STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Άρης 3-3

Εργοτέλης - Άρης 3-3
INTIME SPORTS

Με έναν εντυπωσιακό Αντρέα Τάτο, ο οποίος μπήκε κι άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, ο Άρης έφτασε μία ανάσα από μία απίστευτη ανατροπή, αλλά ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά με γκολ πριν το τέλος του παιχνιδιού του έδωσε στον Εργοτέλη τον βαθμό της ισοπαλίας. Απίστευτο παιχνίδι, τρία δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Superleague, αν όχι το καλύτερο ως τώρα, έγινε στο Παγκρήτιο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Εργοτέλης και Άρης έδωσαν μία εντυπωσιακή παράσταση με τους φιλοξενούμενους να κάνουν κατάθεση ψυχής και να φτάνουν μία ανάσα από τη νίκη και τους γηπεδούχους στο τέλος να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Παρακολουθείστε την 14η εκπομπή Super BALL αυτή την Κυριακή (08/12) στις 21:00. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Καλεσμένος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που θα σχολιάσει LIVE την κλήρωση της Εθνικής.

Ο Άρης παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο δε δέχτηκε κάποιο γκολ, αλλά μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας βρέθηκε να χάνει με 2-0. Παρόλα αυτά οι παίκτες του δεν το έβαλαν κάτω και με μπροστάρη τον Τάτο, ο οποίος μπήκε αλλαγή και έδωσε πνοή στους Θεσσαλονικείς, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ.

Πολύ αφελής ο Εργοτέλης που έδειξε να σκορπάει ό,τι είχε χτίσει επί σχεδόν 70' λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων ήταν ανώτερος. Τελικά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, η οποία είχε και τρία δοκάρια στο παιχνίδι, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις με γκολ του Μπαντιμπανγκά κι έβαλε τέλος στο σερί των δύο συνεχόμενων ηττών.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Καιρός: Ανεμώδης και ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (79' Μπουχαλάκης), Πελέ, Χαλκιαδάκης, Ρομάνο (76' Βερπακόφσκις), Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος (78' Αναστασάκος)

ΑΡΗΣ (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Τσουμάνης, Έλσνερ, Κύργιας, Ψυχογιός, Ηρακλής, Οικονομόπουλος (68' Τάτος), Νταμαρλής (89' Πουλίδο), Αγγελούδης (68' Σταυρούδης), Ουντότζι, Μανιάς

Γκολ: 62' Μπαντιμπανγκά, 65' Πελέ, 95' Μπαντιμπανγκά / 69' Τάτος, 71' Νταμαρλής, 80' Τάτος

Κίτρινες κάρτες: 58' Κοζορώνης, 63' Μπαντιμπανγκά, 87' Πελέ / 64' Κύργιας, 73' Ηρακλής, 87' Τάτος

Κόκκινες κάρτες: -

Δείτε το live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Πάρα πολύ καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε αρκετές φάσεις με την πλειονότητά τους να είναι για τον Εργοτέλη. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά με αποτέλεσμα να έχουν κενά στα μετόπισθεν, με αυτά του Άρη να είναι πολύ ορατά ειδικά στα πλάγια.

Ο χορός των ευκαιριών άνοιξε με σουτ του Πελέ το οποίο απέκρουσε ο Διούδης στο 11', ενώ στην επόμενη φάση από σέντρα του Πελέ ο Μπαντιμπανγκά πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 16' ανησύχησε εκ νέου τον Διούδη με εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο άουτ.

Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 21' με τον Μανιά. Ύστερα από αναταραχή στην άμυνα των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον πρώην επιθετικό του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σημάδεψε τον Αθανασίου. Στην αρχή της φάσης η μπάλα βρήκε το χέρι του Πελέ, αλλά φαίνεται να μην υπάρχει πρόθεση.

Εργοτέλης - Άρης 3-3
INTIME SPORTS

Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και φρόντισε να κάνει για μία ακόμη φορά αισθητή την παρουσία του στο 24'. Ο Ρομάνο νίκησε στον αέρα τον Έλσνερ, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Επτά λεπτά μετά η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στους Κρητικούς. Ο Πίτσος έκανε πολύ ωραία ενέργεια, έδωσε στον Μπαντιμπανγκά κι εκείνος έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Διούδη.

Ένα σουτ του Ουντότζι, το οποίο βγήκε άουτ, ήταν το μόνο που είχε να επιδείξει στα επόμενα λεπτά ο Άρης. Στο 37' ο Πίτσος, ο οποίος ανέβηκε πολύ μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και ο Διούδης απέκρουσε, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Πελέ έφυγε πάρα πολύ άουτ. Ο Διούδης είχε άλλη μία καλή επέμβαση πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν έβγαλε το σουτ του Χαλκιαδάκη.

Εργοτέλης - Άρης 3-3
INTIME SPORTS

Νωχελικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Άρης έκανε δύο φάσεις με τον Αθανασίου να μπλοκάρει εύκολα τα σουτ του Μανιά και του Έλσνερ και όλα να δείχνουν πως το δεύτερο ημίχρονο δε θα είναι τόσο καλό όσο το πρώτο. Φυσικά λίγο μετά άρχισαν να μπαίνουν βροχή τα γκολ και να γίνεται στο Παγκρήτιο το καλύτερο ημίχρονο του φετινού πρωταθλήματος.

Στο 62' με κεφαλιά δυναμίτη ο Μπαντιμπανγκά, ο οποίος είχε σηκωθεί πολύ ψηλά, άνοιξε το σκορ εκτελώντας από κοντά τον Διούδη. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Άρη, ο Διαμαντάκος κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση για τους γηπεδούχους. Ο Πελέ ανέλαβε την εκτέλεσή του κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Στο 68' ο Μιλίνκοβιτς αποφάσισε να παρέμβει στο παιχνίδι βάζοντας στο γήπεδο το μεγαλύτερο όπλο του, τον Τάτο, και δικαιώθηκε. Ο Έλληνας μέσος με εξαιρετικό σουτ στο 69' από πολύ μακριά μείωσε σε 2-1 και από τα δικά του πόδια έγινε δύο λεπτά μετά το 2-2. Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια, ο Νταμαρλής πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε.

Εργοτέλης - Άρης 3-3
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι είχε γίνει ροντέο, οι άμυνες και των δύο ομάδων δέχονταν πολύ εύκολα φάση και τελικά ήταν ο Άρης εκείνος που πέτυχε το επόμενο γκολ, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ. Όλα άρχισαν από τον Ουντότζι το σουτ του οποίου πήγε στο δοκάρι. Οι αμυντικοί του Εργοτέλη δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Τάτος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Εργοτέλης ανέβηκε για να ισοφαρίσει και σε διάστημα τριών λεπτών ο Διούδης έκανε δύο επεμβάσεις σε σουτ του Τζανακάκη και του Μπαντιμπανγκά. Στο 90' ο Τζανακάκης έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν από σέντρα του η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία του Άρη και σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά λίγο μετά οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Ο Μπαντιμπανγκά με ωραία ενέργεια και σουτ με το αριστερό σκόραρε για δεύτερη φορά χαρίζοντας στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Εργοτέλης - Άρης 3-3
INTIME SPORTS

MVP της αναμέτρησης

Ο Αντρέας Τάτος ήταν συνολικά η μορφή του αγώνα, αφού σε λιγότερο από μισή ώρα κατάφερε να έχει δύο γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Ωστόσο, εξαιρετικός από την άλλη και ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι και εξέθεσε πολλές φορές τον προσωπικό του αντίπαλο.

Η απογοήτευση

Όταν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς και έχεις κάνει τέτοια ανατροπή, δεν επιτρέπεται στο τέλος να δέχεσαι τόσες φάσεις και τελικά να τρως γκολ. Πολύ κακή και πάλι η αμυντική λειτουργία του Άρη.

Στατιστικά

3 Γκολ 3
2 Ασίστ 1
19 Τελικές Προσπάθειες 11
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 6
12 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
4 Κεφαλιές 1
5 Αποκρούσεις 5
6 Επεμβάσεις 20
32 Κλεψίματα 19
12 Φάουλ 19
1 Οφσάιντ 2
8 Κόρνερ 10
49 Λάθη 43
8/30 Γεμίσματα 4/10
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ