STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φιέστα στο "Καραϊσκάκης", αγωνία στην ουρά

Φιέστα στο "Καραϊσκάκης", αγωνία στην ουρά
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει να γιορτάσει τον 39ο τίτλο καταρρίπτοντας και άλλα ρεκόρ με τον Βαλβέρδε στο τιμόνι ενώ στην ουρά 4 ομάδες δίνουν μάχη για να μη... συνοδεύσουν τη Δόξα Δράμας στη Football League. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Μπορεί το πρωτάθλημα να κρίθηκε και μαθηματικά την περασμένη Κυριακή, με τον Ολυμπιακό να περνάει νικηφόρα από το Αγρίνιο (1-0 τον Παναιτωλικό) και να εξασφαλίζει πανηγυρικά τον 39ο τίτλο στην ιστορία του, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Super League.

Και αυτό γιατί οι Πειραιώτες κυνηγούν ορισμένα ρεκόρ που θα χαρίσουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο επίτευγμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, που θα είναι μάλιστα το 14ο στα τελευταία 16 χρόνια, και την ίδια ώρα αρκετές ομάδες θα αγωνιούν προκειμένου να μην πέσουν από το τρένο και βρεθούν τη νέα σεζόν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Ξεκινώντας από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα πρέπει να τονιστεί πως μόνο αδιάφορη δεν αναμένεται να εμφανιστεί στο τελευταίο σπριντ (στην αποψινή πρώτη φιέστα απέναντι στην Κέρκυρα αλλά στα δύο εκτός έδρας ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο) αφού έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή και να σπάσει ρεκόρ που έχουν δημιουργηθεί με τον Ισπανό στον πάγκο.

Θέλει να κλείσει τη χρονιά αήττητος και με "12 στα 12"

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μετράει εννέα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έχοντας πατήσει... γκάζι μετά την ήττα του στα "Πηγάδια" από την Ξάνθη που τον είχε φέρει τότε στο -5 από την κορυφή και σε περίπτωση που κάνει το "3 στα 3" μέχρι το φινάλε ισοφαρίζει το ρεκόρ των 12 συνεχόμενων νικών που έχει επί ημερών Βαλβέρδε.

Επιπλέον, του αρκεί να μη χάσει απόψε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από την Κέρκυρα (το πιθανότερο σενάριο βάσει δυναμικότητας των δύο ομάδων) για να παραμείνει αήττητος εντός έδρας στο πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος μετράει ήδη 12 νίκες και 2 ισοπαλίες (2-2 με τον ΟΦΗ την 8η αγωνιστική και 1-1 με τον Παναθηναϊκό την 10η), πέρυσι είχε το εκπληκτικό απόλυτο με 15 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ η μοναδική εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα με Βαλβέρδε στον πάγκο καταγράφεται τη σεζόν 2008-09, με την ήττα 1-0 από την ΑΕΛ.

Το ρεκόρ τερμάτων και βαθμών περιμένει...

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο ακόμα γκολ στις 3 εναπομείνασες αγωνιστικές για να φτάσει τα 66 γκολ ενεργητικό και να ξεπεράσει το "65" της περυσινής σεζόν (στην πρώτη χρονιά του Βαλβέρδε είχε σταματήσει στα 50) ενώ θέλει να μαζέψει επτά ακόμα βαθμούς (2 νίκες και 1 ισοπαλία δηλαδή) για να έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν του Βαλβέρδε στον πάγκο.

Ο Ισπανός τεχνικός κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ελλάδα φτάνοντας με τον Ολυμπιακό στους 71 βαθμούς, πέρυσι ξεπέρασε εκείνο το φράγμα "καρφώνοντας" τη σημαία στους 73 βαθμούς ενώ στη φετινή Superleague έχει ήδη συγκεντρώσει 67 πόντους με τη συμπλήρωση 27 αγωνιστικών.

Εάν πάντως στο Φάληρο υπάρχει λαχτάρα από τους φίλους των "ερυθρολεύκων" να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να κάνει το γύρο του θριάμβου στο τελευταίο επίσημο εντός έδρας ματς της σεζόν, σε άλλα ελληνικά γήπεδα η αγωνία θα χτυπάει... κόκκινο, με αρκετές ομάδες να "σφάζονται" για την παραμονή.

Η Δόξα Δράμας έχει "κουνήσει μαντήλι" εδώ και καιρό και αναζητεί δύο ακόμα ομάδες για... παρέα ώστε να πάρει το κακοτράχαλο μονοπάτι για τη Football League, με την λογική να λέει πως δύο εκ των Κέρκυρας, Παναιτωλικού, Εργοτέλη και Λεβαδειακού θα αποτελέσουν παρτενέρ για τους "μαυραετούς".

Με την Κέρκυρα και τον Παναιτωλικό να βρίσκονται στους 25 βαθμούς και να απέχουν τρεις πόντους από τη γραμμή της σωτηρίας οι πιθανότητες δεν είναι σίγουρα υπέρ τους, όμως ουδείς θα πρέπει να τους θεωρήσει "ξοφλημένους" πριν παίξουν τα ρέστα τους.

Ματς "do or die" για τους Αγρινιώτες

Κατά πολλούς ο Παναιτωλικός του Τάκη Λεμονή δίνει απόψε το ματς της χρονιάς στην Κρήτη με αντίπαλο τον ΟΦΗ, καθώς με διαφορετικό αποτέλεσμα πλην της νίκης μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να συμφιλιώνεται με την ιδέα του υποβιβασμού.

Και αυτό γιατί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει εξίσου δύσκολα παιχνίδια (όπως και η Κέρκυρα που βρίσκεται επίσης σε μειονεκτική θέση), την ώρα που Εργοτέλης και Λεβαδειακός έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο στη μάχη της παραμονής.

Αν ο Λεβαδειακός επικρατήσει απόψε της Ξάνθης "κλειδώνει" ουσιαστικά την παρουσία του στη Super League και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ ο Εργοτέλης μπαίνει στην αφετηρία για τις τελευταίες μάχες με τον αέρα του +3 και του ευνοϊκότερου προγράμματος.

Όσο για τη μάχη των πλέι οφ αυτή έχει λιγότερες... μαθηματικές αναλύσεις. Ο εκπληκτικός φέτος Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη (3ος στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει στις 28 Απριλίου τον πρωταθλητή Ολυμπιακό) χρειάζεται έναν μόνο πόντο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ με ένα "τρίποντο" καθαρίζουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ακόμα και εάν ένας εκ των Αστέρα Τρίπολης η Άρη κάνει νίκες μέχρι το τέλος.

Διαβάστε και το Pre Game της 28ης αγωνιστικής με 24 ενδιαφέροντα στοιχεία από τις 8 συνολικά αναμετρήσεις.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ