλιστα εξασφαλίζει την παραμονή και μπορεί να δώσει βάρος στο θεσμό του Κυπέλλου όπου συνεχίζει ακάθεκτος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Μεταγραφές από το κάτω ράφι για τον Παναθηναϊκό, που έχασε πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όσο κι αν δεν άρεσαν στους φίλους της ομάδας. Το θέμα λοιπόν είναι αυτοί που ήρθαν/προωθήθηκαν να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο σύνολο και να προλάβουν το τρένο της Ευρώπης.

Ο Καζιγιάμα έδειξε καλά στοιχεία. Δεν κρύβεται και ζητάει συνέχεια μπάλα, οπότε όταν μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του θα δώσει λύσεις στον Φάμπρι. Από εκεί και πέρα ο νεαρός Σπυρόπουλος θα βοηθήσει επιθετικά, αν και στη θέση του αγωνίζεται ο εξαιρετικός φέτος Σεϊταρίδης, ο Ντίνας είναι στο στυλ του Χριστοδουλόπουλου. Τέλος οι Καϊπερ, Εσπράθα είναι "λαχεία" που στον Παναθηναϊκό ελπίζουν να βγουν. Όσο για τον φορ; Υπομονή μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr σας ενημερώνει για τις τελευταίες κινήσεις των ομάδων.

ΟΦΗ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο
σήμα ΟΦΗ

Η ομάδα της Κρήτης προσπάθησε να κάνει 2-3 κινήσεις τον Ιανουάριο, όμως τα περιορισμένα οικονομικά δεν επέτρεψαν πολλά πολλά σε ποιότητα. Ο Γιώργος Μακρής είναι ένας έμπειρος μέσους που θα δώσει ανάσες στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ ο νεαρός Κανούλας αναμένεται να ταιριάξει με τον "βαρύ" Παπάζογλου.

Ο ΟΦΗ και φέτος στηρίζεται στην έδρα του, οπότε ψάχνει ακόμα 3-4 νίκες για να κλειδώσει οριστικά την υπόθεση παραμονή στην Superleague. Μαζί με τους Μακρή και Κανούλα αποκτήθηκαν δυο ακόμα ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο
Πλατανιάς φάσα

Ο Άγγελος Αναστασιάδης τα άλλαξε όλα με την έλευση του η αλήθεια όμως είναι πως μέχρι στιγμής δεν του έχει βγει. Ουκάρ και Ουντότζι βοήθησαν αρκετά στον πρώτο γύρο, η φιλοσοφία τους ωστόσο δεν "κόλλησε" με του έμπειρου τεχνικού και απομακρύνθηκαν.

Ο Πλατανιάς βέβαια ενισχύθηκε με επτά ποδοσφαιριστές και περιμένει τουλάχιστον οι μισοί να "βγάλουν" τα λεφτά τους. Ειδικά οι ακραίοι και επιθετικοί είναι κρίνεται απαραίτητο να δώσουν γκολ στην ομάδα των Χανίων, που εκτός του Αναστασάκου πάσχει στο σκοράρισμα. Ο Γιάννου είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, κι αν δουλέψει μαζί του ο Αναστασιάδης θα πάρει πολλά πράγματα.

ΒΕΡΟΙΑ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Δύσκολη σεζόν για την "βασίλισσα" που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Στο Κύπελλο μπορεί να συνεχίζει, όμως στο πρωτάθλημα χρειάζεται νίκες για να πλησιάσει τους ανταγωνιστές της. Τον Γενάρη είχαμε το κορυφαίο... σίριαλ με τον Ισά να λέει τελικά το ναι, να παρουσιάζεται και πέντε μέρες αργότερα να φεύγει!

Ντούσερ και Μοκάκε θα δώσουν λύσεις, αρκεί βέβαια να είναι υγιείς και ετοιμοπόλεμοι. Τα ματς εξάλλου λιγοστεύουν και οι όποιοι χαμένοι βαθμοί ρίχνουν την ψυχολογία ενόψει της συνέχεια.

ΞΑΝΘΗ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Οι Ακρίτες έκαναν από τις πιο έξυπνες κινήσεις τον Γενάρη, παίρνοντας ποδοσφαιριστές εκεί ακριβώς που "πονάει" η ομάδα. Δηλαδή στα άκρα της επίθεσης, στο αριστερό άκρο της άμυνας και στα αμυντικά χαφ. Ντιέ και Σμιθ διαθέτουν μεγάλη ποιότητα την οποία φρόντισαν να δείξουν με το "καλημέρα".

Είναι καθαρά στο χέρι του Μαρίνου Ουζουνίδη το πως θα ταιριάξει τα κομμάτια του παζλ, ενώ μία νίκη επί του Πλατανιά το Σάββατο θα του δώσει επιπλέον πολύτιμο χρόνο. Το ματς του Κυπέλλου όπως φάνηκε ήταν απλά διαδικαστικό.

ΑΡΗΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Φουλ επίθεση από τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης. Οι τρεις δανεικοί από τον Ολυμπιακό έχουν ήδη βοηθήσει τα μέγιστα, με τους Τάτο και Ζαραδούκα, ειδικά, να αποτελούν σημείο αναφοράς στην αρχική ενδεκάδα. Το πρόβλημα του Άρη ωστόσο παραμένει στην αμυντική γραμμή που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Το χειρότερο απ όλα είναι πως αρκετοί νεαροί που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι για να δώσουν λύσεις στα μετόπισθεν έχουν αποχωρήσει, οπότε τα χέρια του επόμενου προπονητή είναι δεμένα. Όσα βάλει κι όσα δεχθεί λοιπόν. Ο Ναούμ είναι για πολλούς εξαιρετικό ταλεντάκι.

ΑΕΚ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Η Ένωση έκανε κινήσεις ματ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με τη βοήθεια ενός Ελβετού, ενός Γερμανού και του... Παναθηναϊκού! Ο Φωτίου έβαλε το χρήμα (με το αζημίωτο πάντα...), ο Λίνεν επέμεινε στην απόκτηση επιθετικού και ο Παναθηναϊκός έδωσε τη λύση με τον Πετρόπουλο και τον... Ανάκογλου.

Από εκεί και πέρα οι κίτρινοι ενισχύθηκαν σημαντικά με τον νεαρό Μητρόπουλο, για τον οποίο έχουμε βαρεθεί να γράφουμε, ενώ καλή λύση αποτελεί ο Τσουμάγκας. Κάνει μεν τα λαθάκια του στην άμυνα, αλλά είναι κανονικός ακραίος αμυντικός. Επίσης να σταθούμε και στην απόκτηση του Αναστασόπουλου που αν πάρει τα πάνω του θα αποτελέσει την έκπληξη του Γενάρη.

Επιτρέψτε μας μόνο να κρατάμε μικρό καλάθι όσον αφορά όλες τις μεταγραφές της Ένωσης, καθώς δεν γνωρίζουμε αν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν ανήκουν στην ΑΕΚ ή είναι στο στυλ Κατίδη, Πετρόπουλου κτλπ. Δηλαδή αν η ΑΕΚ θα έχει κέρδος ουσιαστικό από αυτούς στο μέλλον.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου στο μικροσκόπιο

Αν ερχόταν η νίκη επί του Άρη στην Κέρκυρα, τότε στην ουρά της βαθμολογίας θα γινόταν ο κακός χαμός. Οι Φαίακες δεν "παραιτήθηκαν" τον Γενάρη και απέκτησαν σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια παραμονής. Ο Κυβελίδης είναι εξαιρετικός στράικερ και το απέδειξε με τα δυο γκολ που πέτυχε την Δευτέρα, ενώ ο Αθανασίου θα βοηθήσει δημιουργικά.

Και η Κέρκυρα υποφέρει αμυντικά, οπότε όσο πιο γρήγορα "δέσουν" οι νέοι που πήρε, τόσο θα αυξάνονται οι ελπίδες παραμονής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ