STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4
INTIME SPORTS

Ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από την Κρήτη και για πρώτη φορά στην ιστορία του νίκησε με το βαρύ 4-0 τον ΟΦΗ. Δύο γκολ ο Τζιμπούρ, από ένα Βλαχοδήμος και Παπάζογλου. Ποιος ήταν ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος.

Την πιο γεμάτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στην Κρήτη, πετυχαίνοντας παράλληλα τη πιο μεγάλη νίκη στην έδρα του ΟΦΗ (4-0).

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ είχαν ένα σούπερ ξεκίνημα, δημιούργησαν 5 τελικές στα 15 πρώτα λεπτά, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7' με τον Τζιμπούρ και απειλήθηκαν μονάχα σε 2-3 περιπτώσεις.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 24η αγωνιστική της Superleague .

Η επανάληψη ήταν ακόμη πιο... ερυθρόλευκη, αφού μέσα σε 16 λεπτά το 0-1 έγινε 0-4! Οι Πειραιώτες ήταν ασταμάτητοι το συγκεκριμένο τέταρτο (70'-86') και με τους Βλαχοδήμο, Τζιμπούρ και Παπάζογλου έκαναν πάρτι σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε μια έδρα μάλιστα, που πάντα τα έβρισκαν σκούρα και έχουν περάσει δύσκολες στιγμές.

Όπως και να 'χει, οι παίκτες του Μίτσελ κρατούν την μεγάλη επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, τη συνολικά καλή τους εικόνα, τα 2 γκολ του Τζιμπούρ με τα οποία έφτασε τα 20 στην Superleague, αλλά και την εμφάνιση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Μ' αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 69 βαθμούς και αν ο Αστέρας και ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσουν τους Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, τότε θα στεφθούν μαθηματικά πρωταθλητές, έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Αν ο Δικέφαλος του Βορρά και οι Αρκάδες νικήσουν, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν φιέστα την επόμενη αγωνιστική στο "Γ. Καραϊσκάκης" με αντίπαλο την ΑΕΚ (10/3 19:30).

Σ' ό,τι αφορά στον ΟΦΗ, η εικόνα που παρουσίασε δεν αρμόζει στην ιστορία του. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη δεν κόντραραν τους αντιπάλους τους παρά μόνο για δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια είχαν παθητικό ρόλο. Μετά το 2-0 κατέρρευσαν και έτσι ήρθε μια βαριά εντός έδρας ήττα.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τους Κρητικούς είναι να συνέλθουν και να βελτιωθούν για να μην μπουν σε μπελάδες για την σωτηρία τους.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Μπούρμπος, Σόουζα, Σαρ, Ιωαννίδης, Ζαχαράκης (46' Βιτώρος), Μακρής (57' Μπανούσης), Βερόν, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς (79' Σιόβας), Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Γκρέκο, Φέισα, Μασάντο (67' Μανιάτης), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (73' Ιμπαγάσα), Τζιμπούρ.

Γκολ: 7', 78' Τζιμπούρ, 69' Βλαχοδήμος, 86' Παπάζογλου

Κίτρινες: 64' Σόουζα, 90+1' Μπούρμπος, 90+2' Μπανούσης / 60' Μασάντο

Ο αγώνας

Πετράκης VS Μίτσελ

Με αμυντικούς προσανατολισμούς παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Πετράκης, επιλέγοντας το σύστημα 4-2-3-1. Στην κορυφή ήταν ο Κουτσιανικούλης και πίσω του οι Περογαμβράκης και Λαμπρόπουλος. Από την άλλη πλευρά, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα μετά από 10 μήνες , ενώ στον πάγκο έμεινε ο Μανιάτης με τον Γκρέκο να παίρνει τη θέση του. Αναλυτικά πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4

Μετά από πέντε λεπτά χωρίς ενδιαφέρον, ρυθμό και φάσεις στο ματς, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα, φτάνοντας με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Οι Κρητικοί είχαν πιο παθητικό ρόλο και περίμεναν τους αντιπάλους τους προσπαθώντας να κλείσουν τους διαδρόμους, όμως δεν τα κατάφεραν...

19άρης ο Τζιμπούρ (1-0)

Στο 7' ο Αγριμάκης νίκησε τον Τζιμπούρ διώχνοντας εντυπωσιακά ένα δυνατό σουτ του Αλγερινού, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο "τρομοκράτης" πήρε ρεβάνς. Έπειτα από σέντρα ακριβείας του Αμπντούν, ο επιθετικός του Ολυμπιακού πετάχτηκε και με κεφαλιά-κανονιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το 19ο γκολ στην φετινή Superleague.

Παρά το γρήγορο γκολ, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ συνέχισαν στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό και δημιουργούσαν με ευκολία αρκετές ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ. Ο Μασάντο όμως δεν τα κατάφερε ούτε στο 14', ούτε στο 17' να χριστεί σκόρερ και έτσι το 0-1 δεν άλλαξε.

Η αντεπίθεση του ΟΦΗ

Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση του ΟΦΗ, που βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και απείλησε δύο φορές τον Μπάλας Μέγιερι. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έπαιζαν την μπάλα κάτω και με γρήγορες πάσες πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 25' με κεφαλιά άουτ του Περογαμβράκη, ενώ ο Λαμπρόπουλος προσπάθησε να ισοφαρίσει με σουτ στο 28' αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εξαιρετικός όπως και το θέαμα, αφού δεν έλειπαν οι φάσεις και η μπάλα ήταν... πάνω-κάτω. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές (στο 37' και στο 44') για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως σε ισάριθμες περιπτώσεις ο Βλαχοδήμος δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στην επανάληψη τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν κάπως, αφού οι φάσεις μπροστά από τις εστίες μειώθηκαν και οι δύο ομάδες ήταν πιο αμυντικές και διστακτικές. Οι Πειραιώτες ήταν ένα κλικ πιο απειλητικοί και πατούσαν πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή, ενώ οι γηπεδούχοι "χτυπούσαν" στις αντεπιθέσεις.

Σούπερ "ερυθρόλευκο" 15λεπτο (0-4)

Κι ενώ το ματς ήταν ισορροπημένο και όλα έδειχναν πως το φινάλε θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, ήρθε ο Βλαχοδήμος και ο Τζιμπούρ να μετατρέψουν τη νίκη του Ολυμπιακού σε θρίαμβο. Στο 70' ο Έλληνας άσος πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα έπειτα από ασίστ του Χολέμπας, ενώ στο 78' η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Τζιμπούρ ενώ ήταν πεσμένος και έτσι διαμορφώθηκε το 3-0. Αισίως, ο Τζιμπούρ έφτασε τα 20 γκολ στην Superleague.

Οι Πειραιώτες πήγαιναν με σπασμένα φρένα και δεν έδειχναν καμία διάθεση να σταματήσουν παρά το γεγονός πως το αποτέλεσμα είχε κριθεί και το ματς πλησίαζε προς το τέλος. Έτσι φτάσαμε στο 86', που ο Παπάζογλου πετάχτηκε και με κεφαλιά έγραψε το 4-0 για τον Ολυμπιακό.

MVP της αναμέτρησης

Γι' άλλο ένα ματς, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έκανε άνω κάτω τους αμυντικούς του ΟΦΗ. Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, ο Έλληνας άσος ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, όμως τελικά πέτυχε το γκολ στην επανάληψη. Αυτό ήταν το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Ολυμπιακού και όλα μοιάζουν να βαίνουν υπέροχα για τον "Έλληνα Κριστιάνο Ρονάλντο" (σ.σ όπως τον πρωτοχαρακτήρισε ο Γιώργος Χριστοφόρου).

Ο αδύναμος κρίκος

Η άμυνα του ΟΦΗ είναι ίσως η χειρότερη του πρωταθλήματος. Δίχως να θέλουμε να θίξουμε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην αμυντική γραμμή της Κρητικής ομάδας, όμως τα λάθη που είδαμε σήμερα δεν επιτρέπονται σ' αυτό το επίπεδο και θα πρέπει να αλλάξει κάτι, προκειμένου ο ΟΦΗ να μην μπει σε κίνδυνο...

Στατιστικά αγώνα

0 Γκολ 4
0 Ασίστ 3
6 Τελικές Προσπάθειες 17
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
2 Κεφαλιές 5
6 Αποκρούσεις 1
10 Επεμβάσεις 9
24 Κλεψίματα 26
10 Φάουλ 16
3 Οφσάιντ 1
1 Κόρνερ 7
62 Λάθη 56
4/15 Γεμίσματα 14/27
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ